• 10 gyllene minuter gav skön seger

Sista matchen inför sommaruppehållet när serieledande Mariebo IK gästade oss på Slätten. Det blev en första halvlek som nästan saknade målchanser helt. Vi skapar vårt bästa läge efter 25 min. För bortalaget var det ungefär samma sak. Efter halvtimmen så har de bollen i nät, en offsidevinkning som huvuddomaren vinkar ner. Vi slutar spela och MIK spelar vidare och sätter bollen i nät. Efter domardiskussion så slutar det ändå med offside. Svårt att avgöra vad som egentligen var det rätta. I 37 min så kommer bortaledning 0-1 som står sig halvleken ut. I början på andra så spelar MIK sig fram i ett jätteläge, men Måns kan rädda fint. Sedan har vi 10 gyllene minuter. I 52 min får vi hörna som Diber slår. Efter en skarvning som bollen i nät och 1-1. Sista Habospelare på bollen kan diskuteras, men officiell målskytt, Diber. Efter 57 min så kommer Alle in och han löper raka vägen mot mål. Pass från Diber och Alle trycker in 2-1 på sin första touch. I 62 min så gör vi en fin omställning. Olle sätter en bra pass i djupet till Jimmy som behärskat sätter 3-1. Avgjort? Nja inte riktigt. MIK fortsätter jobba och skapar mer chanser. Reducering till 3-2 kommer med kvarten kvar. Bortalaget har en boll i nät men offside. Det blir en härlig 3-2 seger och vi har nu knipit alla 6 poängen mot Mariebo. Vi sliter hårt matchen igenom och går till sommaruppehåll med en go känsla. Blommorna från Fröken Frö till matchens lirare: Mariebo IK nr 97 Felix Francini Habo IF nr 3 Sebastian Hjelm Sebastian Hjelm Stängde igen helt på högerkanten och hade fina löpningar i anfallsspelet. Fabian Hernandez Balanserade upp hela mittfältet och vann mycket boll. Måns Boström Fick göra några avgörande räddningar och plocka mycket inlägg. I höststarten väntar Taberg på bortaplan 9 augusti. Fotboll Herr 3 jul 0kommentarer
  • Storpublik och tätt bakåt i första

Vår sjätte match i cupen när division 2 laget IK Tord gästade oss på Slättens IP. Mycket publik och ett härligt fotbollsväder. Hejarklacken Sektion Öst var på plats och höjde stämningen under hela matchen. Kanonbra. Det var många spelare som var med vid dagens inmarsch då killarna i P12 gick med ut på plan och sedan var bollkallar under matchen. Bra jobbat P12. Som väntat var det Tord som tog tag i taktpinnen. Vi jobbar väldigt bra i försvarsspelet över hela planen och släpper inte till så många heta lägen i första halvlek. Bortalaget får ihop en i ribban efter räddning av Måns och en kanon i stolpen. För egen del hade vi svårare att komma till riktigt bra läge. Våra divisionsstraffar är våra heta lägen. Första slår vi över efter kvarten spelad. Sedan sätter Albin nästa och 1-0 efter 21 min. Vår sista straff placerar Oscar in och 2-0 efter 37 min. Detta står sig halvleken ut. I andra växlar Tord upp en nivå och reducerar till 2-1 efter 10 min. Direkt på detta får vi en målchansutvisning och straff. Mål och kvitterat till 2-2. Nästan direkt på detta kommer 2-3. Halvtimmen kvar och rejäl uppförsbacke. Med en spelare mindre så får vi svårt att skapa några chanser. Med kvarten kvar kommer 2-4 på straff. Tord gör ytterligare 2 mål och det slutar 2-6. Vi tar framförallt med oss en väldigt fin första halvlek där vi ligger rätt över hela planen och håller tätt bakåt. Tord är rappa och kvicka och tar en klar seger och vi önskar dem Lycka till framöver. De fina blommorna från Fröken Frö gick till Tord nr 3 Isho Alsendi och hos oss nr 24 Oscar Axelsson. Dagens bollar Oscar Axelsson Riktigt bra första halvlek och vann flera tuffa kamper. Albin Polsten Hårt jobb matchen igenom. Sebastian Hjelm Stängde till högerkanten på ett bra sätt. På lördag kl 16 gästas vi av Vrigstads IF. Välkomna Fotboll Herr 12 jun 0kommentarer
  • Femte raka och en trist förlust

