• Förlust men trots det en positiv känsla

Elfsborg tog som förväntat segern på Töllshov men de fick jädra slita för det. Våra tjejer hade under veckans träningar lite förslag på taktiska förändringar och delmål för att fokus på matchen inte skulle vara resultatet. Vi ledare är därför grymt imponerade över dagens prestation där alla tjejer kramar ur en otrolig kraft i sig själva. Elfsborg hade inte många farligheter utan det var vi som faktiskt hade de farligaste målchanserna i första halvlek. Andra halvleken fortsätter vi försvara oss på ett väldigt bra sett och tjejerna ska vara stolta över sin insats. Julia i målet får välförtjänt pris som matchens spelare samtidigt som det var en fröjd att se comebacken av Emilia, hon har tillfört väldigt mycket positivt till gruppen genom sitt engagemang, jävlanamma och positiva inställning till träning och match. Idag lyckades vi med ett av våra delmål så därför käka vi några familjepizzor efter träningen på tisdag. Senior Dam 11 sep 2022 1kommentar
  • Värda minst en poäng men icke

Lördagens match mot Våmb's IF i Skövde kändes extra sur att förlora då vi spelar bra fotboll i 90 minuter. Vi starta lite trevande och det är Våmb som tidigt gör 1-0 genom en fin krossboll som deras duktiga nr 13 placera säkert förbi Julia. Vi tar dock över spelet och ha flera bra lägen att kvittera i första halvlek men bollen vill inte in. Andra halvlek fortsätter vi styra spelet och stänger ner Våmb på ett riktigt bra sätt, de försöker komma runt på kanterna och i mitten men vi stänger ner dem överallt. Vi spelar även tills oss många fina lägen men Våmb's målvakt gör fina räddningar. Vi lider med tjejerna som inte få poäng med sig trots sitt hårda jobb. Stina och Elsa på mittfältet får idag de coola glasögonen för sitt outtröttliga springande, grymt jobba av alla. På träningarna i veckan blir det avslutsövningar Senior Dam 28 aug 2022 0kommentarer
  • En bra halvlek räcker inte

Taberg vann bottenmötet på Töllshov genom att göra 3 mål i andra halvlek. Vi starta annars första halvlek väldigt bra och har många fina kombinationer som gör att vi kommer runt på kanterna och kommer till vissa farligheter framför Tabergs mål. Via en hörna kan Elsa trycka in 1-0 som står sig i halvtid. Andra halvlek börja också bra från vårt håll och vi har några bra chanser som tyvärr Tabergs duktiga målvakt rädda. Här hade vi kunnat stänga matchen men på en kontring nickar Taberg in 1-1. Taberg utökat till 1-2 på en hörna och i slutet på matchen när vi flytta upp folk för kvittering rinner Taberg igenom och gör 1-3. Spelmässigt gör vi en riktigt bra match men vi har problem med fysiskt starka motståndare samt skärpan i våra egna avslut. Skönt att vi ändå håller modet uppe och kriga på. Ny chans till poäng redan på lördag. Dagen glajor går till de duktiga mittfältarna Moa och Stina. Senior Dam 23 aug 2022 0kommentarer
  • 7-1 i Ulricehamn

Stora siffror men ändå är ok tycker vi ledare efter helgens match borta mot Ulricehamn. Hade vi inte krigat på och kämpat för varandra hela matchen så hade det blivit 2 siffrigt. Värmen var otrolig men lika för båda lagen. Ulricehamn ägde boll i stort sett hela matchen och vi håller 0-0 ganska långt in i första halvlek genom att vi ligger nära dem och gör det svårt för dem att komma till avslut. Moa gör även några kanonräddningar ska sägas så 2-0 i halvtid är vi ganska nöjda med. Andra halvlek lyckas Ulricehamn hitta igenom vårt försvar fler gånger så slutresultatet blev 7-1. Ändå roligt att vi lyckas trycka dit en fin slagen hörna i slutet. Alla tjejer ska ha en enorm eloge för att de krigade på hela matchen. Särskilt + till Moa, Stina och Wilma som får dagens glasögon. Senior Dam 15 aug 2022 0kommentarer
  • Glädjetårar på Töllshov

Äntligen fick tjejerna med sig 3 poäng efter riktig kämpa insats i andra halvlek. Första halvlek tycker jag vi är det bättre laget men ändå lyckas Mariedals snabba forward hitta ett läge efter en kvart och sätta 0-1. Vi replikera dock snabbt genom ett fint samarbete mellan Mackan och Amanda, 2-1 kom genom en fin djupledspass av Elsa till Amanda som inte gjorde några misstag. På 3-1 målet tog Moa en kanolöpning på vänsterkanten och la in bollen på bortre stolpen och med lite tur sen damp den ner till Amanda igen som kunde fullborda ett hattrick i första halvlek. Andra halvlek formera Mariedal om sig och öka tempot men vår tuffa 5 backslinje höll emot och istället kunde Mackan trycka in bollen till slutresultatet 4-1. Härligt att äntligen få känna på en seger efter många månader av förluster. Ha en fantastisk sommar. Senior Dam 2 jul 2022 0kommentarer
  • Funktionärerna till Järnbärarloppet

Här är våra härliga funktionärer till Järnbärarloppet. En kanondag med mycket folk. Senior Dam 18 jun 2022 0kommentarer
  • 1-1 i derbyt mot Westbo United

På ett soligt Töllshov kom äntlingen den första poängen för säsongen i div 2. Det var riktigt skönt med tanke på att Westbo varit det bättre laget i andra halvlek. Vi spelar stundtals riktigt bra men får inte till de sista passningarna som gör att vi kan komma bakom Westbos backlinje. Därför var det riktigt nice att se Amanda dra på ett riktigt kanonskott som seglade in i bortre krysset precis innan halvlek. Andra halvlek rivstarta vi med att Mackan kommer fri men målvakten i Westbo gör en kanonräddning. Efter det tar Westbo över mer och mer och vi kommer bara till några halvchanser men bollarna går utanför. Westbo kvittera till 1-1 på en hörna där Westbospelaren får stå helt omarkerad på bortre stolpen och nickar in kvitteringen. Därefter har Westbo fler bra chanser men Julia i målet gör några bra räddningar, Isabell gör en monster löpning hem för att rensa undan en kontring och Agnes som vinner priset för matchens lirare krigar på hela matchen som gör att 1-1 står sig. Så en eloge till tjejerna som kommer tillbaka mentalt efter överkörningen förra helgen. Det är starkt tycker vi ledare. Senior Dam 13 jun 2022 0kommentarer
  • Överkörda av Falköping

Dagens match mot Falköping bjöd på en pinsam tillställning från oss. Likt Falköpings tjejer så har vi 2 ben att springa med och ett hjärta att kämpa för, men det gäller att använda dessa två saker i 90 min om vi dels ska utvecklas som fotbollsspelare och kunna se varandra i ögonen efter en match. Vi är duktiga fotbollsspelare och det visar vi på träningarna varje vecka så vi kan inte se oss som förlorare innan domaren ens ha blåst igång till match. Nu har vi 2 träningarna på oss innan nästa match och då jävlar ska vi köra och hjälpa varandra till seger. Dagens glasögon går till Nathalie för hon är grym och håller huvudet högt hela matchen. Senior Dam 6 jun 2022 0kommentarer