• Referat: Gideonsbergs IF Dam2 - Skiljebo SK Dam

En match som Skiljebo vann rättvista där vi ville ge alla minst 45 minuter eller så mycket dom orkar. Vi har 18 spelare med idag men skulle ha haft två uppställniungar om vi inte fått några sjukdommar. Under första halvlek så dominerade Skiljebo ganska tydligt och anföll löpande på våran vänsterkant där Strandis fick jobba hårt för att freda vårt straffområde. Hon gör det bra även om vi inte fick med henne í det offensiva spelet under första halvlek. Vi har svårt att etablera ett eget spel och är slarviga i passningsspelet. Vi vågar inte spela oss ur pressen vilket vi absolut måste klara av då vi tränat mycket på det. Men så är det ju första matchen och lite svårt med positionspelet. Skiljebo leder ganska enkelt med 3-0 i halvtid. I andra halvleken plockade vi in 7 nya spelare och då fick vi bra tryck mot deras mål. Vi skapar flera bra lägen och tror inte dom var på var planhalva under de första 20 minuterna i andra mer än sporadiska uppspel som ej ledda någonstans. Vi spelar bättre och har fyra klockrena ribbträffar från distans, och det glädjer mig att vi tar skott då vi vanligen vill spela oss in på mål i alla lägen. Tyvärr så tappar vi lite sista 10 minuterna då Skiljebo återigen får ta över initiativet och gör två enkla mål vilket kanske inte är helt rättvist men dom gör det bra och är väldigt effektiva på de lägen dom skapar i andra halvlek. Vi gratulerar Skiljebo för en bra match och låter resultatet tala sitt klara språk då dom vann rättvista...Vi däremot tar med oss att vi fick 18 spelar som fick 45 minuter vardera, samt att Bove, Strandis och Alva spelade hela 90 minuter...Bra tjejer :) Vi kommer bli bättre och bättre under dessa 7 veckor till seriestart.. Så kämpa på! Division 3/4 Dam 19 mar 0kommentarer
  • Referat: Gideonsbergs IF 2 - Sala FF

Det fina med denna soliga dag är att vi med 1-1 säkrar div2 platsen för de ljusblå laget! ???? Dagens match är tuff och väldigt krävande då planen var tung och blöt. Tjejerna fick slita hårt då Sala skickar mycket i djupled vilket skapar ett spel typen Hawaii...det böljar fram o tillbaka och varje gång vi tappar boll så är den skickad i djupled och vi fick jobba hem. De få ordnade uppspel var det vi som hade och dessa var giftiga men vi förvaltar dom sämre än förväntat. Vi spelar långt under vår kapacitet men ett Sala som är i god form kunde inte vinna då vi är svårslagna och är helt obesegrade på hemmaplan....2 oavgjoda o 6 vinnster! Bra jobb av alla tjejer idag och jobbet är viktigast när spelet inte flyter. Vi ska njuta av avansemanget och så ser vi fram mot sista träningsveckan och avslutande matchen mot Scandinavia FC i Örebro. Dagens kexckolad blev Emilia som var enorm idag, och Natta för sitt slit där bak. Division 3/4 Dam 1 okt 2023 0kommentarer
  • Referat: Gideonsbergs IF 2 - Sköllersta IF

Vädre är mycket tilltalande, skulle föredra en fin gräsplan men idag så är på Wennströmskas nya plan för att möta Sköllersta IF. Detta möte i våras var en förnedrande 0-6 förlust för oss så en revansh ville vi få till idag. Spelet var stabilt och det kändes att tjejerna var fokuserade på uppgiften. Vi har bra rull och håller oss bra till matchplanen. Bove på sin högerkant river upp stora sår på deras högerkant med bra löpningar. Centralt har vi bra positioner och Sara är väldugt aktiv både i defensiven och offensiven. Som vanligt har vi mycket boll men skapar bara några halvlägen. Andra halvlek så flyttar vi fram postionerna och det visar sig vara en bra plan. Ganska omgående får vi flera lägen, lite pga att vi pressar dom högre upp. 1-0 kommer efter en hörna som Wallert slår och Amanda får den mot mål där någon på mållinjen rensar och Johanna nickar in returen. ?? Vi fortsätter att skapa lägen via våra ytterforwards och med lite kylighet hade vi gjort flertalet mål på de lägen vi skapade. 2-0 är ett fint anfall där vi rullar bollen via vårt mittfält ocg Lovisa spelar fram JC ( Julia Chamoun) till ett frilägen som JC ”stänker” in utan att tveka. Alla var idag väldigt fokuserade och gör en stabil insatts även om fysen från tisdagen satt i benen. Vi är bra centralt och det är som valigt vi som mal sönder motståndet....sakta och säkert! Dagens Kexchoklad blev åter gen två spelare, även om jag tycker att många många fler förtjänar dessa idag. Valet föll på Bove för hennes ihärdiga löpande och Lovisa för hennes stabilitet centralt. Tuff att välja idag men det måste ske i alla fall. Bra jobb tjejer...två matcher kvar och vi går upp om vi vinner den ena av dessa....vi ska ta andra platsen! Fokus på de sista veckornas träningar...bara 6-7=träningar och några Div.3 och div.4 matcher kvsr innan vi sumersr säsongen. Division 3/4 Dam 24 sep 2023 0kommentarer
  • Referat: Gideonsbergs IF 2 - Västanfors IF FK

En solig dag på en ok gräsplan i september...kunde varit värre, Att vi sen möter serieledarna är också passande för dagen Vi börjar bra och skapar flera bra lägen där vi bla fiskar uppen dålig bakåtpass och gör 1-0 i 4:de minuten. Efter det så har vi fler bra lägen att öka ledningen men är inte helt kliniska i avslutande lägen. Vi spelar bra och är giftiga i våra omställningar. Dom har ett långskott i stolpen samt ett friläge som Emilia och Racha löser. Andra halvleken fick vi göra många byten o då tappar man i organisationen. Tjejerna kämpade hårt. Vi gör 2-0 på en fräckis i 64:de minuten ?? Natta uppfattar att dom börjat ställa muren o målvakten är vid stolpen...så hn skjuter i tom bur! Domaren blåser mål då vi inte begärt avstånd! Tyvärr reducerar dom efter bara 4 minuter så kampen fortsätter och 3-1 gör vi i 73 minuten då Fidde från kanten skickar in en boll som målvakten får bakom sig o i mål. ...men även här så låter vi dom komma in i matchen då dom i 77:de gör 2-3 och man kan lugnt konstatera att det var hård kamp ända till slutsignalen. Mycket bra jobb av alla tjejer idag då vi får två ganska jobbiga skador...Racha i första halvlek med sin hälsena och Sara med en smäll över smalbenet vi deras 1-2 mål. Vi hoppas dom snart är på fötter igen. ?? Dagens KEXchoklad blev igen två spelre , även om många idag ska ha en kexchoklad för sina insattser. Dom utvalda idag blev Racha för sin räddning vid målläge där hälsenan fick ta smällen , men inget mål blev det! Spelare nummer två blev Emilia i målet som gör en kanonmatch och gör flera kvalificerade räddningar under matchen bla två frilägen. Vad säger om våra motståndare Västanfors?.... Jondet är seriens bästa lag utan någe som helst tvekan! ...sen är det vi såklart! ?? Division 3/4 Dam 10 sep 2023 0kommentarer