14 december 2018
19:00

KaRo IBF

Referat: Gantesbo IBK - KaRo IBF

KaRo gästade denna snöiga fredagskväll Emmaboda sporthall. Bägge lagen kom med en förlust i bagaget från senaste omgången mot Kalmarsund. Gantesbo matchade i stort sätt fullt manskap och en optimism att detta skulle gå vägen. Dessutom skulle Kasper få chansen att starta mellan stolparna för första gången i A-lagssammanhang.

Första minuten blev intensiv. Gantesbo vann tekningen och ägde bollen i sådär 16 sekunder innan den tappades på halva offensiva zon. Då behövde KaRo 2 sekunder på sig att driva upp några steg, avlossa mot mål och göra 1-0. Men Gantesbo ville inte vara sämre utan i bytet efter passade Aron bollen till Hult som slog ned den till Jon i hörnet. Jon passade tillbaka till Aron som lossade mot bortre stolpen och när uret stod på 00:38 hade bägge lagen gjort var sitt mål. Detta var dessutom Arons första kasse av många i A-laget. Sedan lugnade målfesten ned sig en aning och matchen började ta form. Gantesbo hade mest boll och KaRo kontrade mest, vilket är ovant eftersom vi mest kontrar i vanliga fall. En svag minut av Gantesbo i 14e minuten innebar 2 insläppt mål och underläge 1-3. Men några minuter senare tände Månne hoppet en aning när han efter hög press av hela kedjan satte bollen tätt till bortre stolpen efter en brytning till höger om slottet. Även detta Månnes första av många i A-laget! Men strax innan det var en minut kvar av perioden lyckade KaRo utöka till 2-4 och uppförsbacken blev något högre igen.

Andra perioden, som normalt är Gantesbos "sämsta", inleddes lite i de takterna med slarvbollar och inte fullt fokus. Men inte så pass att KaRo kunde utnyttja det. Men i 12 minuten lyckades de få in ett slumpmål från ingenstans, och ställningen var 2-5. Men efter detta tändes något i Gantesbo, för sedan var vi först på alla bollar, hittade lösningar som skapade lägen för andra och spelade helt enkelt bra. Detta gav utdelning också då Måns, i 16e minuten, krigade till sig bollen i vänstra sargkanten och passade bak till Flå som skottade lågt i bortre stolproten.

Pausvila med 3-5 och helt klart ett bra läge att sätta press på KaRo. Gantesbo startade bäst och med tanken om att ta hem detta. Efter 5 minuter hittade Jon Hult några meter in på KaRos vänsterkant. Hult gick in några steg och avlossade ett skott i högre innerstolpen. Bollen gick bakom målvakten och la sig nära mållinjen. Där stod Månne och petade in reduceringen till 4-5 och Gantesbo hade kontakt. Men när halva perioden var på väg att passeras utökade KaRo ledningen till 4-6. Detta hann även bli 4-7 samt 4-8 innan matchuret slog 60 minuter.

En förhållandevis bra insats spelmässigt. Att vi inte tar vara på våra chanser och gör fler mål får väl ses som negativt, men det ger ändå mersmak för vad som finns där och gror. En bra insats av Kasper i kassen ska också nämnas. Nu är det en kort vila då vi besöker Ljungbyholm på tisdag och sedan blir det jul- och nyårsuppehåll till mitten av januari då Sandbäckshult gästar Emmaboda.

Gantesbo - KaRo 4 - 8 (2-4, 1-1, 1-3)
Mål: Månne 2, Aron, Flå
Assister: Hult 2, Jon, Måns