• Referat: Hovslätts IK - Hvetlanda GIF

Den avbrutna juniormatchen mellan HIK-Hvetlanda i måndags pga mörker spelades färdigt i går på Zinkensdam i Huskvarna. Matchen startade i första halvleks 23:e minut med ledning 1-0 för HIK. De 22 min som återstod spelades i ett högt tempo, men med en del slarv som följd. Spelmässigt hade Hvetlanda ett litet övertag, de fick också in kvitteringen efter 41 min spel. Andra halvlek blev lite bättre men viss nervositet verkade finnas bland några av spelarna då mycket stod på spel. Både vi och Hvetlanda hade stora möjligheter att ta ledningen men resultatet stod sig till det var 5 min kvar. Då i 85 min gjorde Leo 2-1 med ett distinkt vristskott från straffområdeslinjen. Av bara farten så fick Isak K till en hederlig tåfjutt i 89 min som målvakten tappade in och faställde slutresultatet till 3-1. Det tyder på styrka i ett lag när inte alltid spelet sitter till 100 % men vi lyckas besegra våra motståndare ändå. Hvetlanda har ett bra lag som borde ligga högre úpp i tabellen och gav verkligen bra motstånd. Hela laget får ändå beröm för att moralen finns där och vi aldrig ger upp, full fart framåt är det som gäller. Extra plus i denna match går till William för ett oerhört hårt och bra jobb hela matchen. Nu ser vi fram emot serieavslutningen mot Mullsjö på söndag och som min skribentkollega brukar säga, framtiden är röd och vit! Juniorlag Herrar 22 sep 2020 0kommentarer
  • Match imorgon på Råslätts konstgräs

Samling på Hovet kl 17:45 för följande: Elvis Anton Isak A Theo Pettersson Leo Isak K Simon William WP Hampus Hansson Vristel Gustav Emil Ogge Juniorlag Herrar 20 sep 2020 0kommentarer
  • Referat: Bankeryds SK - Hovslätts IK

HIK gjorde vad som krävdes när Bankeryd besegrades i gårdagens juniormatch med 3-2 i en småtrevlig och underhållande tillställning på Furuviks konstgräs. Men det var Bankeryd som började bäst och tog ledningen i sjätte minuten efter en tilltrasslad situation i straffområdet där vi inte fick bort bollen. Efter detta så var det vi som skapade mest och bäst. Lyck hade ett skott i ribban och William ett skott som målvakten räddade innan Simon kunde kvittera till 1-1 fint framspelad av Theo. Efter knappa halvtimmen tog vi ledningen efter ett välplacerat skott, stolpe in, av Leo. Vi hade ytterligare några chanser i första halvlek men 2-1 stod sig halvleken ut. I andra halvlek så satte Lyck 3-1 i öppet mål efter att deras målvakt missbesdömt en utrusning. Vi fortsatte att ha kontroll på matchen och skapade ytterligare målchanser bl a ett rungande skott i stolpen av Atterling och släppte inte till några direkta chanser bakåt. Men i minut 90 så fick Bankeryd en straff efter att Isac Alm fällt en Bankerydsspelare. Bollen placerades säker i nät och 2-3 var ett faktum. Men det blev aldrig riktigt spännade utan vi spelade av sista minuterna på ett lugnt och säkert sätt. Efter matchen så sade en Bankerydsledare att det var deras bästa match för säsongen vilket lyfter vår insats ännu mer. Det var just laginsatsen som hjälpte oss till seger ikväll men vi vill ändå lyfta våra inhoppare Filip Vristel och Axel Hansson som kom in med härlig energi i andra halvlek. Det är ett härligt gäng som trivs ihop och därmed kommer också resultaten. Nu har vi två matcher kvar, mot Hvetlanda och Mullsjö, innan vi sätter punkt för denna avkortade säsong. Juniorlag Herrar 10 sep 2020 0kommentarer