Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Hisingsbacka FC A-lag Damer

Följ

A-lag Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Tabell
Lag M V O F P
1 Hisingsbacka FC 2 2 0 0 6
2 Öckerö IF 0 0 0 0 0
3 Lödöse Nygård IK 0 0 0 0 0
4 Onsala BK 0 0 0 0 0
5 Göteborgs FF 0 0 0 0 0
6 Utbynäs SK 1 0 0 1 0
7 Guldhedens IK 1 0 0 1 0

Match

Utbynäs SK

0 - 1
Lemmingvallen
9 februari 2019
13:00

Hisingsbacka FC

Referat

Bra besked i första träningsmatchen

Första träningsmatchen är nu avklarad. Igår spelades den på Lemmingvallen mot Utbynäs SK, också i Division 2, och den gav ändå goda besked. Fokus var försvarsspelet.


Inför matchen
Säsongen 2018 spelade Utbynäs SK och Hisingsbacka FC i samma serie, Division 2 Västra Götaland. Utbynäs SK hamnade då på en tredje plats med Hisingsbacka FC landade på en blyg åttonde plats. Första matchen 2018 spelades på Backavallen och slutade 1-1 medan den andra matchen mellan lagen spelades på Lemmingvallens gräs och slutade med 8-1 till hemmalaget Utbynäs SK.

Båda lagen har inför 2019 fått nya tränare och en del nya spelare, vilket skulle sättas på prov i den första träningsmatchen för båda lagen. Lagen hade kommit överens om att spela 3x30 min för att få chans till lite mer reflektion samt minskad skaderisk. Tidigt i säsong så är det en del sjukdomar som gjorde att båda trupperna var ganska tunna, men som också gav möjlighet för fler spelare att få mer speltid. En fin Lemmingvallen bjöd på sol i stunder av matchen och mestadels uppehåll, utan snö eller vatten på plan, vilket bådade för en spännande, intressant första match.

Truppen för Hisingsbacka FC:
Josefin Halvarsson (mv), Therese Wastenson, Linn Sternvik, Julia Gustavsson Ylönen, Emilia 'Mimmi' Halvarsson, Angelina Hoff, Malin Enberg, Lotten Persson, Hedvig Adolfsson, Parmina Moradi, Amanda Poljak, Eva Camara, Natalia Poljak & Sofia Hansson Laifa


Första halvlek
Halvar
Linn - Julia G. Y - Malin - Angie
Lotten (K) - Sofia
Eva - Nadde - Therese
Parmina

Ersättare: Mimmi, Hedvig & Amanda

Vi startar första halvlek, av tre, med låg press. Detta tillåter Utbynäs SK att äga mycket boll i deras tremanna backlinje, vilket är krävande av vårt försvarsspel att ha tålamod och flytta kompakt sida till sida. Vi löser det galant och har en bra disciplin och lagmoral. Utbynäs hittar inga inspel centralt utan försöker ta sig fram i banan genom en längre boll längs kanterna, där vi allt som oftast är med och kan bryta eller täcka ut över kortlinjen. Vi blir något passiva ibland när vi väl skall sätta press vilket tillåter deras vänster mittback att sätta fina bollar över vår backlinje, både rakt men även några diagonalt, men löser ändå situationerna. När vi väl sätter en aggressiv press så lyckas vi vinna boll, både på kanterna och centralt.

I vårt anfallsspel så har vi lite problem att få igång ett spel då Utbynäs sätter en hög press på oss. Vi har en del felpass och mottagningar som inte är helt hundra men vi jobbar oss in i halvleken ju längre den går och kan hitta en del uppspel centralt för att sedan försöka hitta våra ytterforwards på fot eller i djupet. Varken vi eller Utbynäs skapar några klara målchanser under första halvlek, men har en del halvchanser. Vi kommer ofta till inlägg där vi inte riktigt fyller på i boxen med mer än en spelare. Linn får tyvärr kliva av pga en rygg som krånglar med tio minuter kvar av halvleken och Hedvig ersätter henne som högerback.

Andra halvlek
Halvar
Hedvig - Juli G.Y - Malin - Angie
Lotten(K) - Sofia
Mimmi - Parmina - Therese
Amanda

Ersättare: Linn, Nadde & Eva

Vi startar andra halvlek med fortsatt lågt försvarsspel och det påminner mycket om första halvlek gällande Utbynäs spel. Däremot kommer de igenom lite mer genom att deras mittbackar börja utmana mer och vi inte sätter en ordentlig press, vilket gör att någon spelare behöver ta beslutet att kliva och det öppnar upp ytor centralt. Framförallt har vi svårt att stänga Utbynäs defensiva yta, där en mittfältare faller ner och kan vända spelet. Vi väljer efter nästan halva andra halvlek att kliva upp högre i pressen, vilket chockar Utbynäs något. Vi vinner boll högre upp i banan och börjar skapa några halvchanser genom inlägg och skott, en del som täcks utav försvarsspelare i Utbynäs, en del där målvakten räddar och andra som går utanför.

