Referat: Högdalens AIS (B) - Sköndals IK (B)

Hais - Sköndal 2-2
(0-1 2-0 0-1)
Toppmatch på hemmaplan en lördag morgon.
Laddat och kul ska det bli.
Tyvärr och något som drar ner humöret när vi möts av handbollsklister och ca 20-30 minuter går åt att försöka få planen i speldugligt skick.
Detta är ett återkommande problem som beslutsfattare inte tar på tillräckligt stort allvar.
Tyvärr får en av spelarna migrän och tvingas kasta in handduken och en spelare rings in kort inpå matchen.
Sköndal har 2 nyförvärv som ska spela i Div1 laget men som man lyfter ner i matchen mot Hais.
Det är ett tecken på respekt.
Period1
Man börjar på 2 femmor och växlar in 3e femman i enstaka byten.
Perioden är jämn och det är ett litet ställningskrig och båda lagen spelar med en tight defensiv och Sköndal har mer boll och det var väntat och trots detta skapar dom väldigt lite.
Dom gör dock 1-0 och det berodde mer på slumpen än på eget spel.
Period2
Vi fortsätter på samma sätt med 2 femmor och 3e får några fler byten ju längre matchen lider och man justerar på backparen.
Vi kvitterar i början på perioden genom en snygg passning från storasyster Llorca till lillasyrran
Perioden är återigen jämn och vår defensiv är klockrent av alla femmor och vi skapar några bra chanser och tillslut så vänder Sandra bort en back i offensivt hörn och tar bågen i mot mål i full fart och sätter bollen i bortre krysset.
Hais har vänt matchen.
Period3
Vi fortsätter som i period2 och vi spelar ett kontrollerat spel där vi hjälper varandra över hela banan och vi får igång bolltempot i offensivt uppställtspel .
3e femman gör ett beundransvärd arbete i dom få byten dom gör och ger vila åt övriga spelare.
Sköndal kvitterar från ingenstans och deras tur blir vår otur och sånt händer och ingen kan lastas för den typen av mål.
Vi har ny spelat 10 matcher med 16 insläppta mål och det säger allt vilket kollektivt försvarsspel vi har och det är vi överlägset bäst på I serien.
Sköndal försöker forcera utan resultat och nu har vi fortfarande allt i egna händer och matchen mot Värmdö kommer avgöra utgången i serien.
Men först fullt fokus på matcherna mot Skogås/Trångsund och Huddinge.