• Serien 2020 Damjunior

Nu ligger hela spelschemat inlagt för damjuniorserien 2020. Gå in och boka upp alla dessa tillfällen nu. Ni nittar spelschemat under serier men kan även klicka direkt på denna länk: Junior Flickor Div 3 2020 #forzaHBH HBH DAM 24 feb 2020 0kommentarer
  • Provträning HBH F15 - Damjunior

Sugen på att lira med ett härligt gäng som 2020 spelar både i F15- och Damjuniorserie? Vi är ca 25 st i åldrar 15-19 år och välkomnar alltid fler tjejer till vårt lag. Måndagar 18.30-20.00 kör vi provträningar på Hönö Arena, onsdagar kör vi provträningar på Björkö 18.15-19.30. Föranmäl er gärna till nåfon av ledarna - David Ahlbaum, 0706-187133 eller Thomas Andrén, 0733-989105 Varmt välkomna! HBH DAM 20 jan 2020 0kommentarer
  • Referat: HBH - Öckerö IF

Efter vi tagit steget upp en serie och Öckerö steget ner en serie hamnarde vi nu samma serie. Det innebär 2 efterlängtade och roliga derbyn i F04-serien, första matchen redan i omgång 2 hemma på Hönö Arena. Som alltid betyder derbyn lite mer och det var i vanlig ordning lite nervöst och trevande i matchöppningen. Vi hamnar också lite högt upp med anfall och mittfällt och lämnar lite luckor på mitten där Öckerö kan etablera lite mer spel än oss men inget som ger dem några vassa lägen. Efter 5 min får Felicia tag i bollen på mitten och kan sätta fart och elegant ta sig förbi några av deras spelare och servera en fin pass till Clarissa som dock inte resulterar i något avslut - bra sekvens dock. Vi fortsätter lite trevande och är inte riktigt där i närkamperna, hittar inte heller vårt annars så lugna och trygga uppspel, Öckerö ligger på bra och har duktiga spelare som vinner mycket boll, framförallt på mitten och högt i plan. Efter ca 10 hittar vi åter fram med lite bollar och vi märker direkt att när vi tagit oss runt eller igenom deras mitt hittar vi fler spelalternativ där vi kommer snabbt fram mot mål, bland annat får Clarissa bollen efter att vi brutit ett uppspel och får iväg ett mycket fint avslut som går strax över. I elfte minuten vinner vi åter boll högt och Ida får yta att avancerad och trycka dit 1-0 fint invid stolproten. I glädjeruset efter målet tappar vi strax därefter nr 19 i Öckerö som rycker ifrån och placerar in 1-1 snyggt. Lite smolk i bägaren såklart men också en väldigt fin prestation från nr 19 i Öckerö. Från 1-1 och fram till minut 34 hamnar vi sedan under press och får verkligen öva på att försvara på hörnor. Öckerö fick anfalla ganska friskt och fick en kavalkad av hörnor. Dessa stod vi emot bra tack vara bra försvars och målvaktsspel. I 34 minuten blev vi dock ståendes kvar djupt efter en rensad hörna och Öckeröspelare fick skottläge nära mål och lyckades trycka upp den högt i nätet, 1-2 som stod sig halvleken ut. Strax innan halvlek blir det en olycklig situation mellan Alicia Lowa och anfallare i Öckerö som slutar med att både Alicia och Lowa blir liggandes på plan, Alicia fick utgå skadad och Lowa klarade sig undan med en svullnad i ansiktet (som nog blr en fin blåtira lagom till påsk :-). I halvlek pratade vi om att försöka vinna mer boll i mitten, ligga närmare i markering och att ta tillvara på det vi gjort bra. Vi bytte även målvakt och Lova in mellan stolparna och Lowa fick ta Alicias plats som mittback. Andra startade vi bättre, dessvärre lyckades de bryta ett uppspel och kom på omställning genom nr 19 som även denna gång utnyttjade sin snabbhet och rykta ifrån och satte 1-3 i bortre gaveln otagbart för Lova. Åter en individuell prestation Som inte är så mycket att säga om förutom att ge nr i motståndarlaget cred för bra prestation. Efter målet rykte vi trots underläge upp oss något och kom till några fina lägen men utan utdelning. I 60 minuten blev (tror Freja) neddragen och vi fick en frispark halvvägs i på Öckerös planhalva, Alicia D förvaltade frisparken på bästa sätt genom att sätta ett långskott högt över deras målvakt. 2-3 och kontakt igen. I 65:e kommer åter Felicia upp fint och dribblar av halva Öckerös lag på mittfältet innan hon slår en fin djupledsboll till Clarissa som kommer i en ruggig fart men får inte oturligt inte kontroll på bollen som inte studsade vår väg i närkamp med Öckerös back, men fint uppspel med mycket fart. I 67:e var det Lowas tur att briljera när hon bröt bollen från Öckeröspelare, slog bollen på ena sidan och rundade på andra för att slå en fin boll ut på kant, en humörhöjande insats på både plan och bänken, 2 min senare hamnade Lowa i närkamp med samma spelare, gick in lite för hårt och det blev frispark och gult kort, korrekt dömt av domaren som var väldigt bra (gjorde dock en liten miss då det skulle vart en korttidsutvisning, men istället sa han att Lowa skulle spela kvar). I 77:e gick vi lite hårt i i läge strax utanför straffområdet, de fick fördel boll, men Lova E kom åter ut fint men de fick frisparken i förstaläget strax utanför straffområdet, inget misstag från 21:an i Öckerö som satte frisparken snyggt strax under ribban - 2-4. Resultatet stod sig matchen ut. Sammanfattningsvis gör vi en ok match där vi stundtals hittar lite av vårt spel, Öckerö är duktiga och hade mönstrat bra lag som inte gav oss mycket tid eller ytor. Tar med oss att ligga närmre i markeringsspel mer delaktighet i hemjobb, tro mer på vår förmåga så sitter avslutslägen i nät och passningspelet bättre. Positivt är att vi spelar bättre i sista halvlekarna i de 2 inledningsmatcherna i serien, jobbar vidare med att få igång det spelet redan från start. Tackar Öckerö och domaren för en rolig match! HBH DAM 19 apr 2019 0kommentarer