• Oj!

Underbar lagmoral i kvällens match! Tre ledord gällde i laget inför matchen: hjälpa varandra, ta kommando samt positiv attityd. Fyra perioder av hårt fokuserande försvarsspel och lite kyla gav resultat. GIBK hade chans att ta tre pinnar när det stod 4-3, men gästerna kvitterade till 4-4 efter 13 minuters spel i tredje perioden. GIBK som låg under med 2-3 inför sista perioden fick en chans i powerplay och fick dit 3-3 genom Henrik Dahlin, assisterad av Per Erkki. Samma radarpar gjorde även 4-3, men då i omvänd ordning. I förlängningen hittade Henrik Dahlin till Anton Johansson som stänkte upp bollen i nättaket bakom Elfhögs målvakt. Mycket bra jobb på plan av hela Grästorps IBK och underbart supporterstöd från läktaren. Matchens lirare blev Tobias Kegel i kassen som gjorde en kanonfin insats! Stort tack till alla supportrar och funktionärer. Senior 31 jan 2020 0kommentarer
  • Lagbygge inför säsong 20/21!

GIBK:s seniorlag söker målvakter, centrar, forward och backar till nästa säsong. Vi vill framåt och behöver stabilitet i truppen så vi får en kontinuitet i träningar och matcher. Känner du att du vill vara med och satsa i Grästorps IBK 20/21, oavsett om det blir div3 eller div4? Då är du välkommen att kontakta oss på 0704-521865. Vi ser fram emot att höra av dig så berättar vi mer om vad vi har att erbjuda till 20/21. Grästorp IBK’s seniortrupp Senior 19 jan 2020 0kommentarer
  • Första hemmamatchen för i år!

GIBK tog emot Fritsla IF hemma på fredagkvällen, en match som vi på förhand visste skulle bli tuff. Åtta minuter tog det för Fritsla att få in 0-1, men två minuter senare hittade Joakim Kvist fram till Rasmus Edling och 1-1. Perioden stod och vägde lite och Fritsla försökte komma in på avslut, men fick problem i uppbyggnadsfasen. GIBK stod upp och gjorde det bra i man-mot-manspelet. Tyvärr åkte Tommy Tengblad på en obstruktion! Hur det nu kunde vara möjligt med tanke på att det var han som fick en klockren armbåge i huvudet och var på väg att tuppa av. Resultatet blev att han tyvärr fick lämna matchen med befarad hjärnskakning. Avsiktligt eller ej, men armbågar var ett litet genomgående tema i hela matchen. Per Erkki fick en rejäl blåtira vid ögat och Mattias Kahlin fick en tryckare i nacken i slutet på tredje perioden. Nog snackat om det! Andra perioden så slarvades det otroligt mycket i passningarna och det straffade sig med kontringar emot sig. Fritsla fick gå i från till 1-3 efter tre minuters spel. Sekunder senare hittade dock Rasmus Edling en flipperboll från Benjamin Thuresson och reducerade till 2-3. GIBK kände i denna stund att man hängde med bra i matchen. Då kommer ytterligare slarv och Fritsla kunde öka på till 2-4, 2-5, och till slut även 2-6. Femte målet kom i numerärt överläge. I tredje perioden så blev det bättre. GIBK fick ett PP tidigt av perioden och Anton Johansson högg på en retur och 3-6 trillade in. Sekunder senare hittade Rasmus Edling sitt tredje mål för kvällen, ass av Markus Olofsson, till 4-6. 7:51 åkte GIBK:s Viktor ”Sonny” Johansson på en två-minutare och Fritsla tog vara på det och fick in 4-7. GIBK ökade pressen och försökte få ner Fritsla och det gjorde att backarna i GIBK fick större ytor. Benjamin Thuresson hittade bortre krysset till 5-7. 12:34 och dubbelutvisning resulterade i spel 4 mot 4. GIBK fick inte till det och Fritsla kunde därefter göra både 5-8 och 5-9 i spel fem mot fem. GIBK tog en timeout när det var fem minuter kvar av matchen. Mer press och forcering och rull upp till back. Billy Engström tog skott, ass av Benjamin Thuresson, och fastställde slutresultatet till 6-9. Bra genomförd match och extra plus till andra-femman som bara släppte in två mål och samtidigt gjorde fem framåt. Matchens lirare, som gjorde en riktigt bra match, blev backen Viktor ”Sonny” Johansson. Ett plus även till Rasmus Edling som gjorde tre mål efter en lång period av måltorka. Vi vill tacka publiken och sargvakterna från föreningens ungdomslag F05/06 och P05/06. Nästa match är mot serieledande Smedjan borta på fredag den 24 januari. Senior 18 jan 2020 0kommentarer
  • Nytt år och serien är igång igen!

Seniorlaget började året borta mot IBK Lockerud Ungdom, en match där vi skapade chanser för en gång skull. Dock så small det till direkt i första perioden och efter tre minuter stod det 2-0. GIBK jobbade sig in i matchen och Lockerud försökte bygga upp anfallet, men fick det svårt. Med tre minuter kvar av första perioden assisterade Per Erkki, Mattias Kahlin som gjorde 2-1. Andra perioden fick Lockerud till spelet och utnyttjade GIBK:s misstag och fick gå till vila med 4-0. GIBK skapade dock många chanser, men Lockeruds målvakt måste ju haft sin bästa dag. Vilka räddningar och benparader han gjorde, klart bästa spelaren i Lockerud. Tredje perioden blir lite bättre igen från GIBK. Efter en fin brytning av Per Erkki kunde han assistera till Joakim Carlborg som reducerade till 6-2. GIBK fortsatte skapa chanser framåt, men slarvade för mycket i den egna defensiven och det straffade sig. Trots siffrorna så gjorde Albin Blomster i GIBK-kassen en riktigt bra match och blev matchens lirare (internt). En annan spelare som gjorde comeback i GIBK-tröjan var Anton Johansson som har valt att komma tillbaka till moderklubben från Vara IBK. Riktigt kul och varmt välkommen tillbaka. Lycka till i GIBK-tröjan Anton! Nu väntar Fritsla hemma på fredag och vi jobbar för att få till tre poäng. Senior 12 jan 2020 0kommentarer
  • IBK Elfhög borta!

Kvällens match mot IBK Elfhög borta i Älvhögsborg var nära på att inte bli av. GIBK hade svårt att få ihop ett lag pga skador, sjukdomar och bortresta spelare. Tack vare två nya spelare som licensierades in i slutet av veckan samt inhopp av juniorer så kunde man åka iväg med ett hopplock av spelare. Med tanke på detta så kämpade GIBK väl, men det räckte tyvärr inte. GIBK gör en bra match med de förutsättningar laget har till matchen och ger inte upp. Matchen slutade 13-2. Extra plus till nyförvärven Max Åsander och Sebastian Edén som gjorde det riktigt bra. Två centerspelare som kommer bli riktigt bra med lite mer träning ihop med laget. Plus även till Filip Prytz som fick göra seniordebut. Kul att se när man går in och tar för sig och inte är rädd för motståndet. Med nya träningar nästa vecka och nya spelare som är på gång in i laget så kommer vi snart att ta våra första tre poäng. Skam den som ger sig! Nästa match är mot Fröjerd hemma nästa lördag. Senior 9 nov 2019 0kommentarer