Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om HOFORSBACKEN

Följ

HOFORSBACKEN

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
HOFORSBACKEN
HOFORSBACKEN

Kontaktinformation

Namn HOFORSBACKEN
E-post hoforsbacken@hotmail.com

Om HOFORSBACKEN

Välkommen till Hoforsbackens Friluftsområde.
Där utförsåkningen är bäst och billigast i Regionen.


Allmänt:

Hofors är liten ort där det bor ca. 9000 invånare, en ort som under dom senaste åren har krympt sakta men säkert. Trots detta satsas det en hel del på olika aktiviteter i Hofors Kommun som trots nedgången på antal invånare är ett trevligt ställe att bo på. Det är nära till natur och fritidsaktiviteter samt inte så långt till storstaden.

Hoforsbacken ligger i Gästrikland, strax öster om Hofors utmed E16.
GPS koordinater Latittud N60 33´39,41 Longitud 16 19´53,40
KARTA
Det finns bra med parkeringar stor nog för flesta typ av fordon, som t.e.x bussar. Anläggningen går även att arrendera för olika typer av aktiviteter, företagskvällar, utbildning eller enbart för rekreation.

Backen innehar snökanoner samt en vattendamm för för god försörjning av vatten för tillverkning av snö vid dåligt snöfall. Möjligheterna finns då alltid till att få till bra med snö i backen under hela säsongen, trots detta behövs en ingrediens "kyla" som vi trots allt inte har någon kontroll över.

Det finns även värmestuga med cafeteria där man kan köpa lite gott att äta (snacks, korv, kaffe, etc.) dock ej riktiga måltider. Det går även bra att äta medtagen mat / fika i värmestugan, eller om man vill grilla korv utomhus på någon av dom två grillplatserna.


Kontaktinformation.
Adress:
Hoforsbacken
E16
81300 Hofors
Sverige

Telefon / Epost:
Slalombacken +46 (0)290 225 05
Friluftsfrämjandet +46 (70) 211 68 33

hoforsbacken@hotmail.com