• Höganäs BK-Varbergs GIF FK 1-3

Lördagens match mot serieledarna Varbergs GIF inleddes starkt av hemmalaget. Vår offensiva trio med Robin Holmkvist, Oskar Lindblom och Samuel Aziz hittar varandra fint och hemmalaget styr tillställning under dom inledande 15 minuterna. Därför känns det minst sagt snopet när Varberg i den 17e minuten får sin första hörna och på denna lyckas göra mål på ett väldigt passivt hemmalag. Dock kan HBK nästan direkt på avspark hämta in försprånget. Efter en hörna plockar Robin Holmkvist upp en hörna utanför straffområdet och får på ett bra avslut längst marken mot den bortre stolpen, här gör dock bortalagets målvakt en vass räddning på skotten men stöter bollen rakt ut till en framrusande Kristoffer Lynge som rakar in bollen. 1-1 i den 19 minuten och matchen var öppen igen. Tyvärr tar det knappa 7 minuter innan HBKs passivitet skulle straffa sig igen. Varberg får stå helt ostört på egen planhalva och sikta in passningen som rinner rakt genom hemmalagets lagdelar och friställer bortalagets anfallare som rundar Carl Hansson och rullar in bollen i öppet mål. 1-2 i den 26 minuten. Dock skulle HBK resa sig igen, nästan. Ungefär 5 minuter senare på ännu en fast situation landar bollen vid Varbergs bortre stolpe och en hemmaspelare drar till. På mållinjen agerar en av Varbergs utespelare extramålvakt när han stoppar bollen med handen. Rött kort och straff till hemmalaget var ett faktum. Tyvärr kan inte HBK förvalta straffen utan Varbergs målvakt räddar straffen. I efterhand är det tydligt att detta gav Varberg den energi som behövdes för att stå emot HBKs försök till forcering resten av matchen. I den andra halvleken är det föga förvånande hemmalaget som har det mesta av bollen, dock med stora problem att skapa chanser. Istället är det Varberg som i den 70 minuten kommer på en kontring längst högerkanten och lite väl enkelt får slå in bollet i straffområdet. Här är det svårt för undertecknad att se om det är hemmalagets Mike Babier eller bortalagets framrusande anfallare som är sist på bollen. Helt klart är dock att bollen går i mål och 1-3 står på tavlan. Övrigt från matchen är att både hemma och bortalagets målvakter gör riktigt fina insater och det ska sägas att bortalagets segermarginal hade kunnat bli betydligt större om det inte vore för Carl Hansson målvaktsspel i den andra halvleken där han bjuder på 3-4 högklassiga räddningar. Vi hoppas också att Varbergsspelaren som fick utgå och lämna arenan i halvtid med befarad hjärnskakning återhämtar sig snabbt. Med fem matcher spelade efter uppehållet börjar ligger HBK på en sjätteplats med 4 poäng upp till Anderstorp på tredjeplatsen men också 4 poäng ner till Högaborg på tiondeplats. Dom fyra avslutande matcherna i september kommer därmed bli minst sagt spännande. Nästa match är nästa lördag, den 7 september då HBK tar sig norrut för match mot elfteplacerade Skene IF. Huvudtränare Alexander Vikners ord om matchen. Vi spelar helt enligt planen 1/3-del av matchen och det räcker så klart inte mot serieledarna och det spel de står för. När motståndarnas målvakt gör en bra räddning på vår straff är det lite som att luften går ur oss och trots en man mer på planen och ett massivt övertag i bollinnehav skakar vi inte fram några heta lägen. Carl Hansson i vårt mål storspelar och gör flera kvalificerade räddningar när Varberg ställer om och vi flyttat fram folk. Nya tag och så gäller det att snabbt hitta vinnartrenden igen! Seniorlag Herr 2 sep 2019 1kommentar
  • Inför: Höganäs BK-Varbergs GIF FK

Under lördagen slås portarna till Höganäs Sportcenter återigen upp när serieledarna Varbergs GIF FK kommer på besök. Lördagens motståndare har hela nio raka vinster i ryggen inför matchen mot Höganäs BK och toppar med det serien på hela 37 inspelade poäng. Vårens möte slutade däremot med en 0-1-vinst för Höganäs BK, vilket gör att helgens motståndare har revansch att utkräva för det. Varbergs GIF FK kommer närmst från en förkrossande 0-5-seger på bortaplan mot Åsa IF. Höganäs BK å sin sida är också inne i en bra period. Hösten har inletts med tre segrar av fyra möjliga, där den senaste matchen slutade med en övertygande 0-3-seger på bortaplan mot Gnosjö IF. Till helgens match återkommer dessutom de båda mittbackarna, Mattias Andersson och Jacob Hansson, till truppen, och spetsar till en redan stark grupp av spelare. Avsparkstiden är 13.00 på Höganäs Sportcenter under lördagen och vi hälsar motståndarna, domarna och publik välkomna till den här matchen. Seniorlag Herr 30 aug 2019 1kommentar
  • Gnosjö IF-Höganäs BK 0-3

