• Matchdax

Idag lördag 17 juni kommer Åkers IF på besök, matchstart 13:00 Varmt välkomna Fotboll A-lag 17 jun 2023 1kommentar
  • Flyttad match

matchen på lördag 10 juni borta mot Hjärtat på Ekängen blir flyttad till ett annat datum p.g.a studentfirande väl mött på vallen nästa lördag, match mot Åkers IF Fotboll A-lag 8 jun 2023 0kommentarer
  • G-LIF - E:a Södra

G-LIF - Södra 4 - 0 ( 2 - 0 ) målskyttar Liam Selling 3 ( en straff ) , Emil Törnkvist 1 Match på vallen mot Södra, revancesugna efter förlusten mot Somtuna trampar F-LIF på direkt, första farligheten kommer från Emil på frispark där målisen tappar bollen men sedan rensas bort, i nästa anfall kommer Liam igenom i mitten & drar på en kanon i nättaket 1 - 0 till hemmalaget i 7:de minuten.några minuter senare får Södra en frispark på mittplan som lyfts in i straffområdet, bollen går till hörna från höger, den rensas bort av försvaret.3 min senare halvdant anfall från gästerna Rebbe tar bollen ut till höger i straffområdet & slår iväg bollen samtidigt blir han kapad bakifrån av Södras spelare , Rebbe blir förbannad & knuffar till deras spelare som knuffar tillbaks, domaren delar ut varsitt gult kort. G-LIF transporterar upp bollen i plan & ut på vänsterkanten, Emil tar fart & dribblar sig inåt i planen & kommer till skott, en rökare i nättaket 2 - 0 till hemmalaget efter 16 minuter.Nu börjar värmen och tempot påverka grabbarna & lite byten börjar komma, Södra skjuter Rebbe räddar. G-LIF frispark målis räddar, Södra vänder spelet skott utsida stolpe till inspark, 2 - 0 i halvtid Södra tar över lite i början på andra får frispark efter 5 min som slås i muren, Nimborg trasslar på vänsterkanten och till sist kommer han in i straffområdet till skottläge, men då kapas han & dommaren blåser straff, Liam får förtroendet och gör processen kort lägger lätt in bollen bredvid målisen 3 - 0 till G-LIF.efter 54 minuter. Nu tar södra över spelet det fortsätter smälla i närkamperna med 20 minuter kvar skallar Per ihop med en Södraspelare och ögonbrynet spricker med kraftiga blodvitor som följd ,slutspelat och sedemera 5 stygn över vänster ögonbryn några timmar senare.77 minuter och rött kort på Gardetun när han tycker domaren är dum, hemmalaget får fortsätta med 10 man, nu är det bara kriga som gäller och inget skönspel, södra hörna i burgavelns utsida, anfallet efter G-Lif hörna med handboll ingen åtgärd från domaren, med bara 3 minuter kvar slarvar vi på mitten av våran planhalva ,tappar bollen så Södra får ett friläge som Rebbe reflexräddar, med minuten kvar skjuter Nimborg målisen räddar , grabbarna stoppar Södras uppspel utanför deras straffområde & LIam kommer runt hårt trängd med en högerslägga & det rasslar i nätet för tredje gången idag för honom, Dagens matchhjälte är Liam Selling & dagens Krigare Per Jonsson nya tag till nästa match. Fotboll A-lag 3 jun 2023 0kommentarer
  • Somtuna - G-LIF

Somtuna - G-LIF 2 - 1 ( 1 - 0 ) målskytt Glif Alexander Yakoub match på Fröslunda IP:s B plan söndag kväll kyligt i luften & inget skönspel Somtuna gör 1 - 0 G-LIF kvitterar till 1-1 straxt därefter gör Somtuna 2 - 1 G-LIF skulle ha haft en straff i 7:de minuten då Somtuna spelade handboll i starffområdet, tung förlust trots bra krigande Fotboll A-lag 3 jun 2023 0kommentarer
  • Standard - G-LIF

Standard - G-LIF Hållsta IP 1 - 2 (1 - 1 ) målskyttar Liam Selling & Per Jonsson Strålande vårdag, varmt & lite kvalmigt i luften, höga förväntningar på en jämn & tät match av derbykaraktär speciell då Standard har 5 st f,d G-LIF spelare i truppen, Standard trycker på direkt från start & det blir lite rörigt i straffområdet ,skottförsök och bollen träffar Pers hand domaren blåser straff redan efter 3 minuter och kanonstart för hemmalaget som säkert sätter 1 - 0 bakom Rebbe. Efter målet blir det lite ställningskrig & båda lagen skapar ett par hörnor som inte resulterar i något farligt. Standard får frispark från 20 meter då Lukas drar på sig en varning, frisparken blir plockpotatis för Rebbe. Frispark G-LIF från 35 meter John går upp och nickar men målisen räddar, några minuter senare spelas bollen ut på högerkanten utanför Standards straffområde Liam tar sig in en bit i straffområdet & trycker iväg en vänsterdoja i bortre burgaveln helt otagbar för hemma keepern, kvitterat till 1 - 1, mycke närkamper & domaren håller på att tappa matchen, men efter kvitteringen är det bortagänget som skapar det mesta i anfallsväg ett par hörnor & en frispark hinns med innan halvtidsvilan. I andra halvlek är det mycke krigande och massor med närkamper, en kvart in i halvleken kliver Adam L fram i mittcirkeln och möter boll från sin mittbacksplats, han dribblar sig igenom 4- 5 gultröjor & tar sig fram till 16 meterslinjen där han skjuter, målisen slänger sig och tippar till hörna, inte direkt något skönspel fortsättningsvis bollen går fram och tillbaks på mittplan, båda lagen fixar ett par hörnor utan resultat,minut 75 G-LIF får en frispark c.a 30 meter från mål på högerkanten men den går snett igenom hela staffområdet utan att någon spelare når bollen. i 83:dje minuten avancerar Emil på högerkanten & bollen täcks ut till hörna av Standardbacken, Emil slår hörnan som går mot bortre stolpen & efter lite studsar lyckas Per hinna först på bollen & slår in den i mål från 1,5 meter 1 - 2 ledningsmål för bortalaget, Standard försöker få till en kvittering men orkar inte riktigt. första segern för G-LIF:s nystartade gäng som varit värda poäng i tidigare matcher också, men nu kom äntligen segern efter ett krigande ända in i kaklet av samtliga spelare som blir bättre för varje match GRATTIS GRABBAR bra jobbat nu ser vi framåt mot nya poäng Somtuna borta på söndag är nästa fajt Fotboll A-lag 22 maj 2023 0kommentarer