• Seger i första träningsmatchen

Tjejerna hade säsongsavslutning och firade seriesegern i helgen men innebandyn fortsätter en tid till. För att hålla skärpan och motivationen uppe är det bra att lägga in en träningsmatch ibland. Denna gång stod Kungsholmen för motståndet. En ganska ny bekantskap men med flera bekanta profiler från bl a Älvsjö. Det märktes att det var länge sedan vi spelade match och det var dessutom lite nya formationer. Kungsholmen spelade med mycket spring och stressade oss, framför allt i första delen av matchen. Det gjorde att spelet haltade och vi blev lite passiva. Trots det kunde tjejerna ta ledningen när Hanna från backposition med en crosspassning hittade Sara som direktsköt in 1-0. Tjejerna skapade flera lägen, men skotten gick ofta i täck eller utanför. Med dryga minuten kvar studsade en slumpboll på ett klubbskaft in bakom en chanslös HAIS-keeper. Skotten 7-2 till HAIS. ' Andra perioden fortsatte i högt tempo, det bidrog antagligen till att vår passningsprecision inte var den vi önskade. Därigenom var det fortsatt svårt att komma till vassa avslut. Efter fyra minuter hittade dock Jana in med ett backskott. Vi fortsatte vara lite passiva och tappade lite för ofta bollen i närkamperna. Vid ett sådant tillfälle blev det ytterligare en kvittering genom snyggt skott i bortre krysset. Skotten i andra perioden 4-5 speglade också detta. Sista perioden tog tjejerna tag i spelet igen samtidigt som Kungsholmen nog började krokna lite. Redan efter 47 sekunder hittade Jana Stina som kunde direktskjuta in 3-2. Fler chanser skapades, men det var fortsatt kanske inte den bästa precisionen i avsluten samtidigt som motståndarmålvakterna gjorde det bra. I 12 minuten kunde Sara sätta sitt andra efter att peta in egen retur i form av studs från sargen. 4-2 skulle också bli slutresultatet. Skotten i sista 7-4 och totalt 18-11. Sammantaget var det en trevlig och underhållande match trots att det bara var träningsmatch. Vi kan nog tänka oss en retur framöver. Tack till publiken, motståndarna, domarna och inte minst Madde som fixade ”seket”. Tjejerna hade inte hunnit med prisutdelningen i lördags, så den genomfördes efter matchen. Helena fick dubbel utdelning genom både pris som årets poängdrottning då hon vann hela seriens poängliga. Hon fick också lagets pris som säsongens viktigaste spelare. Amanda fick pris för årets träningsprofil med högst närvaro. Klara fick pris för årets Pepp och Madde för årets tidsop A-Lag Dam 25 apr 2023 0kommentarer
  • Grå lördag i Nynäshamn

Det var en liten men tapper trupp som reste till Nynäshamn på säsongens längsta bortaresa på ett regnigt Södertörn. Ovanligt många och sena återbud gjorde att vi trots en trupp på ca 25 spelare kom till start med 2 femmor. Det var inte heller var tyvärr inte heller inspelade formationer vilket skapade ytterligare utmaningar. Nynäshamn är ett juniorlag så vi misstänkte därför att det skulle bli mycket spring. HAIS inledde bra och ägde direkt mycket boll. Nynäs ställde upp med en mur runt eget mål så vi såg ganska snart att det behövdes sidledsförflyttningar för att få bra lägen. I femte minuten stjäl vi boll i anfallszon. Bollen spelas till Helena som med en backhand bakom ryggen hittar Hedwig som från högerläge direktskjuter in 1-0 på precis rätt sätt. Tjejerna fortsätter skapa men vi har svårt med precision och effektivitet. I 18:e minuten dock bra samspel igen mellan Hedwig och Helena vilket ger 2-0 på liknande sätt som ettan. HAIS vinner skotten med 13-5 så det känns rättvist. Andra perioden inleds med att vi gör ett lite olyckligt byte som utnyttjas och tyvärr ger reducering i första minuten. Tjejerna försöker ta tag i det och vi har fortsatt mycket boll men tyvärr inte rätt precision i avgörande passningar och avslut. Istället blir det kvittering i 9:e minuten efter att vi tappar boll precis framför mål som petas in. Vi tappar lite energi samtidigt som Nynäs av naturliga skäl får mer av den varan. I 13 minuten är det återigen en tilltrasslad situation framför vårt mål där vi inte får bort bollen efter att Emelie räddat. Tjejerna fortsätter slita och skapar många lägen. Vi vinner skotten med 9-7 och har dessutom flera avslut i ramen och än fler utanför men inga fler mål. Efter halva tredje perioden har vi fortsatt inte fått till några fler mål. Vi tar timeout och gör om lite i formationerna. Men det får inte direkt effekt. Istället ökar underläget till både 4-2 och 5-2 efter att vi igen tappat boll i egen zon. Därefter är det dock HAIS match igen och det blir både 5-3 och 5-4 genom först Helena och sen Anna. Vi får ett pp på slutet men jag vet inte om vi tjänade på det. Det gav inte resultat och vi hann inte hämta upp underläget. Skotten i sista 14-7 till HAIS och totalt 36-19 till HAIS. Till detta ska vi lägga ett stort antal avslut utanför och några i ramen. Det visar att resultatet inte givet var rättvist. En stor eloge till de tjejer som var på plats och kämpade in i det sista. Det mesta gick emot men tjejerna gav inte upp trots att tveksamma domslut emot, skott som inte satt där de skulle och några insläppta bollar som vi normalt inte släpper till. Ur tabellhänseende var det en betydelselös match, men vi vet att vi med normala förutsättningar vinner denna match, så det var lite frustration efteråt att segersviten bröts. Hedwig utsågs till matchens spelare. A-Lag Dam 19 mar 2023 0kommentarer
  • Serieseger efter vinst i seriefinalen

