• Referat: Gideonsbergs IF 2 - Sköllersta IF

Vädre är mycket tilltalande, skulle föredra en fin gräsplan men idag så är på Wennströmskas nya plan för att möta Sköllersta IF. Detta möte i våras var en förnedrande 0-6 förlust för oss så en revansh ville vi få till idag. Spelet var stabilt och det kändes att tjejerna var fokuserade på uppgiften. Vi har bra rull och håller oss bra till matchplanen. Bove på sin högerkant river upp stora sår på deras högerkant med bra löpningar. Centralt har vi bra positioner och Sara är väldugt aktiv både i defensiven och offensiven. Som vanligt har vi mycket boll men skapar bara några halvlägen. Andra halvlek så flyttar vi fram postionerna och det visar sig vara en bra plan. Ganska omgående får vi flera lägen, lite pga att vi pressar dom högre upp. 1-0 kommer efter en hörna som Wallert slår och Amanda får den mot mål där någon på mållinjen rensar och Johanna nickar in returen. ?? Vi fortsätter att skapa lägen via våra ytterforwards och med lite kylighet hade vi gjort flertalet mål på de lägen vi skapade. 2-0 är ett fint anfall där vi rullar bollen via vårt mittfält ocg Lovisa spelar fram JC ( Julia Chamoun) till ett frilägen som JC ”stänker” in utan att tveka. Alla var idag väldigt fokuserade och gör en stabil insatts även om fysen från tisdagen satt i benen. Vi är bra centralt och det är som valigt vi som mal sönder motståndet....sakta och säkert! Dagens Kexchoklad blev åter gen två spelare, även om jag tycker att många många fler förtjänar dessa idag. Valet föll på Bove för hennes ihärdiga löpande och Lovisa för hennes stabilitet centralt. Tuff att välja idag men det måste ske i alla fall. Bra jobb tjejer...två matcher kvar och vi går upp om vi vinner den ena av dessa....vi ska ta andra platsen! Fokus på de sista veckornas träningar...bara 6-7=träningar och några Div.3 och div.4 matcher kvsr innan vi sumersr säsongen. Division 3/4 Dam 24 sep 2023 0kommentarer
  • Referat: Gideonsbergs IF 2 - Västanfors IF FK

En solig dag på en ok gräsplan i september...kunde varit värre, Att vi sen möter serieledarna är också passande för dagen Vi börjar bra och skapar flera bra lägen där vi bla fiskar uppen dålig bakåtpass och gör 1-0 i 4:de minuten. Efter det så har vi fler bra lägen att öka ledningen men är inte helt kliniska i avslutande lägen. Vi spelar bra och är giftiga i våra omställningar. Dom har ett långskott i stolpen samt ett friläge som Emilia och Racha löser. Andra halvleken fick vi göra många byten o då tappar man i organisationen. Tjejerna kämpade hårt. Vi gör 2-0 på en fräckis i 64:de minuten ?? Natta uppfattar att dom börjat ställa muren o målvakten är vid stolpen...så hn skjuter i tom bur! Domaren blåser mål då vi inte begärt avstånd! Tyvärr reducerar dom efter bara 4 minuter så kampen fortsätter och 3-1 gör vi i 73 minuten då Fidde från kanten skickar in en boll som målvakten får bakom sig o i mål. ...men även här så låter vi dom komma in i matchen då dom i 77:de gör 2-3 och man kan lugnt konstatera att det var hård kamp ända till slutsignalen. Mycket bra jobb av alla tjejer idag då vi får två ganska jobbiga skador...Racha i första halvlek med sin hälsena och Sara med en smäll över smalbenet vi deras 1-2 mål. Vi hoppas dom snart är på fötter igen. ?? Dagens KEXchoklad blev igen två spelre , även om många idag ska ha en kexchoklad för sina insattser. Dom utvalda idag blev Racha för sin räddning vid målläge där hälsenan fick ta smällen , men inget mål blev det! Spelare nummer två blev Emilia i målet som gör en kanonmatch och gör flera kvalificerade räddningar under matchen bla två frilägen. Vad säger om våra motståndare Västanfors?.... Jondet är seriens bästa lag utan någe som helst tvekan! ...sen är det vi såklart! ?? Division 3/4 Dam 10 sep 2023 0kommentarer
  • Referat: Västerås IK - Gideonsbergs IF 2

