• Referat: Saltsjöbadens IF - Gustavsbergs IF FK

Vi avslutar serien på sämsta tänkbara sätt med en proppen ur förlust mot Saltsjöbadens IF på bortaplan. Matchen slutar 8-2 och det var nog inte någon från bortalaget som var särskilt stolt över sin insats. Saltis startar i ett ursinnigt tempo och spelar väldigt direkt med mycket fart. Den approachen mot ett passivt och avslaget lag brukar ge resultat. Efter 15 minuter står det 3-0 på tavlan och hemmalaget förställer skapa chanser. Vi reducerar genom en straff från Filip men 3-0 eller 4-1 hade inte varit orättvist i halvtid. Vi spelar upp oss något och jämnar ut matchbilden men det är tydligt att hemmalaget är mycket hungrigare än vad vi är den här dagen. Andra halvlek slutar 5-1 vilket ger slutresultat 8-2. En tråkig avslutning på serien där vi inte gör oss själva rättvisa. Däremot har en förmildrande omständighet varit avsaknaden av flera viktiga spelare under höstens avslutande omgångar, vilket gjort att kontinuiteten blivit lidande. Kontinuitet är något som vi hade när vi gjorde bra resultat under början av hösten och något vi måste hitta tillbaka till för att göra bättre resultat nästa säsong. Forza GIF Herrlag 11 nov 2023 0kommentarer
  • Referat: Gustavsbergs IF FK - Oranje FK

I säsongens sista hemmamatch ställs vi mot klara seriesegrarna Oranje. Matchen slutar 3-3 efter att Mange skallat dit två bollar i matchens slutskede! Matchen börjar minst sagt trevande för vår del, där vi tidigt släpper in ett mål efter en längre boll som resulterar i ett friläge. Vi spelar direkt upp oss och trots att motståndaren är skicklig med bollen lyckas vi flera gånger vinna tillbaka den högt och skapar därmed chanser. Dessutom har vi ett bra bollinnehav genom hela matchen där vi lyckas hålla i bollen genom längre perioder. Så första halvlek är en jämn historia där båda lagen vill hålla i spelet, men där vi skapar klart fler målchanser, de flesta genom den höga pressen. Kvitteringen kommer då Erik hittar in till Julle i straffområdet som vänder bort sin back och tunnlar målvakten för 1-1. HALVTID Vi fortsätter med den höga pressen efter paus och en liten justering i den delen av spelet röner stora framgångar. Vi vinner bollen ofta högt upp och för spelet. En situation på mittplan leder till ett rött kort för bortalaget och vi är plötsligt en man mer. Vi har dock till en början problem att föra spelet när motståndarna sjunker väldigt djupt. Vi blir för öppna och flyttar bollen långsamt, vilket leder till en omställning och 1-2 och sedmera 1-3 på liknande vis. Vi hittar en tydligare offensiv struktur mot slutet av halvleken där vi får upp ytterbackarna högt och yttrarna kommer in, motståndaren tvingas centrera i sin 4-3-2 och vi får mycket utrymme för inlägg. Ett sådant leder till en reducering via Mange. Vi jagar kvitteringen och i matchens sista sekvens lyfter Dennis in bollen mot Mange som skarvar in 3-3. En match där vi genomgående spelar bra, men gör några misstag som gör att vi inte lyckas ta alla 3 poängen. Trots det starkt att forcera in kvitteringen, där Mange utmärker sig genom starkt huvudspel. Vidare mot Saltsjöbadens IF för säsongens sista seriematch! Forza GIF Herrlag 11 nov 2023 0kommentarer
  • Referat: Högalids IF - Gustavsbergs IF FK

I dagens drabbning mötte vi coach Gastons gamla gäng Högalid, men trots de tidigare vänskapsbanden blev det ingen vänskapsmatch direkt, där matchen präglades av 2 röda kort. Vi inleder ganska lovande och lyckas första 10-15 ha okej kontroll på tillställningen och lyckas även ta ledningen via fint löp från Frank på vänsterkanten och ett kyligt avslut. Det är jämnt på planen och trots att Högalid med en lite ändra spelfördelare på planen styr spelet är vi med i spelet i allra högsta grad tills ledningsmålet. Därefter blir vi aningen passiva, Högalid får enkelt etablera spel på vår planhalva i alldeles för långa sekvenser i matchen, vilket leder till kvittering för hemmalaget och sedmera även ett ledningsmål. Vi har i mitten/slutet av första svårt att stänga mitten, där Högalid med fina rotationer tömmer den centrala ytan och sedan hämtar bollen i den med löp från (oftast) en kantspelare. I andra försöker vi vara mindre långa som lag och kliver högre för att stoppa deras speluppbyggnad. Vi lyckas mycket bättre med försvarsspelet och när motståndaren får en man utvisad för en eftersläng, börjar spelet tippa till vår fördel. Det skapas flertalet lägen där vi bör kunna skapa större problem för deras målvakt men vi lyckas inte i det sista momentet. Att det var spel 10v11 måste upplevts som orättvist, då Adam mycket märkligt visas ut och det dessutom döms en straffspark. Tacklingen är förvisso en obstruktion, men den sker i hörnet på straffområdet, samt att det är spelare på väg bak för att täcka så någon klar målchans är det inte heller tal om. Dessutom gör Adam ett klart försök att spela på bollen så dubbelbestraffningen med straff + direkt rött kändes väldigt hård då samma situation på mittplan inte hade gett gult kort. Men men, straffen slås och Rasmus räddar oss återigen kvar i en match genom att rädda straffen. Vi för sedan spelet men lyckas inte forcera in en kvittering, trots några bra lägen. En som utmärkte sig idag var såklart Rasmus med en fin straffräddning, samt Frank som sliter och varvar det med fenomenala tekniska nummer. Matchtruppen behövde på kort varsel kompletteras, vilket ledde till att Gösta, Alvar och Charlie alla fick göra debut för A-laget! Ingen såg ut att vara missplacerad och kommer säkert göra fler framträdanden för GIF kommande år. Mot nästa match där vi ställs mot klara seriesegrarna Oranje i sista hemmamatchen för säsongen! Forza GIF Herrlag 11 nov 2023 0kommentarer