• Starka insatser gav dubbla segrar

I fredags var det toppmatch när vi gästade Norrahammars IK på ett blåsigt Åsavallen. Det är nära vi får en drömstart med tidigt mål och det är vi som skapar de vassaste chanserna till en början. Även om det är NIK som har mest boll, så skapar de inga farligheter. Vår ledning 0-1 kommer efter 12 min. En bra omställning där Olle serverar Emil som kan trycka in den. Sedan har hemmalaget en bra period och kan skapa en del farligheter innan vi mot slutet vaskar fram ytterligare bra lägen. Känns ändå som vi har bra kontroll på det hela och ledning i paus. Vi rivstartar i andra. Olle avlossar en frispark, där hemmamålvakten får sträcka ut och rädda fint, Men Noah är framme och slår in 0-2 på returen. Vi fortsätter sedan att ha bra kontroll på matchen. När Alexander säkert sätter 0-3 i friläge med dryga 20 min kvar på pass av Olle så känns det avgjort. I 87 min så gör Elias 0-4 på pass av Diber. Strax efter så tröstmålar hemmalaget till slutsiffrorna 1-4. Vi gör en stark laginsats och ger inte hemmalaget någon chans och är numret större. Stabilt försvarsspel och vi spelar oss fram i bra lägen och kunde till och med haft en större seger med oss hem. Dagens bollar: Kim Byström och Jonathan Nordgren Mittförsvaret plockade fullständigt bort hemmaanfallen och satte uppspelen på ett bra sätt. Olle Boqvist Fyllde på i anfallen och serverade fina inspel. 3 assist i dagens match. Noah Appelberg Balanserade mitten på ett bra sätt och slet hårt matchen igenom. Ny toppmatch på tisdag 27 aug när vi gästar Taberg (Jordbrovallen kl 20). Under söndagen så var det U-laget som tog sig an NIK, denna gång på Slätten. Bortalaget skapar några farligheter första kvarten. Vi spelar dock väldigt bra och har ett stort bollinnehav, men får inte till sista tredjedelen helt. Efter halvtimmen så vinner Ludde bollen på mitten och spalar Jonah som kan pricka in 1-0. Direkt på detta 2-0 på frispark av Dominik, som följdes av en bortautvisning någon minut senare. 3-0 innan paus av Ludde på pass av Dominik. Knappt 10 min in i andra så kommer 4-0 efter ett riktigt mönsteranfall som startar på vänsterkanten och vi tålmodigt rullar runt innan Hugo sätter den i djupet på Samuel som kan servera den till Elias som enkelt kan näta. Elias gör sedan 5-0 på pass av Noel. Med matchens sista spark kan NIK snyggt tröstmåla till 5-1. Vi spelar väldigt kontrollerat och har full kontroll på matchen med ett variationsrikt anfallsspel och segern kunde varit några mål större. Tredje raka höstsegern. Bra jobbat. Fotboll Herr 26 aug 0kommentarer
  • Hattrick och sent avgörande gav härlig helg

Under lördagen gästades vi av IFK S-RIF ett lag som vi föll mot i våras. En match där mycket stod på spel då seger krävdes för att haka på toppen. Efter en lite trevande start där det var någon enstaka chans åt varje håll. Sedan skulle det blir proppen ur och väldigt hög effektivitet. I 18 min kom vår ledning och 5 min efter det så stod det 3-0 på tavlan och ett äkta Hattrick av Jimmy. Härligt. Första och tredje målet var inspel från vänster respektive högerkanten på pass av Diber och Emil. 2-0 var en snygg nick på frispark av Olle. Efter halvtimmen kom reducering till 3-1. Vi har sedan ytterligare en stark och effektiv period med 3 mål på 4 min. 4-1 spelar Olle till Emil. 5-1 nickar Albin in på pass av Diber. 6-1 så frispelas Jimmy av Noah. Matchen var avgjord redan i paus. 5 min in i andra så kommer 6-2 som även blir sluresultatet. I andra så blir det en ganska avslagen match. Vi tar en viktig seger och vi är väldigt effektiva i våra lägen. Riktigt skönt med lite islossning. Bollar enligt följande: Jimmy Lindberg På rätt plats och en riktig målspruta. Äkta Hattrick och 4 mål totalt. Olle Boqvist Två fina assist och det hände mycket på vänsterkanten. Emil Lilke Tillbaka efter att ha missat några matcher. Spelsugen och det belönades med 1 mål och 1 assist. Toppen är stenhård. Vi ligger 4a med 27p. Taberg är 3a med 28 och NIK 2a med 29p. Nu väntar 2 bortamatcher, fredag (23/8) NIK och tisdag (27/8) Taberg. Även U-laget stod för en stark insats i söndags. Derby, borta mot Mullsjö, som för dagen mönstrade stora delar av sitt A-lag. MIF tar ledning efter 10 med en nick på frispark som står sig till paus. Vi gör ändå en ok första halvlek, där första 20 är väldigt bra. I andra så trummar vi på och tar över spelet och hittar bra kombinationer. Efter dryga 60 så hittar Sebbe med en långboll till Dominik som kan sätta 1-1. Vi tar sedan över än mer och trycker på hårt för ytterligare mål. Med minuten kvar så har vi ett fint anfall där Elias kan frispela Ludde som sätter segermålet 1-2. En tung och skön seger. Nästa U-match är söndag 25/8 då NIK gästar. Fotboll Herr 19 aug 0kommentarer
  • 10 gyllene minuter gav skön seger

Sista matchen inför sommaruppehållet när serieledande Mariebo IK gästade oss på Slätten. Det blev en första halvlek som nästan saknade målchanser helt. Vi skapar vårt bästa läge efter 25 min. För bortalaget var det ungefär samma sak. Efter halvtimmen så har de bollen i nät, en offsidevinkning som huvuddomaren vinkar ner. Vi slutar spela och MIK spelar vidare och sätter bollen i nät. Efter domardiskussion så slutar det ändå med offside. Svårt att avgöra vad som egentligen var det rätta. I 37 min så kommer bortaledning 0-1 som står sig halvleken ut. I början på andra så spelar MIK sig fram i ett jätteläge, men Måns kan rädda fint. Sedan har vi 10 gyllene minuter. I 52 min får vi hörna som Diber slår. Efter en skarvning som bollen i nät och 1-1. Sista Habospelare på bollen kan diskuteras, men officiell målskytt, Diber. Efter 57 min så kommer Alle in och han löper raka vägen mot mål. Pass från Diber och Alle trycker in 2-1 på sin första touch. I 62 min så gör vi en fin omställning. Olle sätter en bra pass i djupet till Jimmy som behärskat sätter 3-1. Avgjort? Nja inte riktigt. MIK fortsätter jobba och skapar mer chanser. Reducering till 3-2 kommer med kvarten kvar. Bortalaget har en boll i nät men offside. Det blir en härlig 3-2 seger och vi har nu knipit alla 6 poängen mot Mariebo. Vi sliter hårt matchen igenom och går till sommaruppehåll med en go känsla. Blommorna från Fröken Frö till matchens lirare: Mariebo IK nr 97 Felix Francini Habo IF nr 3 Sebastian Hjelm Sebastian Hjelm Stängde igen helt på högerkanten och hade fina löpningar i anfallsspelet. Fabian Hernandez Balanserade upp hela mittfältet och vann mycket boll. Måns Boström Fick göra några avgörande räddningar och plocka mycket inlägg. I höststarten väntar Taberg på bortaplan 9 augusti. Fotboll Herr 3 jul 0kommentarer