• Seger mot Mariedal

Uppladdningen inför matchen kan närmast beskrivas som något kaotisk när avstängningar, skador, resor, jobb och andra bortfall gjorde att 19 (!) tillfrågade, aktiva som gamla spelare, saknades eller inte kunde delta. Så man fick bli lite kreativa för att fylla ut bänken när den gamla GFK-liraren Pontus Persson kunde bli spelklar strax innan matchstart då han inte spelat match för gamla klubben Redväg sedan 2021 och därmed kunde bli nyregistrerad. Den uppladdningen verkade även följa med in på plan till matchstart, för GFK var inte alls med i början. Mariedal hittade stora ytor framför GFK:s backlinje och kunde hota gång efter annan. Men backlinjen tillsammans med Jonathan Kisch fredar sig. GFK:s första chans jobbar sig Oskar Lid till, då han pressar Mariedal-försvaret till att få bollen i egen kasse när man rensar bollen på varandra och det är sånär att det ställer målvakten. Oskar har även ett bra läge på hörna slagen av Arvid, men nicken går strax över. Annars är det i mångt och mycket Mariedal som tillåts styra över tillställningen. Man har ett par farliga chanser men ofta är det Viktor Lid eller Emil Andersson som i sista stund kan avvärja situationen. Även Elias Andersson agerar räddande ängel när han hinner före Mariedal-anfallare strax innan denna ska trycka in bollen från nära håll. Till den andra halvleken gör GFK ett par taktiska drag för att minska ytorna framför backlinjen. Man ställer sig lägre i försvarsspelet och har en högre utgångsposition med yttrarna för att hjälpa anfallarna när väl chanserna kommer. Och chansen dyker upp i den 63:e minuten när en skarv sätter Oskar i ett bra läge. Han håller undan sin försvarare och placerar in 0-1 vid målvaktens vänstra stolpe. Bara någon minut senare får Oskar ett nytt, fint läge och han får bollen över en utrusande målvakt till 0-2. Fem minuter senare ser Simon Broman att målvakten står långt ut och drar till med ett lobbskott strax in på Mariedals planhalva. Den går i en perfekt båge och seglar över målvakten till 0-3. Något ologiskt sett till matchbilden och bättre skulle det bli för GFK. I den 76:e minuten bryter David Johansson ett uppspel högt upp i plan och bollen går till Simon Forsblad som lugnt och behärskat placerar in bollen i målvaktens högra hörn med ett skott strax utanför straffområdet, 0-4. Men det blir lite nerv i matchen när Mariedal reducerar direkt efter avspark när en chans dyker upp från ingenstans, 1-4. David Johansson har därefter en trippelchans att helt döda matchen, men stolpen och en vilt sprattlande Mariedalmålvakt på mållinjen lyckas ändå hålla bollen borta från att gå in. Så matchen slutar 4-1 till GFK. En ruskigt härlig seger! Kanske inte helt rättvis sett till matchbild, men man höll ut i första och fick bättre grepp om matchen med de taktiska omdispositionerna i den andra. Nu väntar en intensiv vecka med matcher på måndag (Äspered, 19.00 på Åvalla) och torsdag (Kronäng, 19.00 på Rånnevi). Matchen på torsdag är flyttad från fredagen med anledning av studentfirande. På måndag saknas Arvid Bygård då han igår drog på sig sitt tredje gula kort, men en hel drös andra spelare bör åter vara tillgängliga. Laget mot Mariedal: Mv: Jonathan Kisch Hb: Marcus Eklund Mb: Viktor Lid Mb: Emil Andersson Vb: Elias Andersson Hm: Isac Persson Im: Simon Broman Im: Simon Forsblad Vm: Arvid Bygård Anf: Oskar Lid Anf: David Johansson ------------------------- Avb: Johan Ekman Avb: Pontus Persson Avb: Daniel Persson Herr 6 jun 0kommentarer
  • Sent avgörande mot Fritsla

