• Referat: Gothia Futsal - Hälsö/Björkö

Hälsö/Björkö - Gothia Futsal Förening 2-2 (1-1) Målen gjordes av: 1-1 (4min) Erik Alexandersson och 2-2 (23min) Erik Alexandersson Efter de första trevande inledningsminuterna från bägge lagen tog Gothia ledningen efter att en av deras spelare snyggt vände bort sin back och tryckte otagbart in ledningsmålet. Knappa minuten senare har HBK/IFK skapat tryck runt Gothias mål och Erik bredsidar ett skott på mål. Målvakten var nog lite skymd för han reagerade sent och det inte alltför märkvärdiga skottet gick in via målvaktens händer. Mest förvånad såg Erik ut! Från denna stund klickade det till i våra spelare och de hittade rätt i sina positioner. Gothia hade utöver två fräsande stolskott inte någon klar målchans, de tvingades ta skott långt utifrån. Andra halvleks första klara målchans uppstod efter fint förarbete av Henrik på högerkanten, ett inspel till Joshua som med helt öppet mål använder sin högerfot....och då går det som det går... I halvlekens 8:e minut ställer Gothia om blixtsnabbt efter ett misslyckat HBK/IFK anfall och effektiviteten är imponerande framför mål, ingen pardon och 1-2. I matchens näst sista minut bryter Erik ett Gothia uppspel på mittplan, störtar mot mål och tåar in kvitteringen. En vågad brytning med lyckat resultat! Hälsö/Björkö - Torslanda IK 1-0 (1-0) Målet gjordes av: 1-0 (4min) Joshua Berntsson Man kan referera denna match med tre ord: "vilda västern futsal!". Målchanserna avlöste varandra, stolskott i parti och minut, avancerade målvaktsräddningar och en stenhård, men juste, kamp. Det vi främst kommer ihåg var matchens enda mål: Joshua hade en privat uppvisning i TIKs straffområde, fintar bort tre motståndare samtidigt och med ryggen mot mål vrider han kroppen och får till en pärla upp i målvaktens högra kryss. Joshua hinner dessutom med att missa en straff i andra halvlek efter det att en TIK spelare agerat handbollsmålvakt och därmed förhindrat ytterligare ett mål för HBK/KIK. Förra helgens 0-3 förlust mot TIK vändes alltså till seger. Inget vidare spel som sagt från något av lagen men en match där HBK/IFK visade grym vilja och attityd vilket fällde avgörandet denna gång. P-94 4 dec 2010 0kommentarer
  • Referat: Hälsö/Björkö - Torslanda IK

Hälsö/Björkö - Torslanda IK 0-3 (0-2) Efter en mycket stark inledning där ett flertal vassa målchanser, som borde gett utdelning, brändes tog TIK över. De spelade kyligare och slog inte bort så oerhört många bollar som HBK/IFK gjorde. Under andra halvlek skapade HBK/IFK inte en enda riktig målchans. Passningsspelet var inte bra och det blev massor av bolltransport vilket sänkte tempot. TIK kontrade effektivt när HBK/IFK ideligen missade sina uppspel. TIK också mycket rörligare - en rättvis seger. Hälsö/Björkö - Örgryte IS 2-3 (1-3) Målen gjordes av: 1-3 Andreas Jernarp och 2-3 Joshua Berntsson. En mardrömsstart av matchen! Efter 6 min leder ÖIS med 3-0...tungt, tungt... HBK/IFK alldeles för anfallsglada vilket straffade sig i form av att ÖIS kontrade sönder laget. Litet hopp tändes i den 8:e minuten då Andreas dundrar in en frispark. Andra halvlek betydligt bättre. HBK/IFK skapar målchanser i mängd. ÖIS målvakt gör flera svettiga parader. När HBK/IFK ligger på skapar det dock luckor bakåt och ÖIS har några farliga kontringar med bla två stolpskott. Acke fenomenal och är rena väggen. Reduceringen kommer rättvist i form av ett distinkt skott i målvaktens högra hörn av Joshua. P-94 28 nov 2010 0kommentarer
  • Referat: Örgryte IS - Hälsö/Björkö