• FC Arlanda - GUSK 4-1 (1-0)

I fredags kväll åkte vi till Märsta för att möta FC Arlanda, ett förmodat topplag i div 2. Matchen blev kusligt lik den mot IFK Uppsala för två veckor sedan. !-0 i 33:e min efter ett bolltapp strax utanför vårt straffområde. 2-0 i 65:e min på en kontring. 2-1 ett par minuter senare men Arlanda gjorde också detta målet då en arlandaback vinklade in ett inlägg från Aria. 3-1 på en hörna i 80:e minuten och 4-1 85:e minuten på ett bolltapp utanför eget straffområde. Inför nästa match kommer vi åter prata om vikten av säkra förstapass i uppspelet, sätta press snabbt på bollhållaren och gå in i dueller om bollen med kraft även i luften. Vi lär oss av bra motstånd. Herrfotbollen Gusk Herr för 18 dagar sedan 0kommentarer
  • Skiljebo SK - GUSK 2-3 (1-0)

Inför avresan till gårdagens match mot Skiljebo hade tränarteamet en längre taktisk genomgång av vårt defensiva och offensiva spel. Hur vårt presspel ska se ut, var vi ska befinna oss för att kunna göra mål och för mycket bolltittande var frågor som togs upp. Det såg mycket bättre ut i denna än i matchen mot IFK d v s genomgången gjorde nytta. Det vi pratade om tillämpade vi också på planen. Vid två tillfällen i matchminut 20 och 68 tappade vi dock skärpan i vårt försvarsspel med resultatet 2-0. Vi hade i vårt anfallsspel tagit löpningar in i boxen men inte fått utdelning I matchminut 77 kom ett inlägg från vänster och med fyra man i boxen nickade Bokalli bollen i mål, 2-1. Sju minuter senare kom ytterliga ett inlägg från vänster som nådde Bokallis huvud men denna gång styrde han ner bollen till Marcus som rullade in den i mål, 2-2. Nästa gång Leo kom fram på vänsterkanten i matchens 90:e minut fintade han inlägg med tre man i boxen men sköt själv bollen i mål vid första stolpen, 2-3 och vinst! Foto: "Nisse" Herrfotbollen Gusk Herr 3 mar 2kommentarer
  • IFK Uppsala - GUSK 4-1 (2-1)

Gårdagens premiärträningsmatch blev inte så lyckad om vi ser till resultatet. Vi inledde matchen bra med stort bollinnehav och spel på IFK:s planhalva den första kvarten. Då fick IFK till en kontring och gjorde 1-0. Vi försökte komma till avslutslägen på vårt bollinnehav men skärpan fanns inte där. Det behövdes en straffspark i den 26 min som Kango säkert satte i nät, 1-1. Men IFK var effektivare i sitt kontringsspel och gjorde 2-1 i minut 34. Den andra halvleken bestod mest av spelarbyten (alla 18 i truppen fick speltid) och bolltapp som gjorde att IFK kunde göra ytterligare två mål 4-1. Men nu är vi igång!! Foto: Tobbe arkiv. Herrfotbollen Gusk Herr 25 feb 0kommentarer