I torsdags var vi för andra gången på en vecka i Gislaved. Nu möte mot Bosna. Det var hemmalaget som började bäst och skapade farligheter direkt. Redan i 7 min kommer 1-0 efter hörna som nickas stenhårt i krysset. Vi jobbar oss sedan in i matchen mot ett hemmalag som mestadels ville slå långbollar. Vi prickar ribban efter halvtimmen och kan precis i slutet få in kvitteringen till 1-1 av Diber. Sett till hela halvleken så är det vi som skapar flest chanser. Efter en ganska chansfattig inledning på andra halvlek så byter vi målchanser med varandra. Vi har lite fler och lite bättre chanser, men det är en dag när bollen inte vill in. Med bara minuten kvar så har vi ett jätteläge, men en akrobatisk räddning förhindrar vår ledning. Precis i slutet så lyfter hemmalaget en frispark som kan nickas in och sura 2-1 som står sig tiden ut. Vi hade hoppats på ett firande när vi hade en 40 års jubilar i ledarstaben. Efter helgens resultat i serien så ser det ut att bli ett rejält getingbo i toppen. U-laget gästade under söndagen Månsarp på förmodligen årets bästa plan hittills. Första 25 min är det en ganska jämn match där hemmalaget har några riktigt bra chanser och Melvin får göra några riktigt bra räddningar. Efter knappa 40 min så spelar Simon fint till Daniel som kan näta och 0-1. Bara minuter senare så slår Theo ett inlägg och Olof kan ta vara på det och stänka in 0-2 innan paus. Vi gör sedan 0-3 direkt i andra. Hugo spelar Ando i djupet som sedan serverar Alle som kan trycka in den. Vi kontrollerar sedan matchen bra och har många fina anfall där vi spelar oss fram i bra läge, oftast med start långt bak i plan. Detta gör att vi tar femte raka segern i U-serien. Nästa U-match är det seriefinal mot Lekeryd (23/6). Men näst på tur är dubbla hemmamatcher med cupmatch mot Tord tisdag 11/6 och Vrigstad lördag 15/6. Fotboll Herr 10 jun 0kommentarer
  • Bra insats gav fjärde raka

När Tabergs SK gästade oss på söndagen i U-lagsserien så kunde vi ta fjärde raka segern. Vi inledde första 20 min med att spela väldigt bra fotboll och fick även utdelning. Ledning 1-0 kommer i 10 min efter ett fint anfall där Damion avslutar och Victor kan slå in returen. Bara minuter senare så har vi en bra omställning från bakplan. Passning till Ludde som sätter den fint i djupet till Fabian S som elegant kan lyfta in 2-0 mot en utrusande målvakt. Sedan kommer TSK in i det bättre och får skapa lite i takt med att vi blir lite bekväma efter tidiga ledningen. Men med 10 min kvar av halvleken så kan Damion sätta 3-0 efter ny assist av Ludde. Klar ledning efter första. I andra så tar vi över det mesta av spelet igen och tillåter inte bortalaget att komma till några farliga lägen. Med knappa kvarten spelad så slår Dominik en fin kross till Victor som är stark och kan sätta 4-0. Nästa mål så jobbar Damion bra på högerkanten och kan spela in till Adam som får öppet mål och 5-0. Vårt sista mål fram till 6-0 så spelar Dominik fram Adam som kan näta ytterligare en gång. Vi jobbade sedan för att hålla nollan, men Taberg får in en boll, riktigt snyggt i krysset. Det blir fjärde raka segern efter 6-1. Vi gör en bra laginsats och varierar vårt anfallsspel på ett fint sätt. Vi har ett tryggt grundspel som är vägvinnande. Bra jobbat allihop. Fotboll Herr 3 jun 0kommentarer
  • Målrikt i Gislaved

Gislaved POSK borta en torsdagskväll. Redan efter 13 sekunder har vi bollen i nät men avblåst för offside. Intressant att se filmen efteråt. Sedan radades det upp vassa chanser från båda håll. Första 20 min innehåller det mesta. Räddning på mållinjen av oss. 2 skott i stolpen från oss. Fin straffräddning av Gustav. 1-0 till Gislaved. Mycket långbollar av hemmalaget till starka forwards gjorde att vi inte fick till spelet som vi vill. I 34 min kommer 1-1. Jimmy spelar Albin som nätar. Hemmalaget har en i ribban innan paus. I andra så kommer 2-1 direkt men anfallet efter så har vi flera chanser och Olle spelar Alle som sätter 2-2. Vi fortsätter ösa på och i 53 min gör Diber 2-3 på pass av Jimmy. Med halvtimmen kvar får hemmalaget en utvisning och på frisparken så hänger Olle den snyggt i krysset och 2-4. (Som ni vet så får man inte assist om man får med sig en frispark). Det blir sedan proppen ur mot ett tröttkört hemmalag. Sista 20 kommer. 2-5 Diber på pass av Jimmy. 2-6 Nick av Jimmy på Olles frispark. 2-7 Oscar på pass av Alle. Det blir till slut en storseger. Det satt dock ganska långt inne och vi fick jobba matchen igenom. Dagens bollar: Olle Boqvist Bra känsla idag med 2 fina assist och en frispark i krysset. Kim Byström och Jonathan Nordgren Fick stångas hårt med starka hemmaforwards och fick slita på mittbacken. Alexander Karlsson Kom in i paus och hade bra fart i benen och gjorde 1 mål och 1 assist. Fotboll Herr 31 maj 0kommentarer