• Referat: GoIF Ling - Göteryds BK

Div 6 Ljungby I höstsäsongens andra match ställdes Göteryds BK borta mot GOIF Ling. Göteryd rivstartade första halvlek med att tidig trycka in 1-0 genom Gustav Sthen. Fint framspelad av Victor Lööf. Göteryd fortsatte att dominera spelet under första halvan av halvleken men lyckades inte förvalta sina chanser. En ganska händelsefattig andra halva av halvleken. 1-0 stod sig till halvlek, en halvlek som Göteryd hade kontroll på. I början av andra halvlek kommer GOIF ut som ett nytt lag och efter 10minuter sitter kvitteringen till 1-1. Tätt följt kommer även ledningsmålet 2-1. Ling har fått mycket energi från sina mål och spelar riktigt bra. Göteryd har det tungt och får inte till passningsspelet. Till slut kommer kvitteringen genom Victor Lööf. 2-2. Efter det lyfter sig laget och trycker på för ett ledningsmål. Dessvärre kommer det inte denna gången utan matchen slutar 2-2. Matchens tre stjärnor: *** Rasmus Svensson, Styrde spelet bakifrån sin backlinje och manade på laget. Trygg i mitten och många viktiga brytningar. ** Victor Lööf, ett mål och assist. Mycket löpvilja och ställde till oreda i GOIF försvaret. * Jamie Grant, gjorde det bra på sin högerkant, både som mittfältare och försvarare. Ständigt spelbar och levererade många fina passningar, blan annat en fin assist.. Visade stor vilja! A-lag Herrar 19 aug 2019 0kommentarer
  • Referat: Göteryds BK - Hamneda GoIK

Div 6 Ljungby I höstsäsongens första match ställdes Göteryds BK mot Hamneda GOIK hemma på Ramnäs IP. Matchen startade på värsta tänkbara sätt, Hamneda tog ledningen med 1-0 efter endast 4 minuter. En frispark som nickades in av en fri Hamneda spelare. Efter målet var det ganska avvaktande och håglöst från båda lagen. I 30e minuten kommer kvitteringen genom Victor Lööf. John Gustafssons skott letar sig fram till en ren Victor som inte gör några misstag utan trycker in bollen i nät. Precis innan paus får en Hamneda spelare på en riktig kalasträff som letar sig in i bortre krysset, otagbart för Manuel i målet. I andra halvlek kommer Göteryd ut med en helt annan inställning, attityd och löpvilja. Efter bara några minuter ör kvitteringen ett faktum. Martin tar bollen och drar ifrån sin försvarare och placera in bollen i mål. 2-2. Göteryd fortsätter att trycka på för ett ledningsmål. Efter en massiv press och flera bra chanser från Göteryd, lyckas Jens Axelsson till slut med ett fint placerat skott utanför straffområdet trycka in ledningsmålet. 3-2 som också blir slutresultatet i matchen. Bra start efter uppehållet. Vi tar med oss andra halvlek och bygger vidare på det. Nästa match är mot Goif LIng nästa torsdag. Blir det två segrar i rad då? Vi kommer gör allt för att det blir så! Forza GBK! Matchens tre stjärnor: *** Pontus Hansson, matchens gigant. Gav allt och offrade sin kropp i alla dueller. Bolltrygg och brytningssäker. Bra blick för spelet i kombination med sin speed gör Pontus väldigt svårpasserad. ** Victor Lööf, Löpte kopiöst mycket och ställde till oreda i Hamnedas försvar. Samtidigt öppnade han upp ytor till både sig själv och sina medspelare. Krönte insatsen med ett mål. * Rasmus Svensson, vilken comeback. Rasmus har varit skadad under en längre tid och endast gjort några inhopp sista matcherna innan uppehållet. Att detta var första matchen från start i mittlåset på länge var inget man märkte av. Stabil och placeringssäker. Täckte upp ytor för sina medspelare. A-lag Herrar 9 aug 2019 0kommentarer
  • Referat: Göteryds BK - Kånna IF

Div 6 Ljungby I seriens 6e omgång tog Göteryd emot Kånna IF hemma på Ramnäs IP. Kånna gick ut starkt direkt från start och skapade tryck på Göteryds backlinje. Redan efter 2 minuter hade man ett friläge men sköt utanför. Man utnyttjade långa inkast och ställde till med oreda i Göteryds svar gång på gång. Efter 20 minuter började Göteryd äta sig in matchen, man vinner fler och fler dueller på mittfältet och därigenom sätter man in tryck mot Kånnas försvar. 0-0 i halvtid. I andra fortsätter Göteryd att trycka på och skapar de flesta farliga lägena. Så i den 54e minuten, efter ett misslyckat ingripande från Kånnas målvakt, kunde Henrik Rarysson påpassligt skjuta in 1-0. Efter det fortsätter GBK föra spelet. Kånna sticker upp med en och annan halvchans. Manuel är med på noterna och fortsätter att hålla 0an intakt. I 83e minuten efter en otäck kollision med Manuel skadar sig en Kånna spelare riktigt illa. Tack o lov fanns två sjuksköterskor på plats som snabbt var framme hos spelaren, ambulans fick tillkallas till platsen, enligt rapporten var det en befarad hjärnskakning. Vi håller tummarna för snabb tillfriskning. Matchen kommer igång igen efter flera minuters uppehåll. I den 91e minuten väljer domaren att blåsa straff till Kånna helt felaktigt, först en klar offside och sen ytterst tveksam duell då spelaren faller innan och ramlar in i Manuel. Straffen slås högt över. GBK spelar av sista minuterna och vinner rättvist med 1-0. Efter 2 raka förluster är Göteryd tillbaka på banan igen. Nu är det bara att bygga vidare på detta och börja bygga upp en ny vinstsvit.Nästa match är mot Hallaryd borta nästa torsdag den 23/5. Matchens tre stjärnor: *** Mittbacksparet Clabbe och Anthon, föredömligt samarbete. Gav inte motståndarna mycket till chanser. När den ena stöter faller den andre. Anthon tog allt i luften, Clabbe tog allt på marken. Stabil och säker insatts igen! ** Daniel Karlsson, slitvarg personifierad. Löpte kopiöst mycket och gick in hårt i alla dueller. Vann mycket boll på mitten som hjälpte laget att sätta press på sin motståndare! * Manuel, höll sin första 0a för året. Ingav stort lugn och avvärjde flera potentiella frilägen genom att ständigt vara vaken när motståndarna stack upp.Stod för ett par fina parader dessutom. A-lag Herrar 17 maj 2019 0kommentarer