• Referat: Hovslätts IK Dam - Ormaryds IF

Under lördagseftermiddagen fick Hovslätt besök av serieledande Ormaryd och var redan på förhand inställda på att det skulle bli en tuff match. Hemmalaget börjar matchen bäst och spelar riktigt bra de första 20-25 minuterna. Tjejerna skapar under denna period i matchen 5 riktiga målchanser, och av dessa är Ellen Nodbrants nick i ribban den allra farligaste. Men den riktiga skärpan i avsluten saknas och Hovslätt lyckas inte få in bollen i mål... Istället är det Ormaryd som tar över spelet i den andra halvan av första halvlek då ingenting stämmer i Hovslätts spel. Man börjar stressa, slå långbollar och hittar inte varandra på planen. Bortalaget är först och tuffast i alla situationer och lyckas göra både 0-1 och 0-2 innan halvtidsvilan. Hovslätt samlar sig i halvtid, kommer ut till andra halvlek med ny energi och dominerar återigen spelet under de första 15 minuterna. Men sedan tar Ormaryd återigen över spelet. Hovslätt försöker få in ny energi i laget genom att göra ett par byten, men det ger tyvärr inte tillräckligt mycket effekt. Oramryd gör 0-3 i matchminut 75, och detta blir även matchens slutresultat. - Det är bara att erkänna att Ormaryd är ett strå vassare än oss, de är bättre helt enkelt, säger Hovslätts tränare Pelle Jansson. Sofia Kalllin och Ellen Nodbrant förtjänar beröm för sin insats i denna match. A-lag Damer Fotboll 11 aug 2014 0kommentarer
  • Sommarlöpning

De gemensamma träningarna har nu ett uppehåll i tre veckor, men för att inte tappa alltför mycket inför hösten kommer här ett löpschema som alla spelare (och kanske även tränare?) bör följa. Minst 2 pass löpning per vecka är det som gäller! Det ena passet ska bestå av 20-meters intervaller i 20 minuter, följt av en löprunda på ca 5 km. Det andra passet ska bestå av 15-meters intervaller i 15 minuter, samt en löprunda på 8-10 km. På båda passen kör man även en omgång med knäprogrammet. Ha nu en riktigt trevlig ledighet, och ladda upp för en spännande höstsäsong! A-lag Damer Fotboll 5 jul 2014 0kommentarer
  • Sommarens träningar

De gemensamma träningarna fortsätter som vanligt vecka 27 ut innan vi tar sommarlov i tre veckor. Träningarna återupptas igen vecka 31. Cenny är på semester vecka 30-31, så om man inte kan komma på träningen får man höra av sig till Pelle under denna tid! Glad sommar! A-lag Damer Fotboll 22 jun 2014 0kommentarer