Referat: Högdalens AIS/Hammarby IF IBF - Tyresö Trollbäck...

Tyresö står på andra sidan så det är en toppmatch där båda lagen fortfarande har chans att vinna serien tillsammans med stora Täby.
Tempo är en garanti och vi måste se upp för tjuvsmällar och trashtalk.
Idag har vi en debutant med Elsa " Janne" Janholt
Period1
Tyresö tar tag i taktpinnen och driver spelet och är samspelta och spelar i högt tempo.
Jämför man matchen mot Sköndal är det en annan nivå tempomässigt och vi växer in i perioden men förlorar perioden med 1-2 och det är inte mycket att säga om.
Period 2
Nu spelar vi bättre och bättre och Tyresö har mindre boll och dom kommer inte med samma fart och intensitet.
Så fort det börjar ta emot ändrar sig spelarna i motståndarlaget sin attityd och börjar snacka mer och försöka spela fysiskt.
Vi är som vanligt duktiga och bättre än Tyresö både i försvaret och i anfallszon men på mittplan och i speluppbyggnaden där är dom bättre än oss.
Ska man nämna domarparet som har en viktig roll i denna typ av matcher så är det två olika nivåer på respektive planhalva.
Spelarna hanterar det bra men undertecknad som normalt inte brukar reagerar på domarna blev tvungen att prata med dom i periodpaus.
Perioden vinner vi med 2-1 och vi gör både snyggamål och enkla mål.
Alla mål räknas och resultatet är inte orättvist.
3-3 inför period 3.
Period 3
Nu börjar det bli irreterat och väldigt fysiskt.
Vi står upp bra och våra spelare har en mentalstyrka och vi viker aldrig ner oss oavsett.
Vår debutant " Janne" gör ett oerhört jobb i försvaret och verkar älska närkamper och blir inte berörd eller bryr sig efter att få ha mottagit hot från motståndarnas värsta spelare. Det triggar henne och laget tar ledningen med 4-3 efter ett ytterligare snyggt mål.
Tyresö lyckats kvittera till 4-4 och i båda matcherna lagen emellan så har vi haft ledningen i period 3 men där båda slutat oavgjort.
Resultatet nu och i matchen tidigare har varit jämna så resultaten är rättvist.
Vet ej vad Tyresö tycker men dom verkar inte helt nöjda för dom fortsätter att bitchblicka och kasta ur sig otrevligheter.
Nu gäller det inte alla spelare utan det är samma spelare som håller på match efter match och år efter år.
Vi själva är inte nöjda med allt men överlag så visar vi att vi har mycket kvalité men också är vi ett gäng som krigar tillsammans och är svåra att besegra trots att vi inte är helt på topp där vi har många borta och en del småskador och förkylningar som sätter spår.
Nu återstår säsongen sista match på lördag.
Efter denna match kan vi summera säsongen men jag kan säga att vi är mycket nöjda men tanke på dom förutsättning vi startade med i augusti 2021.