• Referat: Högdalens AIS (B) - Värmdö IF

Hais - Värmdö 3-5 ( 0-1 2-4 1-0) Seriefinal och Hais behövde vinna för att ha en chans till serieseger. Inför match känner sig inte Emelie helt 100 % och Smilla fick göra sig redo för sin debut i Hais . Hais ställer upp med 4 backar och 8 forwards. Period 1 Matchen präglas av ställningskrig och det är ont om målchanser och till slut spräcker Värmdö vår nolla efter bolltapp. Matchen är jämn och det kommer vara små marginaler som kommer att avgöra. Period 2 En målrik tillställning där vi släpper in 0-2 innan vi lyckas både reducera och kvittera. Sen kommer några olyckliga minuter som det visar sig försvåra för Hais att vända. Värmdö är effektiva och spelar ett tight försvarsspel och dessutom är deras bästa spelare deras målvakt. Perioden blir upphackad med flera skador på både knä och forted .. Matchen är snäll och skadorna beror mer på otur. Period3 Nu jagar vi men tiden rinner iväg och vi gör allt vi kan men mer till ett 3-5 mål mäktar vi inte med. Nu kommer Värmdö vinna serien och vi får satsa på att gå upp vi kval om det är möjligt. Tack alla och bra tjejer. Ni visar upp tempo . Inställning och bra lagmoral. DJ/Dam3 12 feb 2023 0kommentarer
  • Referat: Huddinge IBS (C) - Högdalens AIS (B)

Hibs - Hais 2-6 ( 2-4 0-2 0-0) Första matchen efter det viktiga datumet 31/1 inom innebandyn. Det innebär att man inte kan flytta spelare hur som helst mellan olika nivåer. Det finns alltid vissa kryphål som Huddinge utnyttjade i dagens match . Men så är det och vi kan förstå det för det blir mycket svårare för alla lag att få ihop det på bästa sätt. För oss innebär det att några som varit med oss under stora delar av säsongen inte kommer att vara med laget under slutfasen. Det ger andra spelare möjligheten till spel och mer speltid än innan. Elin T gjorde debut idag och sen ska Smilla och Leah spelas in i laget inom kort. Period 1 Perioden är ovanlig för att vara Hais. 6 mål och vi gör 4 och släpper in 2 stycken. Den största anledningen är som vanligt att vi inte tränar ihop trots att vi är i februari och sen har vi nya konstellationer och sen händer ofta saker i matcher som kräver förändring med bla skador. 4 mål framåt är alltid kul och Selma gjorde ett riktigt snyggt mål och sen var det Anna o Klara som skrev in sig i målprotokollet innan Sandra avslutade med en snygg straff. Period 2 Nu var laget tillbaka i synk och vi stänger ner Hibs som blir frustrerade och börjar spela över gränsen och dom trycker till mycket i ryggen men domarna var bra så det slutade med besök på botbänken. Olle gjorde ett PP mål och Amanda avslutade perioden med mål på snygg assist från Klara. Period3 Den var inte den roligaste men mycket imponerade hur vårt unga lag kan spela på ledning och bevaka och stänga ner sina motståndare. Det tyder på en mognad och bra disciplin . Man stängde kiosken och kastade nyckeln med 3 poäng på fickan. Grymt spel av laget och Emilie i målet är alltid stabil som sista utpost. DJ/Dam3 4 feb 2023 0kommentarer
  • Referat: Högdalens AIS (B) - Skogås/Trångsunds IBK

Hais - Skogås/Trångsund 7 -1 (3-1 2-0 2-0) Idag hade vi en flyttad match och kul på förhand med en veckomatch. I helgen hade vi problem med handbollsklister och det kunde inte vara värre trodde vi . Nu visade att handbollen hade fått/tagit vår träningstid/matchtid och lite panik uppstod. Ska vi ställa in eller kan vi hitta någonannan tid. Vi hittade en tid i Gubbängshallen 19.30 och nu var det bara att packa in spelarna i bilarna och förflytta oss till Gubbängen. Skulle detta påverka laget och på vilket sätt. Period1 Vi gör 2 snabba och starten är bra. Sen går vi ner oss och det förstår man. Inga förberedelser och luften hade gått ur oss lite. Period2 Är bättre och vi får långa anfall men det slarvas och det är svårt att spela på en plan som är betydligt kortare än normalt och det missgynnar Hais. Period3 Påminner om andra men vi har ännu mer boll och segern blir bekväm men det är tråkigt med att Stockholm stad inte kan sköta bokningarna i hallarna. Vi måste lyfte publiken som var väldigt många och många damspelare var på plats och våra systrar från Hammarby och sen nära och kära såklart. Nu väntar 3 tuffa matcher på rad med start på lördag och vi ska göra allt vi kan i dessa matcher. DJ/Dam3 31 jan 2023 0kommentarer