• Referat: Horndals IF - Gustafs GoIF

I stekande sol på en stenhård plan spelades 8:e omgången av södersexan. Det blev ingen välspelad tillställning vid Rossens strand utan det stod tidigt i matchen klart att det lag som först skulle bemästra underlaget och kunna minimera misstagen skulle stå som vinnare. Första halvlek bjöd på ett par halvfarliga chanser men mest på för långa löpbollar och felstudsar. I halvtid pratade vi om att vi måste ha tålamod och att försöka spela vårt spel efter backen även om man frestades att tjonga långbollar på halvchans. I andra hade vi solen i ryggen och tog successivt över mer och mer men fick vänta till 76:e minuten innan Sebbe frispelar Dogge som enkelt kunde placera in 0-1. Tålamodet gav frukt och 5 minuter senare utökade vi till 0-2 då Vincent slog en crossboll till Oskar som tog med sig bollen in i straffområdet, revs ner och lyckades liggande peta in sitt första mål, för säsongen, vid stolproten. Luften gick ur de tappert krigande motståndarna där och då. I sista matchminuten knuffades Måns omkull i straffområdet. Sebbe sprintade för att hämta bollen och slog in den efterföljande straffen till slutresultatet 0-3. Imponerande är evighetsmaskinen Sjösa, snart 52 år, som är enormt nyttig i Horndal. Vi stoppar 3 sköna poäng i godispåsen och blickar fram mot måndagens hemmamatch mot Sunnansjö. Hoppas vi ses på Morby då! A-lag Herrar 16 jun 2023 0kommentarer
  • Referat: Gustafs GoIF - IF Vulcanus

En solig och varm Morbyvall välkomnade Vulcanus för att spela en sjunde omgång i serien. Efter lite bergochdalbansliknade inledning på säsongen var vi hoppfulla om tre poäng denna omgång. Inledningsvis så spelade vi som vi ska, efter backen och genom alla lagdelar. Börja om och byta kant för att successivt jobba oss fram till lägen. De första 15 minuterna ägde vi bollen 90% av tiden och skapade lägen. Med lite skärpa i avsluten hade det gott och väl kunnat stå 3-0. I 16 minuten kom A-lagsdebutanten Milton fram på sin vänsterkant och spelar snett bakåt in i straffområdet till Sebbe som tvingade motståndarmålvakten till en monsterräddning. På returen fick Sebbe en ny chans och 1-0 rullade fram på resultattavlan. Efter halva första halvleken hade vi en vattenpaus och efter den föll vi in i motståndarnas tempo. Spelet böljade fram och tillbaka en period i matchen. När vi i 37:e minuten precis hade börja få ordning på spelet igen lyckades Vulcanus med en snabb omställning och kontrade in en kvittering som inte direkt speglade matchbilden. Det sista som hände i första var en hörna som vi lyckades behålla i straffområdet. Måns Hadin petade fram bollen till Tillman som satte 2-1. Vi pratade i pausen om vikten av tålamod och skärpa. I andra halvlek så slog vi till även där i 16:e minuten. Återigen i röran efter en hörna lyckades Casper C spela fram Casper H som via målvakten och stolpen lyckades hitta nätmaskorna till 3-1. Vattenpausen i andra halvlek störde oss igen och i 70:e minuten tappar vi bollen på mittplan och motståndarna kontrar igen men denna gång får Max stå för en monsterräddning. När man tror att matchen är avgjord och tiden bara ska ta slut så bjuds man på en galen avslutning. I 88:e matchminuten kommer Vulcanus i en snabb omställning och får en billig frispark precis utanför straffområdet. Frispark slås med en klinisk träff klockrent i nätmaskorna uppe i Max högra kryss till 3-2. Energin höjs hos motståndarna och en poängvittrande motståndarmålvakt står lite långt ut vilket Sebbe lägger märke till och på avsparken slår in 4-2. Lika snabbt som motståndarna fylldes med energi så går luften ur. De sista minuterna (tillägg för vattenpaus) spenderas på Vulcanus planhalva. Vi hinner även att snygga till vår dåliga målskillnad med ett femte mål. Montén skarvar en boll vidare till Axel som ostört får smeka in slutresultatet 5-2. En fotbollsmässigt välspelad match från vår sida och tre smaskiga poäng in på kontot. Vi är inne i en tät matchperiod nu så redan på onsdag ska vi till anrika och myggrika Horndal för nästa match. A-lag Herrar 11 jun 2023 0kommentarer
  • Referat: Gustafs GoIF - Älvdalens IF FK