Strax innan matchstart kom ett ordentligt åskväder och i samråd valde man att skjuta upp matchstarten en halvtimme tills det hela blåst över. När matchen väl kom i gång var det bortalaget som börjar klart bäst och redan i den 4:e minuten är man nära att näta när man sågar sig igenom GFK-försvaret, men Jonathan Kisch kommer ut och får bollen över målet med en fotparad. GFK är slarviga i sina uppspel och överlåter helt och hållet matchen till Fritsla. Efter dryga kvarten är det nära igen när man nickar från nära håll men Kischen räddar även denna gång. På den efterföljande hörnan blir det återigen farligt men Kischen håller GFK kvar i matchen när han styr bort en nick vid den främre stolpen. Därefter äter sig GFK in i matchen och spelet jämnas ut. I den 36:e minuten skaffar sig GFK en hörna som slås perfekt av Arvid Bygård till en framstörtande och fri Simon Broman som bara har huvudet att sätta till och 1-0 till Gällstad. Något oförtjänt sett till matchbilden, men det gäller att sätta sina chanser. Strax innan halvtidsvilan har GFK ett mönsteranfall där bollen går som ett snöre mellan lagdelarna fram till Oskar Lid som löpt sig fri, men avslutet får ingen riktig fart och hinns upp av Fritsla-försvarare som rensar bort bollen någon meter från mållinjen. Den andra halvleken inleds försiktigt från båda lagen, men i den 56:e minuten kvitterar Fritsla. Man kontrar och får till ett inlägg från högerkanten som Kischen har svårt att få grepp om i vätan och framstörtande Fritsla-anfallare hinner fram och stöter in 1-1. 5 minuter senare är Fritsla nära på nytt men man kommer ur vinkel och avslutet chippas några meter utanför. Därifrån är det GFK:s match helt och hållet. I den 70:e minuten hittar bollen fram till Albin Ek som kommer fri men målvakten styr ut bollen till hörna med en fotparad. Bara någon minut senare har Albin ett nytt läge men försvarare slänger sig fram och täcker undan till en ny hörna. En hörna som blir hyperfarlig när Arvid slår in den i samma yta som Broman gjorde mål på, men den här gången är den något lägre och träffar Viktor Lid i bröstet och går någon meter utanför. Med 5 minuter kvar är Marcus Eklund väldigt nära att få bollen i nät men nicken från nära håll stryker den bortre stolpen. I GFK:s anstormning sticker Fritsla upp i ett anfall och det är så när att man får in bollen, men Viktor karatesparkar bort bollen vid mållinjen sedan man chippat bollen över Kischen från snäv vinkel. I det efterföljande anfallet går bollen ut till Albin efter en spelvändning. Han måttar bollen centralt där David Johansson tagit en fin löpning in i en tom yta. Han får huvudet på bollen och målvakten får några fingrar på den, men den går ändå in och 2-1 till GFK som också blir slutresultat! En oerhört skön seger och med tanke på hur den avslutande halvtimmen var även rättvist även om Fritsla hade sina chanser i inledningen. Smolk i segerbägaren var dock att både Rasmus Grönkvist och Sebastian Forsblad drog på sig sina tredje kort för säsongen och därmed är avstängda i onsdagens möte mot Mariedal. Då saknas troligtvis även lillebror Forsblad som linkade av i inledningen av den andra halvleken. Laget mot Fritsla: Mv: Jonathan Kisch Hb: Rasmus Grönkvist Mb: Viktor Lid Mb: Marcus Eklund Vb: Elias Andersson Hm: Albin Ek Im: Simon Forsblad Im: Simon Broman Vm: Arvid Bygård Anf: David Johansson Anf: Oskar Lid ------------------------- Avb: Linus Håkansson Avb: Sebastian Forsblad Avb: Abbas Ghasemi Avb: Isac Persson Avb: Emil Andersson Herr 1 jun 0kommentarer
  • Förlust mot serieledarna

