• Nyförvärv till damlaget!

Damlaget har fyllts på truppen med tre spelare under sommaren och tanken var att de redan skulle debuterat under hösten, men tyvärr har serien tappat lag och man har även fått en match inställd så seriedebuten sker istället till helgen mot SVHT på Gällstaddagarna. En liten presentation av tjejerna: Klara Gustafsson: Rånnavägstös som pluggar i Malmö och som då spelar med Backarnas FF. Numera dubbelregistrerad för att kunna spela på hemmaplan när tillfälle ges. Spelar oftast mittback. Emma Högberg: Från Södra Ving. Pluggar i Linköping. Var med under hela fjolåret i GFK när man bara tränade. Spelar främst på innermittfältet. Sara Tran: Från UIFK. Har det senaste året jobbat som au-pair i USA. Väljer nu GFK när hon är hemkommen. Även Sara håller främst till på det centrala mittfältet. Varmt välkomna (tillbaka) till Gällstads FK! Dam 17 aug 2023 0kommentarer
  • Seger i damernas hemmapremiär!

Inför 78 personer på Åvalla, blev det seger i hemmapremiären mot Sjötofta men det satt långt inne trots ett massivt spel- och chansövertag. Inledningsvis hängde Sjötofta med och hade ett par chanser, men Lovisa Johansson och backlinjen kunde avstyra det mesta. Men ju längre matchen gick tog Gällstad över. Man vann mycket boll centralt och kunde spela ut bollen på kanterna, till Astrid Jacobsson och Elin Eriksson som ofta kom till inläggslägen. Ebba Berglund och Therese Jerlbo var ständigt ett hot och Therese har en av halvlekens bästa chanser när hon kommer förbi målvakten, men kan inte riktigt kontrollera skottet som går i burgaveln. Någon minut senare går ett inspel från vänster igenom straffområdet och hamnar framför Elins fötter, men avslutet träffar inte mål. Halvleken slutar mållöst trots en ren chanskavalkad mot slutet. Andra halvlek tar GFK över ännu mer och första kvarten skapar man en handfull farligheter men bollen verkar inte vilja gå i mål. Spelövertaget bedarras sedan i 10 minuter innan Gällstad på nytt ökar tempot. I den 75:e minuten blir Elin Eriksson nergjord i straffområdet. Hon tar själv hand om straffen och sätter den säkert i mål, 1-0. Ett par minuter senare gör Engla Skoglund 2-0 från nära håll på en hörna. I samband med målet skadar sig Sjötoftas målvakt när hon faller i backen. Vi hoppas att det gått bra och ett snabbt tillfrisknande. I slutminuterna fastställer Alma Ljunghager slutresultat till 3-0 när hon placerar in bollen. En bra match från Gällstad som med lite bättre utdelning borde gjort lite fler mål. Härnäst väntar Södra Ving/Hössna/Timmele på Idrottsparken i Timmele, kl. 19.00 på torsdag. Vi tackar funktionärerna, bollisorna och övriga som ställde upp under kvällen och som skötte sig förträffligt! Bilder från matchen: GFK Dam - Sjötofta Laget mot Sjötofta: Mv: Lovisa Johansson Hb: Martina Larsson Mb: Saga Gustafsson Mb: Sophia Svensson Vb: Linnea Jacobsson Hm: Elin Eriksson Im: Terese Ståhl Im: Lina Ekman Vm: Astrid Jacobsson Anf: Ebba Berglund Anf: Therese Jerlbo -------------------------- Avb; Matilda Karlsson Avb: Elin Ekwall Avb: Alma Ljunghager Avb: Engla Skoglund Avb: Ida Bohman Matchens Tösabit Lina Ekman Dam 28 apr 2023 0kommentarer
  • Hemmapremiär för damerna!

Nu är den första matchen lagd till handlingarna och för evigt inskriven i GFK:s historia. Så nu blickar vi fram emot damlagets första seriematch, mot Sjötofta/Nittorp/Limmared, på hemmaplan. Avspark. 18.45. Tränare, Morgan Wallin: - Skönt med en vinst i den första, historiska seriematchen mot Kinna. Det var ett grymt taggat GFK som kom till start och med ett tidigt ledningsmål kunde vi spela väldigt avslappnat. Utöver de 6 målen hade vi 4-5 ramträffar och några frilägen, så det fanns definitivt bud på mer. Riktigt så enkelt kommer vi nog inte att få det i morgondagens match. Dels så kommer planen vara svårbemästrad och jag räknar med att motståndet är bättre än senast. Vi kommer ändå försöka spela vårt spel och vi tror hårt på det vi gör. - Sen förra matchen har vi 6 nya startspelare men det är inget som oroar då vi har haft det likadant i våra träningsmatcher. Nu ser vi fram emot vår hemmapremiär väldigt mycket! Truppen mot S/N/L: 1. Lovisa Johansson 2. Matilda Karlsson 3. Martina Larsson 4. Elin Ekwall 5. Astrid Jacobsson 6. Linnea Jacobsson 7. Elin Eriksson 9. Saga Gustafsson 13. Alma Ljunghager 14. Engla Skoglund 15. Terese Ståhl 18. Ebba Berglund 19. Therese Jerlbo 21. Lina Ekman 23. Sophia Svensson 25. Ida Bohman Dam 26 apr 2023 0kommentarer