Det börjar bli ljusare ute och när våren närmar sig går också innebandysäsongen mot sitt slut. Varje match börjar kännas lite viktigare. För många lag börjar det handla om jakten på att vinna serien eller undvika kval och nedflyttning. För HAIS dam och Salem handlade det om seriefinal i div 2 södra. HAIS kunde t o m säkra seriesegern vid oavgjort resultat eller vinst trots att det återstår flera omgångar. För Salem var det sista chansen att utmana om seriesegern och i andra hand samla poäng för att klara kvalplats till div 1. Båda lagen ställde upp med i princip fulla uppställningar. HAIS ville ta initiativet tidigt och lyckades ganska bra. Spelet förlades långa perioder på Salems planhalva. Det skapades flera lägen men tyvärr var inte marginalerna på HAIS sida utan det dröjde innan målnollan spräcktes. Det var gästerna som först lyckades med att sätta ett mål.. Det dröjde dock bara någon minut innan när det ringde första gången för HAIS. Det var Hedwig som bröt en passning på egen planhalva, tog sig förbi Salems försvar och passade Helena som satte kvällens första HAIS-mål. Skotten i första 8-7. Andra halvlek vara bara 40 sekunder gammal när Steen hittar JK med en lång pass som sen läggs in till Klara. Hon avslutar men målvakten räddar, Klara sätter dock sen egen retur till 2-1. Bara någon minut senare är det dags igen, denna gång är det Sara som från högra sarghörnet får in bollen mot målet den letar sig in. Domarna ger Hedwig målet 3-1. Ett par minuter senare lägger en lång passning till Sara som knackar in en backhand i målvaktens bortre hörn till 4-1. HAIS fortsätter trycka på och skapa flera lägen, men har inte riktigt flytet eller skärpan i avsluten. Direkt därefter tar Salem timeout. Det skulle visa sig ge effekt, om det är för att de började toppa laget eller om det handlade om flyt. Först kom 4-2 när Salem fick en omställning och kunde lägga in en passning från vänsterkant till fri spelare i slottet. Sen fick vi spela bp efter en utvisning som kändes tveksam. En Salemspelare gick in hårt i närkamp och fortsatte över sargen av bara farten, vilket renderade i HAIS utvisning som inte kändes självklar. Salem etablerade spel och bollade runt ganska bra. Efter ungefär en minut kom inspel från deras vänsterkant till spelare i slottet som satte 4-3 precis innan för HAIS vänstra målstolpe. Bara minuten senare kommer en repris som ger 4-4. Det känns inte helt rättvist, men tjejerna brukar bli bättre ju längre matchen går så det fanns fortfarande hopp. Skotten i andra 10-6. I tredje perioden dröjde det bara 12 sekunder innan HAIS tog ledningen igen genom Olivia som fri i slottet får pass från Anna på vänsterkanten och säkert sätter 5-4. Salem fortsätter gå runt på 2 femmor och skapar en del lägen men Sophie är säker i målet. Efter knappa kvarten hittar Sara Helena i bra läge som hon förvaltar väl till 6-4. Någon minut senare är det åter dags för omställning och då är det Sara får sätta 7-4 efter passning från Hedwig och matchen känns avgjord. Matchen slutade 7-4. Skotten i sista 6-4 och totalt 24-17. Sammantaget ännu en fortsatt stabil insats med tryggt målvakts- och försvarsspel och ett anfallsspel. Framför allt starkt av tjejerna att avgöra serien med flera matcher kvar. Vi vill gärna vinna även återstående matcher och har valt att spara summering av säsongen, firandet av seriesegern till senare och planering inför nästa säsong och återkommer om det. Vi tackar Salem för en trevlig och spännande match, publiken för stödet och inte minst domarna och sekretariatet för att de gjorde matchen möjlig. A-Lag Dam 11 mar 2023 6kommentarer
  • 10:e raka segern för HAIS