Vårt anfallsspel är fortfarande svårspelat på egen planhalva men så fort vi vågar spela på en felvänd markerad innermittfältare eller hittar vändytan så får vi mer tid och ett större lugn med bollen. Men Utbynäs sätter fortsatt en hög och ganska bra press, där vi ibland är naiva och sätter en kort passning istället för en längre. En halvlek där båda lagen skapar mer chanser och där Halvar får göra en riktigt bra räddning på en hörna, där en spelare får nicka ostört.

Tredje halvlek
Halvar
Therese - Malin - Angie - Eva
Lotten(K) - Julia G.Y
Mimmi - Nadde - Hedvig
Amanda

Ersättare: Linn, Sofia & Parmina

Tredje och sista 30minuterna börjar ostabilt. Många ovana positioner gör att Utbynäs skapar en del chanser. Halvar får göra en fin räddning, där hon verkligen får sträcka ut, och räddar till en hörna. Vi jobbar oss in i sista och fortsätter med hög press som ger en del resultat. Vi vinner boll högt men vår sista passning eller mottagning har inte riktigt kvalitén för att skapa de rena målchanserna. Vi börjar bli lite trötta, vilket märks i vårt passningsspel. Det märks också då Utbynäs snabbare kan ställa om på oss när presspelet inte sker synkroniserat, men med många Utbynäs spelare på offensiv planhalva skapar också omställningslägen för oss.

Vi lyckas göra 0-1 i 88e minuten genom inbytta Parmina, efter att Nadde spelat fram i ett omställningsläge. Parmina drar iväg i djupet och utmanar sin sista back och efter en tilltrasslad situation som kunde varit en straffsituation, lirkar in bollen under en utrusande Utbynäs målvakt, som annars gjort en fantastisk insats både offensivt och defensivt.

Matchen i helhet
Vi bör alla vara nöjda efter den första träningsmatchen. Inte nog med att vi lyckades göra ett mål och vinna, vi höll också nollan. Försvarsspelet som vi har jobbat med i två veckors tid lyste igenom och vi är disciplinerad och lojala, precis som vi behöver vara i denna typ av försvarsspel. Detaljer finns det självklart att slipa på, men vi har ytterligare en vecka med försvarsinriktad träning, vilket ger möjlighet för detta. Grunden sitter dock och man ser hur spelarna har tagit till sig allt vi har jobbat med och utför matchen på ett fantastiskt sätt. Dessutom när vi väl tar tydliga beslut och går en i en aggressiv press belönas vi ofta med att vinna boll, om inte i skede ett så i skede två eller tre.

Anfallsspelet har vi ännu inte berört men där finns det många fina kvalitéer och grunder att jobba vidare med.

Efter varje match väljer vi tränare ut tre som har presterat extra bra under matchen och denna uttagning var svår. Det var många som gjorde sitt, och var kvalificerade till att ta en plats bland de tre bästa. Men de som vi har valt att premiera lite extra efter gårdagens match är:

Malin Enberg - en trygghet i mittlåset, som pratar mycket och ligger allt som oftast rätt.
Julia G.Y - första matchen som mittback och som hon löser det tillsammans med Malin.
Therese Wastenson - hon löper kopiöst mycket för att göra sitt jobb i försvarsspelet, men är också delaktig offensivt.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Parmina Moradi 1 1 0 0 0 1
Natalia Poljak 1 0 1 0 0 1
Amanda Poljak 1 0 0 0 0 0
Angelina Hoff 1 0 0 0 0 0
Emilia Halvarsson 1 0 0 0 0 0
Eva Camara 1 0 0 0 0 0
Hedvig Adolfsson 1 0 0 0 0 0
Julia Gustavsson Ylönen 1 0 0 0 0 0
Linn Sternvik 1 0 0 0 0 0
Lotten Persson 1 0 0 0 0 0
Malin Enberg 1 0 0 0 0 0
Sofia Hansson Laifa 1 0 0 0 0 0
Therese Wastenson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Josefin Halvarsson 1 0 0 0 0 0 0 1
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng