• Hemmapremiär nu på Fredag

Nu på fredag är det seriepremiär i Divison 4 när vi tar emot Sandbäckshult hemma i Emmaboda Sporthall. Matchen startar 19:00 och om ni inte kan vara på plats livesänds matchen på Solidsport med mycket kompetenta kommentatorer. - På bild har vi våran spelande tränare Ola Nygren, 49 år gammal, som vann lagets interna poängliga på försäsongen. #forzagibk A-lag Herrar 27 sep 2021 0kommentarer
  • Förköp Gantesbo - Slätafly

På söndag klockan 14:00 spelar Gantesbo IBK mot Slätafly i Emmaboda Sporthall i den andra omgången av Smålandscupen. Vi får släppa in max 50 åskådare varav 10 är reserverade till bortalaget. OBS. Förköp gäller! Swisha 40 kronor per vuxen till 1230473421. Ange för och efternamn och antal(även de under 18 måste räknas in) samt ange om ni tillhör Gantesbo eller Slätafly senast tre timmar före matchstart. OBS. Viktigt att ange vilken förening du tillhör. Eventuella lediga platser släpps vid matchstart! Vi kommer även att webbsända matchen via solidsport till en konstad av 29 kronor. Tryck här för att komma till sändningen. A-lag Herrar 1 sep 2021 3kommentarer
  • Referat: Gantesbo IBK - Ingelstad IBK

Vad hände? Det är nog en fråga som Ingelstad ställde sig efter matchen mot Gantesbo ikväll. Smålandscupen är igång och efter den sedvanliga vinsten mot Sillhövda i fredags väntade idag div2 motstånd i form av Ingelstad. Matchen började som väntat med näst intill 100% bollinnehav av Ingelstad. De spelade runt och Gantesbo höll sina positioner perfekt och lät inte Ingelstad komma igenom till bra lägen. Bollarna som gick igenom blev plockpotatis för Ola i kassen. Det dröjde till 16e minuten innan nollan spräcktes. Ett individuellt misstag på mittplan straffades direkt och Ingelstad tog ledningen med 1-0. En ledning som stod sig till periodpaus. Endast ett måls underläge var förmodligen i underkant av vad Ingelstad hade väntat sig. Andra perioden inleddes också med ett individuellt misstag av Gantesbo vilket straffade sig direkt och underläge 2-0 i 6e minuten. Dock behövde Gantesbo endast en halvminut innan reducering kom. Simon startade anfallet med att hitta Oliver som löpte längst kanten och vallade bollen i målramen varpå Hult drog bollen i krysset från nära håll. Nollan var spräckt. 15 sekunder senare utökade Ingelstad till 3-1. I 13 minuten drog Ingelstad på sig en utvisning och Gantesbo gavs chansen att reducera. Men istället blev det Ingelstad som gjorde 4-1 efter en sylvass kontring. Pass, pass, skott i krysset under loppet av typ 2 sekunder. Men Simon ville inte vara sämre och satte reduceringen till 2-4 efter ett kryssaskott endast 12 sekunder senare. Matchen fortsatte därefter i samma regi som tidigare, med ett uppställt Ingelstadspel. I periodens sista minut trampade en Ingelstadspelare på Antons klubba och trillade varpå bollen rullade till Emil som stod vid mittplan och skottade direkt. Bollen sköts lågt och hittade sig in under målvaktens benskydd och ställningen var plötsligt 3-4 och det var match igen. Innan periodpaus hann både Gantesbo och Ingelstad dra på sig varsin utvisning och 3e perioden skulle inledas i spel 4 mot 4. När väl 3e perioden startade var Gantesbo hungriga. Simon och Jon hittade varandra excellent och Ingelstad fick inte låna bollen. Tillslut, strax efter att 1 minut passerat, kom Jon i en löpning från bakom offensivt mål ut på högerkanten och avlossade ett skott över axeln på keepern och ställningen var näst intill ofattbara 4-4. Tiden rullade på utan större spelbildsändring. Ingelstad spelade runt, kom till avslut men Ola räddade precis allt. I 12 minuten drabbades Gantesbo av en utvisning för liggande spel och Ingelstad fick en gratisbiljett till ledning. Men Gantesbo stod emot och klarade BPet utan större besvär. Halvminuten efter att Gantesbo blivit fulltaligt skjuter Oliver ett halvtaskigt skott mot mål från backplats som touchar Ingelstadförsvarare och hittar sig in i mål. Gantesbo var i ledning med 5 och en halv minut kvar av matchen. Vad händer? Efter detta hittar Ingelstad fler genomskärare men antingen missades mål eller så stod Ola för fantastiska räddningar. Med en minut kvar av matchen togs TO och Ingelstad plockade keepern. Med 35 sekunder kvar tog Simon bollen för att lägga in den i öppet mål, men en rensning av försvarare innanför målgården innebar straff till Gantesbo. En säker Ola gjorde inga misstag och utökade ledningen till 6-4 vilket även blev slutresultatet. Gantesbo med 11 spelare vann matchen mot div2 laget Ingelstad (18 spelare) med 6-4. Vi vänder alltså underläge 1-4 till vinst med 6-4 mot ett bra div2 lag! Ett fantastiskt otroligt och oväntat resultat, men även välförtjänt! Detta innebär även att Gantesbo har maximala 6 poäng efter 2 matcher vilket kommer ge gruppseger och vi har för första gången i Gantesbos historia avancerat till andra omgången i smålandscupen! Wow! Roligt även att vi idag har 6 olika målskyttar. Nu väntar nytt roligt motstånd i cupen. Målskyttar; Hult, Simon, Emil, Jon, Oliver, Ola Assist; Oliver, IP, Simon //Hult A-lag Herrar 25 aug 2021 0kommentarer
  • Förköp Ljungbyholm

På Söndag kl 15.00 tar vi emot Ljungbyholm i Sporthallen. Vi tar in Max 50 åskådare varav 10 är reserverade till bortalaget. Obs Förköp gäller! Swisha 40 kr per vuxen till 1230473421. Ange för och efternamn och antal(även de under 18 måste räknas in) samt ange om ni tillhör Gantesbo el Ljungbyholm senast tre timmar före matchstart. Ev lediga platser släpps vid matchstart! Vi webbsänder även matchen via solidsport där du kan låsa upp den för 30 kr. Tryck här för att komma till sändningen. A-lag Herrar 28 okt 2020 2kommentarer