Henåns IF

Referat: LDB Dalsland - Henåns IF

Vi är bra! Vi spelar en fotboll som står sig över tid! Vi är tillbaka!

Intressant att de svar och bedömningar vi gjorde, utifrån förra helgens match, inte stämde för fem öre i djupaste Dalsland, dags att ta en tränarkurs inom BFF kanske? Eller ringa Pep?
Overall så är de 3 bedömningarna från SIF matchen relevanta, skillnaden igår var att vi fick till försvaret hela vägen och spelade vårt spel ännu intensivare och snabbare i 90 minuter jämfört med senast.
Då kommer chanserna och målen, men det krävs tålamod, ytterst få spelare i världen, säg 5, kan göra mål på egen hand.
En lärdom när frustrationen kommer i underläge, spelövertag och chanserna finns men målen inte kommer, fortsätt tugga på som en dieselmotor med oförändrad spelide, plötsligt släpper det.

Energi in och ut är vitalt i fotboll och även andra sporter och det största energitillskottet är mål, igen fick vi två relativt enkla baklängesmål (0-2) under de 43 första minutrarna i första halvlek, trots spelövertag.
Men förarbetet i 44:e minuten och avslutningen av Sandra D i vänstra krysset.....med vänstern, var ett grymt energitillskott inför halvtidsvilan.
Andra halvlek var vår, vi skapade många chanser men avsluten behöver vara mer kliniska, finns många bra rutinerade målvakter i serien.
Therese inbrytning på högerkanten in i straffområdet med passning snett bakåt (mål), Elins kanon som inte målvakten orkade styra över ribban (mål), Sandra V:s kyliga avslut en mot en (mål) och Sandra D:s energimål visar på 2 saker, bredd på målskyttar och bara spelmål. Några kan ju tycka att mål är mål, men om laget har en snittålder på 18,2 år är det en styrka att det som produceras är spelmål och inte fasta situationer. Huvuddelen är fortfarande ungdomsspelare och är under fortsatt utbildning.

Ni skall vara grymt nöjda med spelet, offensivt och defensivt samt resultatet, fullt rättvist!
Som tidigare ;) tar vår captain a bullit for the team i 85:e minuten! Som tur var gick påföljande straff i ribban, energi in och ut som sagt :-D.