Lördagens möte mot Bollebygd blev en varm historia. I värmen hade GFK svårt att få grepp om Bollebygd som för spelet. Trots det skapar man inga heta lägen. Det ändras i den 34:e minuten när man får en frispark strax utanför Gällstads straffområde, centralt i banan. Bollen slås över muren och in bakom David Nilsson, som var dagens burväktare, till 1-0. GFK har under första halvleken inte skapat mycket av värde, men strax före halvtidsvilan hamnar bollen framför fötterna på nyss inbytte Erik Pettersson som från några metet rullar in kvitteringen. 1-1. Den andra halvleken är väldigt lik den första, där GFK ligger lågt och Bollebygd för spelet på mittfältet. Man sticker upp ett par gånger, men det är Bollebygd som har de flesta chanser. Med drygt 25 minuter kvar gör David en kanonräddning när har kommer upp stort på ett avslut från nära håll och strax därefter räddar man ett skott på mållinjen via Elias(?). Men med tio minuter kvar får Bollebygd ett frisparksläge som påminner om läget man hade i första halvlek som man gjorde mål på. Denna gång blir det samma utfall, 2-1. I slutminuten kontrar man sedan även in 3-1 innan domaren blåser av matchen. Laget mot Bollebygd: Mv: David Nilsson Hb: Rasmus Grönkvist Mb: Viktor Lid Mb: Elias Andersson Vb: Markus Lindahl Hm: Linus Håkansson Im: Simon Forsblad Im: Simon Broman Vm: Arvid Bygård Anf: Fabian Johansson Anf: David Johansson ----------------------------- Avb: Erik Pettersson Avb: Anton Olander Avb: Isac Persson Avb: Fabian Larsson Herr 30 maj 0kommentarer
  • Inför: Gällstads FK - Fritsla IF

Ikväll inleds omgång 7 i Division 5 Södra när GFK tar emot Fritsla IF på Åvalla, kl. 19.00. Inträdesbiljett och 50/50-lotter köper ni via länken nedan: Clubmate | Gällstads FK - Fritsla IF Tränare Tommy Bohman inför matchen: - Vi får tillbaka ett par spelare sedan förra omgångens match mot Bollebygd, vilket vi bör bli stärkta av. Tyvärr skadade sig Fabian Johansson med ett förmodat benbrott i tummen när han sprang ihop med en försvarare, så han lär bli borta ett tag framöver. - Matchen i mot Bollebygd i lördags var OK från vår sida, men inte så mycket mer. Vi hade svårt att få i gång något offensivt tryck framåt och hade ett par olyckliga ingripanden bakåt, så förlusten i sig var egentligen inte så mycket att orda om. Bollebygd höll bollen bra inom laget och vi fick löpa mycket i tomme, vilket tog ut sina krafter i värmen. - Vi har gjort ett antal mindre bra matcher på slutet, men jag ser fram emot kvällens match och känslan är att vi har väldigt goda chanser både till att hitta ett tillbaka till ett bra spel och förhoppningsvis även tre poäng. Truppen mot Fritsla: 1. Jonathan Kisch 2. Marcus Eklund 4. Arvid Bygård 5. Rasmus Grönkvist 6. Linus Håkansson 7. Simon Forsblad 9. Albin Ek 10. Sebastian Forsblad 11. David Johansson 14. Abbas Ghasemi 15. Simon Broman 19. Elias Andersson 21. Emil Andersson 25. Isac Persson 27. Viktor Lid 30. Oskar Lid Herr 30 maj 0kommentarer
  • Stark upphämtning som borde gett mer

Den ursprungliga matchen mot Rävlanda spelades i fredags men fick avbrytas efter skada i den 48:e minuten, så den återupptogs igår. Så referatet är uppdelat i två delar. Ursprungsmatchen GFK inledde matchen strålande och redan efter ett par minuter har man en boll i nät, men det blir bortdömt för offside. Man fortsatte trycka på och Fabian Johansson har även ett skott i ribban. Halvvägs in i halvleken, när man bara sitter och väntar på ett GFK-mål, sticker Rävlanda upp i ett anfall. En längre boll går över GFK-försvaret till Rävlandas högerspringare som driver med sig bollen mot mål. Ett rappt skott i steget och bollen sitter i mål till höger om Stenberg, 0-1. Totalt ologiskt men GFK låter sig inte nedslås utan fortsätter trumma på. Men ett par minuter innan halvidsvilan utökar Rävlanda sin ledning. Man får bra sväng på GFK i ett anfall och bollen går ut till högerbacken, som hängt med upp i anfallet och trycker av ett skott från