Höganäs BK tog under lördagen en viktig, och framförallt rättvis, trepoängare när man på bortaplan slog Gnosjö IF med 0-3. På ett vackert och välkomnande Töllshovs IP gjorde Höganäs BK en av sina bättre bortamatcher hittills den här säsongen. Det var dessutom en match med många fina element att prata om, där framförallt den hållna nollan gladde och ett spelsystem som verkligen börjar bära frukt. Höganäs BK kom till spel utan både Jacob Hansson och Mattias Andersson i backlinjen, vilket föranledde en del ändringar i startelvan gentemot föregående helg. Nya i startelvan var Anton Alm och Kristoffer Lynge, men det var en annan backlinjespelare som skulle öppna målskyttet under lördagen. I den elfte minuten snappar Haydil Kret upp en boll i högerdelen av straffområdet, efter att ha lagt upp bollen till sin vänsterfot så lyfter Haydil bollen mycket elegant i en båge över hemmamålvakten och in i det bortre krysset. Målet innebar det sjunde för säsongen, ett imponerande facit för en ytterback. 0-1 var även ställningen i halvtid och inte på något sätt orättvist där hemmalagets hårda matchande de senaste två veckorna såg ut att ha tagit hårt på energin. Den andra halvleken inleder hemmalaget klart bäst där de under den inledande kvarten etablerar ett större bollinnehav än vad HBK gör, men skärpan på den sista tredjedelen infinner sig inte nu heller. Det kollektiva försvarsspelet över hela banan för bortalaget Höganäs BK var en av grundpelarna som föranledde segern och efter den inledande kvarten av den andra akten så kom HBK tillbaka och jämnade ut spelet återigen. Det var också i den 63e minuten som Höganäs BK utökade ledningen i matchen när Samuel Aziz springer sig till ett friläge från sidan av straffområdet, med vänsterfoten trycker han sedermera upp bollen i nättaket bakom en chanslös hemmamålvakt och den dubblade ledningen var ett faktum. Två minuter från slutet skulle också spiken i kistan komma när inbytte Calle Karlsson fri från halva planen kunde lägga in 0-3 genom ett avslut som kanske inte hämtats från fotbollens ABC. Målet var ett faktum, tre poäng var ett faktum och segern innebar en betydligt skönare hemfärd från de Småländska skogarna. Vi önskar Gnosjö IF stort lycka till i det avslutande matcherna av säsongen och tackar för det gemytliga bemötandet under lördagen. Nästa match är på lördag, 31/8, hemma på Höganäs Sportcenter. Då välkomnar vi serieledarna Varbergs GIF FK till Höganäs Sportcenter. Serieledarna har skaffat sig ett försprång på fyra poäng ner till Laholms FK på andraplats i tabellen, och har hela nio raka segrar i ryggen. Avsparkstiden är 13.00, och mer om den matchen kan ni läsa om senare i veckan. Målskyttar Höganäs BK: Samuel Aziz Haydil Kret Calle Karlsson Huvudtränare Alexander Vikners ord om matchen: ”Vilken solid insats vi gör, grabbarna följer matchplanen till punkt och pricka, då blir resultatet där efter vilket lag vi än möter. Vi är riktigt bra i vår defensiv hela matchen igenom och släpper inte till mer än två målchanser. Framåt är vi vassa och skapar flera bra lägen som vi utnyttjar på bästa sätt. Ett vackert första mål från Haydil Kret som måste vara unik i serien med sina sju mål från ytterbacksplats, varav tre dessutom är nickmål vilket i sig är otroligt då Haydil alltid är kortast på plan! Samuel Aziz gör det andra på ett vackert sätt där han stänker upp den i nättaket med vänstern från nära håll och Calle Karlsson satte spiken i kistan när han på en kontring gör vårt tredje. För andra matchen i rad uppträder vi homogent och samtliga spelare bidrar till vinsten. Dock kan jag tycka att förutom ovannämnda, även Anton Alms spel i backlinjen och kapten Oskar Lindbloms två fina assist bör nämnas. Hoppas det ger lite eko och att vi får en stor publik när vi tar emot serieledande Varberg nästa lördag hemma på Höganäs Sportcenter!” Seniorlag Herr 25 aug 2019 1kommentar
  • Inför: Gnosjö IF-Höganäs BK

Under lördagen reser seniorlaget cirka två timmar norröver mot Småland och närmre bestämt Gnosjö för bortamatch mot fjärdeplacerade Gnosjö IF. Avsparkstiden är 14.00 Töllshov. Vårens möte lagen emellan slutade med en förkrossande 1-4-seger till Gnosjö IF, detta efter att ha avgjort matchen redan i den första halvleken vid ställningen 0-4. Gnosjö IF har en gryende form och kommer senast från en övertygande och imponerande 1-3-seger mot Laholms FK på bortaplan. I laget finns det två målskyttar som båda sprängt tiomålsgränsen redan där Jesper Claesson är tvåa i den totala skytteligan med elva gjorda mål medan Ellis Cullum är fyra i densamma på tio gjorda mål. Det är med andra ord en av de bättre forwardsparen vi har i serien för tillfället. Höganäs BK å sin sida studsade tillbaka betänkligt i senaste matchen mot Åsa IF på hemmaplan när man vann med klara 4-1. Läget är alltjämnt prekärt men laget parkerar fortsatt på säker mark med sina 22 inspelade poäng. Upp till Gnosjö IF är det inför helgens match fyra poäng. Laget saknar inför lördagens drabbning Mattias Andersson som är avstängd. På vår Instagram, hoganas_bk, kan ni se intervjuer inför morgondagen och ni kan även följa matchens händelser på samma sida om ni mot förmodan inte kan närvara på Töllshov. Avspark 13.00 under morgondagen. Seniorlag Herr 23 aug 2019 1kommentar
  • Höganäs BK-Åsa IF 4-1

