• U17 tjejer i avgörande matchen.

Seriesegern för damlaget spelades hem igår i sista matchen för säsongen med inte mindre än fem u17 spelare på plan. Stort grattis till damlaget och tack för ett bra samarbete under säsongen. U17 Dam 4 okt 2016 0kommentarer
  • Stark andra halvlek räckte inte mot Tenhult\Taberg

Ett skade och sjukdomsdrabbat Haga åkte till Zinken för en sen kvällsmatch mot Tenhult/Taberg. Vi startade med Sandra i mål som ställde upp trots skada och gjorde sin första match någonsin mellan stolparna för att vi skulle ha avlastning på våra utespelare. Vi var inte riktigt med från start och T/T kom direkt i ett friläge och kunde göra 1-0 redan i första minuten. Vi hade svårt att komma rätt i positionerna och var för långt ifrån i markeringsspelet och lät T/T vända spelet på oss för enkelt. I minut tjugo kom T/T`s duktiga nr 19 igenom och kunde göra 2-0. T/T`s tredje mål kom fyra minuter senare och vi hade svårt att få till något ordnat spel, vi drabbades också av en skada i mitten av halvleken och läget blev ännu tuffare. Vi jobbade på och gjorde om i positionerna och började få lite bättre ordning på spelet, tyvärr fick T\T en frispark i bra läge i slutet av halvleken och gjorde på den 4-0. I paus pratade vi om att starta om matchen och vara lite hetare på plan, p.g.a av skador fick vi byta målvakt och Nikita gick in i målet vilket betydde att vi fick spela andra halvlek med endast nio spelare. Nånting hände efter paus och vi tar över matchen och är bättre i alla moment, vi vinner närkamper och spelar snabbt i omställningarna och vårt försvar är samlat och gör det svårt för T\T. Vi börjar närma oss en kvittering och har ett skott i ribban, T\T`s målvakt för kvällen är också duktig och avvärjer ett par chanser. Men i 60:e kommer målet genom Sofia efter en fin framspelning. Vi fortsätter att skapa chanser och har ett ytterligare skott i målramen, vi skapar hörnor men tyvärr får vi ingen utdelning. Vi gör en mycket stark andra halvlek utan avbytare och vinner den med 1-0. Ett stort plus för inställningen och kämpainsatsen i andra halvlek där vi lyfter spelet och med lite flyt och rätt studsar hade kunnat komma ifatt T\T. Nu tar vi hand om skador och hoppas några frisknar till och laddar för sista matchen i serien. U17 Dam 23 sep 2016 0kommentarer
  • Tuff match mot FCV

Kvällens match mot kombinationslaget FC Vetlanda blev den fysiska match som vi på förhand hade på känn efter vårt möte i Vetlanda. Första halvlek startade i ett högt tempo med bra spel från båda lagen, FCV hade kanske något mer bollinnehav men Haga dom klaraste chanserna och någon av dessa borde kanske resulterat i mål. Tacklingarna blev tuffare ju längre in i matchen vi kom men vi stod upp bra där. I slutet av halvleken kändes det som Haga hade initiativet och vi gick till halvtidsvila med en bra känsla. FCV kom ut starkt i andra och vann fler bollar på mittfältet, ett olyckligt missförstånd gjorde att FCV kunde ta ledningen efter att deras forward pressat oss till ett misstag. Vi tog nya tag och matchen kändes jämn. Det fysiska spelet fortsatte och var på gränsen till det tillåtna och några gula kort delades ut till bägge lagen. Återigen har vi lite oflyt när ett skott tar på en försvare och ställer vår målvakt och 0-2 till FCV det kändes lite tungt. Vi försöker lyfta upp vårt spel men fcv är bra i defensiven och vi har svårt att få riktigt bra chanser. Tyvärr får vi Linnea skadad efter en onödig eftersläng och där tog säsongen tråkigt nog slut för henne. Vi gör om lite i laget och försöker forcera fram en reducering. Vi kommer lite högre upp i planen men närmare än en boll i mål från offside läge och några hörnor kommer vi inte den här gången. Sammanfattningsvis en bra kämpainsats av hela laget i en tuff och fysisk match med stundtals fint spel från bägge lagen där FCV var något hetare i dom avgörande lägena. U17 Dam 14 sep 2016 0kommentarer
  • Bra spel mot Gränna

Matcherna duggar tätt nu i September och dags för hemmamatch mot Gränna AIS. Vi startar matchen på ett bra sätt och trycker tillbaka Gränna, det fina offensiva spelet från förra matchen hängde med även idag. Vår backlinje och mittfält skickade upp bra bollar på våra anfallare som tog löpningarna varje gång och oroade Grännas försvar gång på gång. Först att sätta bollen i nät, efter 10 min var Ella som på en bra passning avslutade med ett distinkt skott från en snäv vinkel och 1-0 till Haga. Vi fortsatte att spela bra passningsspel och vårt försvar och mittfält tillät inte Gränna att komma till avslut, dom få chanser som blev tog Lisa hand om, Gränna fick ett friläge i mitten av halvleken där hon räddade målet med sitt orädda spel med en bra utrusning. I minut 20 var det dags för Nikita att sätta boll nummer två i nät efter en fin löpning förbi Grännas försvar, vi har bud på fler mål med några träffar i målramen. Vi blev lite trötta i slutet av halvleken och Gränna kom längre upp i plan, men vi hade bra kontroll. Vi startar andra halvlek lite avvaktande och Gränna kom till en del halvchanser och började få initiativet i matchen. Men i 59:e minuten är det återigen Ella som nätar och matchen är avgjord. Efter det målet spelar vi lugnt och passningarna blir bättre igen och vi har kontroll på matchen. Publiken (31 st) :-) bjuds på ett par fina mål i andra, Linnea tar bollen från egen planhalva och driver sig ända fram till Grännas straffområde och gör snyggt 4-0, Nikita gör sitt andra för dagen till 5-0. Och sen bjuder Tilly och Tove på riktigt fint passningspel där Tilly iskallt spelar fram Tove som smäller in 6-0 otagbart för målvakten. En riktigt stabil lagseger där vårt försvar lägger grunden för vårt fina anfallsspel. U17 Dam 12 sep 2016 0kommentarer
  • Full fart framåt !!

Efter förra omgångens tunga förlust där det mesta studsade mot var det ett taggat gäng som sprang ut på Strömsberg på Onsdagskvällen för match mot Tenhult/Taberg. Och det märktes direkt i målprotokollet, redan efter en kvart var ställningen 4-0 till Haga. Spelglädjen och viljan att komma till avslut höll i sig hela halvleken, och med ett bra passningsspel varierat med fina djupledsbollar var vi effektiva. Halvleken slutade hela 9-0. Inför andra halvlek gjorde vi om en hel del i laget och flera fick spela på ovana positioner. Andra halvlek fortsatte med ett stort spelövertag för Haga, men med ovana positioner kombinerat med lite sämre skärpa i avsluten gjorde att andra halvlek slutade 3-2 efter att T/T snyggt kontrat in två mål på oss. Härligt att se spelglädjen och viljan ikväll, nu laddar vi för Gränna på Söndag. Forza Haga U17 U17 Dam 8 sep 2016 0kommentarer