Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Gånghester SK

Följ

Gånghesters Sportklubb

Följ oss för uppdateringar
Följ
Gånghester SK
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Gånghester SK
Adress Idrottsvägen 39
Postadress 50771 GÅNGHESTER
Telefon 033-256409
E-post kansli@ganghestersk.se
Orgnr 864501-1225
Swish 123 091 52 80
Kontonr Bankgiro: 5859-4573

Om Gånghester SK

Gånghesters Sportklubb är en förening som idag bedriver fotbollsverksamhet. All fotboll sker i samarbete med Målsryds IF. Vår anläggning heter Engvallen och där har vi tillgång till tre stycken gräsplaner, 2 st. 7-manna och 1 st. 11-manna. Dessutom har vi en fullstor konstgräsplan, ETON Arena. Klubbstugan har plats för 72 personer och är möjlig att hyra för den intresserade. På anläggningen finns det även ett utegym och mer information om utegymet hittar man på Engvallen.se.

Stötta gärna klubben genom att bli stödjande medlem. Ansökan om medlemsskap gör du här på hemsidan via menyvalet "Bli medlem".
Stödjande medlemskap kostar 100 kr.

Historik
Ett antal Gånghestersbor samlades den 10 november 1940 på ett av de populära kaféerna i Gånghester där man beslutade att ansöka om inträde i Riksidrottsförbundet. Man beslöt där att kalla klubben för Gånghesters Sportklubb.
En månad senare fick man bevis om inträde i förbundet.

Till föreningen första ordförande valdes Carl-Åke Svensson (El-Svensson). Svensson satt endast en kort period och efterträddes av Stig Gustavsson, Lantmätare, som bodde i samhället på denna tid.
Därefter skiftades det en del ordförande som: Thure Johnanders, Sigvard Engvall som var de tongivande inom klubben tillsammans med John Andersson, Gösta Skoglund m fl.
Den stora orsaken till klubbens bildande var de fina isarna på våra små sjöar runt Gånghester. Den första sporten som vi bedrev då var Bandy, då hade vi ingen idrottsplats eller några omklädningsrum utan man bytte om i skogen runt sjöarna.

Den 21 januari 1944 beslöt man att bygga en badbassäng med en storlek på 12 x 12 meter. Projektet verkställdes på platsen hitom nuvarande Markis Service (i början av Djupadalsbacken), där bäcken dämdes upp och baddammen blev verklighet. På samma område fick GSK i slutet på 40-talet en klubblokal i form av en barack som köptes och fixades till av medlemmarna. Denna lokal blev en omtyckt samlingsplats under flera år. Här kunde man spela bordtennis och boxas.
Oturligt nog blev detta område senare industriområde och den kära baracken fick rivas.

Den nuvarande Idrottsplatsen började så att planeras. Sigvard Engvall som med spett och spade tillbringade varje ledig stund på denna plats. Sigvard lade ner hela sin själ i detta otroliga arbete och med mycket svett kunde man slutligen så den nya planen. Planen kunde tas i bruk 1964, efter ungefär 10 års arbete. Omklädning fick ske i församlingshemmet då inget omklädningsrum var byggt än. Inte förrän 1968 köptes det in två baracker från ett bryggeri i stan, dessa byggdes samman med en dusch och bastu, vilket blev GSKs första omklädningsrum. Samma år fixades vägen upp till planen, av idogt arbete av medlemmarna. Men tiden sliter på det mesta och man beslutade att söka efter bygglov för att kunna börja bygga den nya byggnaden.

I mitten av 70-talet byttes barackerna (idag omkl.rum 1,2 och 3) ut mot ett Hultsfredshus. Ytterligare en tillbyggnad bestående av ett Hultsfredshus byggdes till under 81-82 i denna del blev det en samlingslokal och kök men även ett kansli.

Bygget genomfördes även det av medlemmar, de tongivande byggarna var Eje Andersson, L-Å Hellsen, L-Å Perlstedt, Eje Persson, Per Lundberg, Magnus Petterson m fl. 1992 (eller strax därpå) byggdes nuvarande kansli, tvättstuga och omkl.rum 4-5 till.
Fotbollsplanen byggdes till 86-87 då tillkom det en ökning av anläggningen med 2 st 7-mannarplaner på gräs. Under 1990 tillkom det en träningsplan (grus) med belysning och en parkering.

2019 inleddes arbetet med att förverkliga byggnationen av en konstgräsplan på dåvarande grusplanen. Några år tidigare hade klubben fått fantastiskt ekonomiskt bidrag då Gunnel och Rolf testamenterat sitt hus till föreningen som kunnat säljas. Detta gav möjligheten till att våga hoppas att projektet var genomförbart. Med stöd från näringslivet, kommun och staten säkrades en grundfinansiering. Det sista stödet som föreningen fick som gjorde att beställning gjordes var när klubben fick ett fantastiskt stöd av privatpersoner och föreningar i klubbens närhet. Man fick möjlighet att köpa en kvadratmeter av den nya planen. Denna kampanj gav hela 110.000 kr till projektet, fantastiskt! I oktober 2019 stod planen klar och ger klubben fina förutsättningar att förlänga utesäsongen och är också en populär plats för spontanfotboll.

Idag ser vi frukten av det gedigna arbete de ovan nämnda har gjort under alla dessa år föreningen funnits och vi kan stolta påstå att vi har en av boråsområdets finaste anläggningar.

Övergripande målsättning
* Att verka för social fostran av våra ungdomar
* Att lära ut grundförutsättningarna för fotbollsspelet
* Att utveckla våra ungdomar till att bli aktiva och duktiga föreningsmänniskor
* att skapa en "vi-känsla" och glädje inom vår förening

Målsättningen är tänkt att vara våra ledare behjälplig från fotbollsskolan och fram till 19 års ålder. Svårighetsgraden ökar för varje åldersgrupp. ALLA ska vara med och spela. Vid 15-16 års ålder börjar vi låta det "bästa" laget spela mest..

Bli inte "resultatfixerad" som ledare, Ge istället mycket beröm för individuella prestationer.

ALLA KAN BLI DUKTIGA LAGSPELARE!