Dags för sista gruppspelsmatchen i Lilla-DM. Redan finalklara så var resultatet oviktigt men matchträning är alltid välkommet. I matchplanen ingick en tidig hög press och det satte vi direkt från avspark. Vi vinner bollen högt i matchinledningen men spelar svåra och slarviga passningar så vi inte skapar några farligheter första fem minuterna. I den åttonde minuten bryter Axel in på offensiv planhalva och slår en fin genomskärande passning till Hampus som säkert sätter dit 1-0. Likt en ketchupflaska så rinner det på med även 2-0 och 3-0 i 9:e och 10:e minuten. Tvåan höftar Simon in på en hörna och trean smäller Sebbe in efter en fin passning från Edvin. En tiominuters period efter trean är rätt händelsefattig och vi går ner i tempo. Vi försvarar oss dock bra på de fåtal halvchanser motståndarna bjuder på. I den 23:e minuten ökar Sebbe på till 4-0 och går med det målet upp i delad skytteligaledning för Lilla-DM. I den 26:e minuten sattes hemmamålvakten Mattias på prov när en motståndare kommer i ett friläge men snuvas på mål efter en kanonräddning. Innan halvtidsvilan skulle hemmapubliken även få se både en femma och en sexa i målprotokollet. Femman pressade Joel in från nära håll efter en framnickning av Casper på en hörna. Sexan var Sebbes hattrick för dagen efter en fin framspelning av Hampus. I pausen pratade vi om vad vi skulle fortsätta med och vad vi skulle sluta med i andra halvlek. Vi skulle försöka undvika svåra lösningar och inte spela förbi mittfältet. Nio minuter in i andra halvlek stal Dogge en hemåtpassning som han placerade förbi målvakten till 7-0. Inledningsvis i andra tar motståndarna för sig mer och skapar ett par chanser. I 61:a minuten så får de en straff efter en misstänkt offsidesituation. På straffen går Mattias åt rätt håll men når inte den välplacerade bollen som rullar in vid stolproten. Vi faller in i motståndarnas tempo vilket är vår akilleshäl. Som tur är var ledningen stabil när motståndarna skapar chanser som med både tur och skicklighet avvärjs. Målkalaset var dock inte över. I den 78:e minuten ökar Måns Hadin på till 8-1. Fyra minuter senare så fyrar Sebbe av ett skott som gör honom till fyramålsskytt efter en härlig framspelning av Edvin. I den 87:e minuten fastställs slutresultatet av Måns Hadin till 10-1 efter en passning från Joel. Nu finslipar vi taktiken inför en svår final i Lilla-DM mot Krylbo. A-lag Herrar 10 apr 2023 0kommentarer
  • Referat: Gustafs GoIF - Hälsinggårdens AIK Fotboll

Minusgrader och en svalkande vind gav inte bästa förutsättningarna för finfotboll. Med en ny uppställning för dagen hoppades vi kunna äga mycket boll offensivt på plan men det blev inte som vi tänkt oss. Bortalaget rivstartade och skapade tidigt några halvfarliga chanser. De satte hög press med 4-5 man och när våra yttermittfältare inte jobbade tillräckligt djupt defensivt så fick vi problem att skapa så mycket. Vi jobbade successivt in oss i matchen men hade inte något gratis i de sista avgörande momenten. Efter halva första lyckades vi spela oss igenom och hade några farliga lägen samt ett bortdömt mål för offside. I 25:e minuten så vann Casper bollen ett par meter in på offensiv planhalva och spelar ut till Lenne på högerkanten. Han bryter effektivt in i straffområdet och avslutar otagbart till 1-0. Bara minuter senare bryter bortalaget ett av våra anfall och lyckas med en snabb omställning där vi inte har tillräckligt många spelare i defensiven. 1-1 är ett faktum i 29:e minuten. Resten av halvleken böljar spelet lite fram och tillbaka. I halvtid återgår vi till en fyrbackslinje som vi är bekväma med. Vi kontrollerar spelet i andra halvlek och det känns som en tidsfråga när vi ska få till ett ledningsmål. Det dröjer fram till 83:e minuten när Sebbe frispelar Lenne som sätter 2-1. Avslutningen på matchen blir en liten nagelbitare då vi går ner i tempo och bjuder in till ett par farliga lägen. Men den stabila backlinjen och Max lyckas hålla kvitteringen borta. 3 poäng som vi tar med oss och sen hoppas vi att lite värme snart anländer så vi kan bjuda på lite riktig fotboll. A-lag Herrar 26 mar 2023 0kommentarer