Det blev 10:e raka segern i serien för Högdalens damer denna säsong när Älta besegrades med 5-1 på söndagsförmiddagen. Det var dock jämnare på plan än i målprotokollet, men Sophie i HAIS-målet som var säker rakt igenom matchen räddade i princip allt som gick. Tjejerna inledde bra och kunde ta ledningen redan efter dryga tre minuter när efter flera chanser Hedwig kan peta in bollen med assist från Helena. Sen kommer Älta in i matchen och jämnar ut spelet. De skapar flera chanser men har inte den rätta precisionen i avsluten. Dessutom står Sophie eller backar i vägen för de bollar som går på mål. I stället blir det HAIS som efter dryga halva perioden kan öka på ledningen efter ett backskott från Maria. Bara minuten senare är det dags igen i ett snyggt anfall där bollen går snabbt med direktpass mellan olika spelare och till sist är det igen Hedwig som får in den, denna gång efter assist från Sara. Perioden slutar 3-0 och skotten 10-9. Älta jobbar hårt hela perioden och spelar fysiskt på gränsen, men domarna tillät det rakt igenom matchen. Vi blir inte direkt stressade men slår inte passningarna med den precisionen vi kan. Vi har också flera andra bolltapp som kunde blivit dyrköpta mot ett vassare motstånd. Spelet i andra ser ungefär ut i som första perioden. Båda lagen skapar lägen men lyckas inte förvalta dem. Efter 6.43 är det till slut återigen ett skott från backposition som resulterar i 4-0 när Ebba roterat ned till den positionen, passning från Storm. I slutet på perioden får Älta spela PP i 2x2 minuter men tjejerna försvarar sig utmärkt och Sophie fortsätter storspela så det blir inga mål i den spelformen. Skotten i andra 5-5. I tredje ville vi fortsätta förbättra precisionen i passningsspel, det lyckades delvis. Tyvärr kunde Älta efter turstuds på en arm reducera bakom en chanslös HAIS-keeper. Det blev enda utdelningen för dem denna dag. Annars gick Ältas spel mycket ut på att från position bakom mål försöka lägga in bollen framför mål och hoppas att någon skulle lyckas peta in den. Det lyckades inte för dem någon gång under matchen, men det gjorde istället HAISnär Hedwig efter snabb löpning bakom mål petade in bollen till Sara som snyggt satte 5-1, vilket också blev slutresultatet. Skotten i sista 9-4 och totalt 24-18. Sammantaget en trygg och rättvis seger men siffrorna hade kunnat blivit större om vi vårdat boll och passningar lite bättre. A-Lag Dam 19 feb 2023 0kommentarer
  • Seger i "seriefinal" mot HIBS

Ettan mot tvåan brukar beskrivas som seriefinal. Det var inte den känslan som infann sig denna match. Det upplevdes i stället som den tystaste matchen denna säsong jag tror inte det beror nog inte på att publiken var stum av hänförelse inför spelet. HAIS kom till spel med bara 11 utespelare, vilket var det klart minsta antalet vi ställt upp med denna säsong. Vi ville försöka att anpassa vårt spel till det. HIBS är ett lag som spelar fysiskt, både med mycket fart och med kraft i närkamperna. Priset för detta är att det går ut över precisionen. Matchbilden påminde om förra mötet mellan lagen. HIBS hade lite mer av initiativet men hade svårt att överlista vårt försvar och målvakt. Lite symptomatiskt kom också första målet på en omställning, där Hedwig snyggt släppte till Sara som gav HAIS ledningen. Mindre än minuten senare kunde JK öka ledningen till 0-2 efter assist från Madde. HIBS skapade flera lägen, men försvars- och målvaktsspelet var som stabilt. Efter kvartens spel kunde HIBS nr 26 avsluta från minimal vinkel och hitta krysset och reducera till 1-2 vilket också blev resultatet efter första perioden. Skotten 5-9 till HAIS. Vi gjorde lite ändringar i uppställningen. Det kändes som matchen stod och vägde i andra perioden. HAIS hade flera vassa lägen men avsluten hade inte riktigt skärpan så målen uteblev. Det var lite samma sak åt andra hållet. Med ett par minuter kvar på perioden kunde till slut HIBS kvittera efter att ett skott studsat på flera HAIS-spelare och in i mål. Det kändes som detta borde ge HIBS ännu mer energi inför sista perioden. Skotten i andra 5-10 till HAIS. Det blev HAIS som drog längsta strået i sista perioden. Efter 5 minuter kunde Storm sätta 2-3 efter försök till avslut. Ledningen kändes ändå inte stabil och HIBS hade en del lägen, men avsluten räddades av Johanna, täcktes av HAIS-spelare eller gick utanför. Med 5 minuter kvar ledde ett Storvik-samarbete till 2-4 när Stina hittade Storm som satte sitt andra mål för dagen. Bara minuten senare avgjordes matchen efter ytterligare mål av Sara och tjejerna kunde därefter bara spela av matchen. Skotten i sista 6-11 och totalt 16-30. Sammantaget kan tjejerna vara nöjda med inställning och resultatet idag, trots att spelet inte riktigt fungerade som vi ville. A-Lag Dam 11 feb 2023 0kommentarer