• Referat: Grästorps IK - Härryda HC

Oj, det var lite svajigt vissa stunder, och lite spännande, lite för många misstag, som jag tror beror på en blandning av nervositet och kraftig stress från Härryda. Men vi vinner! Vi leder med 1-0 efter första perioden, trots att vi blev nedtryckta delar av perioden. Andra perioden är vår bästa, där vinner vi skotten med 17-10 och kunde avgjort matchen. Men Härrydas målvakt var lika bra som vår Hugo, genom hela matchen. I sista perioden tvingas vi kriga rejält för att bevaka ledningen. Vi hade dock chansen att utöka ledningen när vi får spel i 5 mot 3, men trots flera bra lägen blir det mållöst. I slutet drabbas istället vi av ett antal utvisningar och spelar 3 mot 5, men också vi reder ut det genom bra taktiska prestationer och hårt jobb. Delar av prestationen kunde varit mycket bättre, men just idag njuter jag mest över hur hela laget krigar extremt hårt för ytterligare 3 poäng. Nu klev vi upp på 15 poäng och vi har skapat oss ett bra utgångsläge för att säkra kontraktet i divison 1 nästa säsong. Samtidigt som jag pratar om att säkra kontraktet är det väldigt kul att se oss på tredje plats i tabellen, det är imponerande. Nästa helg möter vi Mölndal på bortaplan, innan vi avslutar mot Skövde och Halmstad på hemmaplan. Ha en skön söndagkväll och njut gärna av en semla om ni får chansen :) GIK junior 29 jan 2023 0kommentarer
  • Referat: Partille HK - Grästorps IK

Fjärde gången vi slog Partille denna säsongen, av fyra möjliga,, och det var den mest övertygande segern hittills. På bortaplan dessutom. Jag är väldigt nöjd att vi går ut med hög intensitet från första bytet, vi visar inga tendenser till underskattning. Visst, vi bjuder Partille på några lägen där målvakt Hugo måste reparera, men vi dominerar ändå perioden som vi vinner med 0-3. Andra perioden går i linje med första och vi vinner den med 1-3, alltså hela 1-6 inför sista perioden och Partille börjar se ointresserade ut. Sista perioden blir tyvärr en ganska underlig tillställning med medioker kvalite.....kryddat med ett stort antal kontroversiella domslut som nästan skapade lite komik. Vi gör ändå vårt jobb och vinner perioden med 0-2, vilket leder till 1-8 vid full tid. Kassaskåpssäkert. Kul att samtliga tre kedjor syns i målprotokollet. Det händer genom hårt jobb och god kreativitet i alla linor. Carl Sandahl hade en målmässigt trevlig kväll med fyra baljor, framspelad av en duktig Artem Sharets vid tre av dem. Kul att åter se vår offensiva motor Artem tillbaka i god form efter en längre tids besvär med sin skadade fot. Jag ogillar verkligen att vi får så många som nio tvåminutersutvisningar, men jag är samtidigt glad att se hur vårt PK funkar. Vi dödar åtta av nio tvåor på ett väldigt övertygande sätt. Här visar Carl Fransson enorm arbetskapacitet, men samtliga spelare ska ha beröm för arbetsinsats och strategi. På söndag blir det en rolig, och förmodligen, utmanande match hemma mot Härryda. Vi har vunnit två gånger tidigare mot Härryda denna säsongen, men förlorade senast med 4-2. Alltså dags för revansch! Tack för ordet /Johan Dalin GIK junior 26 jan 2023 0kommentarer
  • Referat: Jonstorps IF IshF - Grästorps IK

Dagens match var en höjdare, vi vann en poäng! Vi började matchen lite för långsamt i försvarsspelet, vi gav Jonstorp lite för mycket tid i anfallsspelet och blev nedtryckta långa stunder. Perioden slutar 2-1, underläge. Andra perioden blir lite bättre, men det blir mållös. Vi har många läge att göra 2-2 och tvingar Jonstorp till en timeout. Deras frustration skapar hopp i vårt lag och i periodpausen bestämmer vi oss för att "jobba jävlar" sista 20. Vi gör en tidig kvittering, 2-2, men bara 30 sekunder senare gör Jonstorp 3-2. Men ingen gav upp, vi taktade upp rejält och Jonstorp tvingades till många utvisningar för att stoppa oss. Med tre minuter kvar gör vi 3-3 i PP2, ett resultat vi håller matchen ut, och vi vinner en poäng. Vi vinner skottstatistiken med 17-10 i sista perioden, ett bevis på moralen i laget. Hugo gör en kanonmatch i kassen, räddar 40 skott. De stunder vi tappar räkningen i egen zon räddade Hugo oss, flera gånger. I OT fick vi aldrig flyt i spelet, jag upplevde att bränslet var slut och Jonstorp avgjorde efter 3:35. Vi är ändå väldigt nöjda med en poäng i denna svåra bortamatch, hela laget gör en bra insats och vi håller oss till vår spelplan. Det skapar energi och självförtroende inför veckans matcher mot Partille och Härryda. Nu drar vi hemåt mot Varaslätten :) GIK junior 22 jan 2023 0kommentarer