Höganäs BK kunde under lördagen studsa tillbaka efter den mindre lyckade prestation från i måndags där man förlorade mot Laholms FK på bortaplan. Hemma på Höganäs Sportcenter vann man övertygande med 4-1 mot Åsa IF, ett resultat som kunde varit betydligt mer smickrande sett till antalet målchanser som gavs. Matchen inleddes dock lite trevande och det var ett bortalag som tydligt backade hem och lät hemmalaget föra matchen. Det skulle däremot dröja tills den 42e matchminuten innan nollan kunde spräckas för Höganäs BK. Fint framspelad av Robin Holmkvist så gjorde Samuel Aziz inget misstag när han kraftfullt sköt in ledningsmålet 1-0, som också var resultatet i halvtid. Väl i halvtid kom laget fram till att det fanns betydligt mer att ge och att nöjdhet inte fick infinna sig ute på planen. Det visade sig också omgående i den andra halvleken när matchens vackraste anfall resulterade i att Haydil Kret kunde nicka in 2-0 vid den bortre stolpen, fint assisterad av Oskar Lindblom. Samuel Aziz skulle sedan göra sitt andra mål för matchen när han i den 67e minuten gjorde 3-0. Gästerna tilläts sedan att reducera till 3-1 i den 86e minuten innan Max Lindqvist gjorde matchens vackraste mål. På en frispark på egen planhalva noterar Lindqvist att gästernas målvakt befinner sig långt ifrån sitt eget mål och med kraft och precision lyfter han in bollen över en chanslös bortamålvakt och 4-1 är ett faktum. Härnäst väntar Gnosjö IF på bortaplan för Höganäs BK, en match som spelas nu på lördag, 24/8. Målskyttar Höganäs BK: Samuel Aziz 2 Max Lindqvist Haydil Kret Huvudtränare Alexander Vikners kommentar om matchen: ”En riktigt solid insats från vår sida och vi hade tagit lärdom från förra mötet med Åsa. En första halvlek som kännetecknas av stort bollinnehav för oss och där vi kontrollerar händelserna totalt, vi skapar ett par bra lägen ock vårt ledningsmål är logiskt. En fin inledning av andra halvlek gör att vi kan spela ut än mer, samtidigt som motståndarna inte kommer någonstans, jag räknar med två skott på mål för bortalaget. Haydil Krets mål är en väldigt fin nick där han serveras av Oskar Lindblom, sen avslutar Max Lindkvist med vad som måste vara årets mål där han från egen planhalva ser att målvakten är långt ute och lyfter in den vackert i mål. Bra energi i laget och en gedigen insats som vi tar med oss till bortamötet nästa lördag.” Seniorlag Herr 19 aug 2019 1kommentar
  • Inför: Höganäs BK-Åsa IF

Helgen står för dörren och med den en ny match för seniorlaget på Höganäs Sportcenter. Imorgon, lördag, välkomnar vi Åsa IF till Höganäs för match i den Sydvästra Division 3. Avsparkstiden är 13.00. Gästerna Åsa IF har hittills stått för en fin prestation när de efter femton spelade matcher placerar sig på en sjätteplats i tabellen, med 22 inspelade poäng, tre poäng före just Höganäs BK. Vårens möte slutade med en klar och rättvis seger över HBK med 4-2. Laget kommer närmst från en klar 4-1-seger i derbyt mot IFK Fjärås, där det uppskattades ha varit runt tusen personer i publiken. Gästernas bästa målskytt så här långt har gjort sju mål framåt och heter Lucas Henriksson. Höganäs BK kunde i måndags inte stå emot topplaget Laholms FK på bortaplan och fick till slut kapitulera och vända hemåt med en 3-0-förlust, siffror som på sitt sätt kan anses något missvisande sett till matchbilden. Men någon tid och utrymme att tycka synd om sig själva finns inte utan lördagens match är istället det laget har tagit sikte på under veckan för att utkräva revansch, både från matchen i våras men även för utfallet i måndags. Det är i princip en skadefri trupp som tränarna har att välja från där de enda konvalescenserna är långtidsskadade Hugo Bogren, Robert Mirosavic och Simon Linder. Avsparkstiden är 13.00 under morgondagen på Höganäs Sportcenter. Vi hälsar motståndarna, domarna, publik och sponsorer hjärtligt välkomna. Seniorlag Herr 16 aug 2019 3kommentarer