• Referat: Hovslätts IK Dam - FC Vetlanda Dam

Då va det dags att möta Vetlanda som har fått en tuff start i serien, i omklädningsrummet innan match pratade vi om att inte titta på nån placering i tabellen ang Vetlanda. Med andra ord inte ställa in några skor på plan utan någon F-spelare i skorna. Matchen började med självförtroende hos alla(såg det ut som i alla fall) men efter ett tag så gjorde Vetlanda 0-1 och om jag inte minns fel så var det deras första strukturerade anfall.Där tror jag bestämt att dom tuggade på vår backlinjes självfötroende (inte bra) Efter ett tag så kunde Malin få in bollen i buren och 1-1 var ett faktum.Efter det så tycker jag att vi styr matchen och ligger i andra och tredjedelen hela tiden med ett passningsspel som ser ut som man bevakar en ledning.Det kommer aldrig nån avgörande pass som ger någon klar målchans. Ett litet misstag på plan och dom kontrar osäkert mellen mv och mb gör att det resulterar i mål(fasen det va ju bara deras andra anfall) 1-2 i paus.Vi pratar om att vara mer aktiva utan boll och att man ska styra spelaren mer med rätt löpningar så kommer målen.Andra halvlek börjar och vi har mycket boll och många pass inom laget men det är alldeles för klent när vi tappar boll och kanske lite osäkerhet vad man ska göra eller vem som ska ta det obekväma jobbet. Vetlanda gör det bra dom backar hem och låter oss rulla boll och väntar på rätt tillfälle för att kontra.Inte så långt ifrån slutet så skedde just detta och 1-3 va ett faktum. Nä detta kändes inte bra och det tar på självförtroendet men jag är övertygad om att vi iöser detta tillsammans bara man tar lärdom av sådana här matcher och samtliga gör det jobbet som krävs. CENNY A-lag Damer Fotboll 9 jun 2014 0kommentarer
  • Referat: Hovslätts IK Dam - Västerviks FF

I hemmamatchen mot Västerviks FF lade Hovslätts damer i den högsta växeln redan från minut ett och gav inte motståndarna särskilt mycket utrymme. Hovslätt hade spelövertag i princip hela matchen och när Västervik väl fick låna bollen sattes de genast under hög press, vilket gjorde att Hovslätt kunde bryta deras uppspel tidigt. I halvtid ledde Hovslätt matchen med 3-0 efter mål av Jonna Lindberg, Therese Ramevik och Elize Schyman. I andra halvlek utökades sedan ledningen genom mål från Cajsa Elm och My Yngve och matchens slutresultat skrevs tillslut till 5-0. Tränare Per Jansson var mycket nöjd med laget efter matchen, och säger att det var längesedan han såg något liknande. Tjejerna hade till exempel kunnat göra ytterligare fem mål genom att ha lite med skärpa i avsluten. Hela laget gjorde en kanonmatch och spelade ett underbart försvarsspel, men Sophie Randau och Malin Andersson var klart bäst på plan och tilldelas därför varsin extra ros. Nu laddar vi för nästa veckas match borta mot Nässjö FF! A-lag Damer Fotboll 11 maj 2014 0kommentarer
  • Referat: Ormaryds IF - Hovslätts IK Dam

Hovslätt reste till Ormaryd för att spela säsongens första bortamatch och visste redan på förhand att det skulle bli en tuff match, då Ormaryd är ett mycket bra lag. Och mycket riktigt var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen och dominerade spelet under hela första halvlek. Hovslätt hade inte så mycket av spelet och kom bara tilll ett riktigt avslut mot mål under de första 45 minuterna. Men man kämpade på bra och lyckades hindra Ormaryd från att göra mål, och gick till halvtidsvila med 0-0 på resultattavlan. I andra halvlek kom Hovslätt in mer i matchen och stod upp bra mot Ormaryd, som trots sina många målchanser inte lyckades få in bollen i nätet. Klockan tickade upp mot 90 minuter och matchen såg ut att sluta mållös. Men med fyra minuter kvar av matchen gjorde Ormaryd 1-0 ur misstänkt offsideläge, och detta blev då även matchens slutresultat. En förlust är ju aldrig rolig, men detta resultat är ändå inget som Hovslätt ska skämmas över då man höll sig till sin förutbestämda plan under hela matchens gång och var ytterst nära att få med sig ett oavgjort resultat. Extra beröm tilldelas målvakten Elinore Rönnberg som (som vanligt) gör en kanonmatch och är den som håller kvar Hovslätt i matchen. Nu tar vi nya tag inför nästa veckas cupmatch mot Westbo United! A-lag Damer Fotboll 1 maj 2014 0kommentarer