långt håll. Pang, upp i nättaket till 0-2. Ett resultat som står sig till halvtidsvilan. Inne i GFK:s omklädningsrum är man nöjda med vad man presterat och känslan är ändå god att man kan vända på steken i andra halvlek. Men direkt i inledningen på den andra halvleken sker en otroligt olycklig händelse när Ahmad Husseini tappar balansen och i samma veva får ett knä i bakhuvudet. En ren och skär olyckshändelse, men den tar så pass illa att Ahmad tappar medvetandet och blir liggandes. Ahmad börjar spy och andas lågt, så ambulans tillkallas. Efter att ambulans anlänt har det gått en bra tid och då många spelare är skärrade av situtionen, väljer lagen att abryta matchen. Vi vill tacka Rävlanda för hur tillmötesgående man var och hur det hela har skötts. Ahmad togs till SÄS där han undersöktes och blev hemskickad under lördagen. Han hälsar alla att han är på bättringsvägen, men fortfarande har ont i nacken och lite huvudvärk. Laget mot Rävlanda (fredag 17/5): Mv: Emil Stenberg Hb: Marcus Eklund Mb: Emil Andersson Mb: Viktor Lid Vb: Arvid Bygård Hm: Simon Broman Im: Sebastian Forsblad Im: Ahmad Husseini Vm: Albin Ek Anf: David Johansson Anf: Fabian Johansson -------------------------- Avb: Rasmus Grönkvist Avb: Linus Håkansson Avb: Erik Pettersson Avb: Elias Andersson Avb: David Nilsson Avb: Isac Persson Avb: Oskar Lid Återupptagandet Efter diskussioner med VFF och Rävlanda beslutade man att återuppta matchen i matchminut 48 och underläge med 0-2. Så förutsättningarna inför gårdagens igångsättande var glasklara. På grund av resor och skador blev det en del truppförändringar jämfört med fredagens match. Och GFK startade matchen igår likt man gjorde i fredags. Man skapar en handfull bra chanser under de inledande 15 minuterna. Oskar, David och Fabian har alla bra lägen men skotten går strax över. Oskar har ett friläge, men bollen studsar upp på knät och bollen plockas upp av Rävlandas målvakt. Rävlanda har något bra skott som Kisch får sträcka ut på, men i stort sett är det bara GFK för hela slanten. I den 64:e minuten kommer det så förlösande reduceringsmålet. Efter en fast situation nickas bollen mot den bortre stolpen där David Johansson via en Rävlandaspelare nickar in bollen, 1-2. GFK fortsätter trycka på och med dryga kvarten kvar blir Oskar Lid nergjord i straffområdet, men han får inget gehör av domaren till de orangesvartas förtret. Med 10 minuter kvar sågar sig Gällstad fram på högerkanten och Rasmus Grönkvist skickar in en hård boll som Albin Ek möter vid den bortre stolpen. Han får bra träff på bollen men en Rävlandförsvarare hinner emellan och får via knät bollen till en resultatlös hörna. När allt hopp om en poäng verkar rinna ut i sanden får GFK en sista chans när man får en frispark ett mer meter utanför Rävlandas straffområde. GFK packar in allt man har, även målvakt Jonathan Kisch. Arvid Bygård slår en lyra mot den bortre stolpen som Viktor Lid når högst på. Målvakten räddar det första försöket men bollen går ut till Viktor igen som lobbnickar in den i det bortre hörnet, 2-2. En poäng räddad med matchens sista touch men tudelade känslor till om det är två tappade poäng eller en vunnen poäng. Med lägena man skapar borde en poäng varit tre, trots förutsättningarna. Härnäst väntar Bollebygd borta på Björnskogsvallen på lördag, kl. 13.00. Laget mot Rävlanda (onsdag 22/5): Mv: Jonathan Kisch Hb: Rasmus Grönkvist Mb: Marcus Eklund Mb: Viktor Lid Vb: Arvid Bygård Hm: Fabian Johansson Im: Simon Broman Im: Simon Forsblad Vm: Albin Ek Anf: David Johansson Anf: Oskar Lid -------------------------- Avb: Abbas Ghasemi Avb: Elias Andersson Avb: Isac Persson Avb: Fabian Larsson Herr 23 maj 0kommentarer