En mycket bra och tuff match. Vi visste vad vi väntade oss och matchplanen var att pressa högt så att dom sparkar ut bollarna. Vi är lite tyngre i närkampsspelet. Vi börjar matchen bra och har några halvlägen som tyvär inte leder till någe riktigt farligt. På en hörna i 17:de minuten så gör VIK 1-0 där vi tolt missar att markera en av deras spelare som gör ett snygt nickmål. Efter det fortsätter vi att rulla boll bra utan att hot skarpt. VIK har några bollar i djupet som vi har lite problem annars är det ganska få målchanser i första. Men vi tycker att vi har ganska bra koll på matchen. Vi gör en ändring Amanda av, som jobbat bra. JC in på topp. Tre i baclinjen beklagar sig på skavanker dom känt av i första halvlek... lite oroande förstås! Andra drar vi uppbtempot lite och är mer agresiva i djupet. JC får ett friläge som rullar utanför målet tyvärr. Vi har börjat bra...men just i det läget får dom en frispark på vår planhalva. Tyvärr hamnar Emilia lite låmgt ut o bollen går över henne i mål... kändes inte rättvist men så är det ibland! Vi fortsätter att gnaga på med bollar runt deras straffområde o i den 64:de minuten så jobbar Bove till sig bollen soelar till Sara som via ett bra skott skapar en retur som Strandis sätter i mål. Vi fortsätter att trycka på och just då är det bara spel påderas planhalva och vi gör vi väldigt bra. På detta kommer också 2-2 där Sara trycker in en boll som vi får in efter en hörna och 2-2 är ett faktum. ?? Tyvärr varar denna glädje väldigt kort då VIK åter igen på en fast situation, en feldömd frispark, som dom nytjar väl och skottet mot mål seglar över våran målvakt. Men som vanligt så är dessa tjejer aldrig nöjda utan man forsätter att jobbar på för en kvittering och vi skapar lägen och ett läge uppstår där Elin vinner en boll på mitten, passar Amanda som löper sig fri och skjuter mot bortre stolpen där JC dyker upp och med lite möda får in bollen i mål 3-3 som också blir slutresultatet. En bra och tuff match som rättvist slutar med delade poäng. Vi visar återigen stark moral då vi inte knäcks av underlägen 0-2 eller 2-3 utan vi jobbar oss i igen och skapar lägen. Dagens KEXchoklad är återigen två personer..Sara Eklund som jobbar kopiöst över hela banan. Stark och rivig! Den andra är Alexandra Laini Bovellan som idag gör en kanonmatch med slit både i djupled på sin kan och ner i försvaret när det krävdes att hjälpa laget i defensiven. Sen ska det sögas att våra försvarare med Vanna; Racha, Agge o Johanna spelade väldigt stabilt o tålmodigt. Centralt tycker jag vi vann det mesta där Lovisa, Wallert och Sara är grymma. Amanda på topp gör en bra insatts och slter hårt mot deras mittförsvarare. In kom JC som återigen vissar sin snabbhet..och gör mål igen . Elin som vanligt är lugn och på rätt plats hela tide. Felicia fick hoppa in på Johannas vänster kant och gör det jättebra. Moa fick inte jätte mycket speltid men går in o jobbar bra...hon kommer att få mer tid snart. ?? Lite kaotiskt med skavanker på Racha Vanna o Aggen så kallade vi in Wilma som med snabbt ombyte på bänken utan längre uppvärmning hoppar in på Rachas plats och hjälper oss att fortsätta spela boll mot slutet. Tack Wilma för det korta inhoppet som var guld värt för laget.Andra halvlek är den Bästa halvleken i år. Intensitet och vilja kryddat med många löpningar ocg bra passningsspel. Division 3/4 Dam 3 sep 2023 0kommentarer
  • Referat: Gideonsbergs IF 2 - Sörstafors-Kolbäck FK

Mycket prestig i denna match då många yjejer känner varandra i dessa två lag. Matchen börjar i ett bra tempo där vi har mycket boll och SK försöker bara nå sin topp som är väldigt lurig och snabb! Matchen ser ut som så att vi för spelet och försöker ta oss genom deras mittfält, vilket inte var enkelt och fungerade "sådär" under första halvlek. Vi skapar lite lägen men kommer inte nära målet men på en långboll så kommer deras fw fri med Emilia och på deras första anfall gör dom 0-1... lite typiskt o oturligt då bollen träffar Agge i ryggen o studsa fram till deras spelare, Racha gör ett bra försök att hinner ifatt henne, gör det, men hennes tackling blir så att skottet vridersig förbi o in i vårt mål. Vi fortsätter att jobba på och efter ett inlägg från Lovisa kommer Madde in med sin for och styr bollen över målvakten men bollen tar i stolpen... på returen sätter Julia Chamoun bollen i mål. MEN domaren vinkar offside?????? Vi har det på video och det fanns inte någon lhjusbli i närheten av en sådan! :( Andra halvlek pratade vi om mer tålamod och att vi måst fylla på med spelare i straffområdet när vi når kanterna. Vi gör några byten och får till slut hål på dom efter ett inlägg från höger där Strandis får bollen på mål och efter returen så är Ida framme och sätter bollen i mål. 1-1. Vårt andra mål gör vi sen efter att Amanda gör en jättebra löpning, får boll i djupet av Ida, och placerar den bakom deras målvakt...sen har Amanda nästa ett identiskt läge men bollen tar i stolpen. .SK91 skapar också några halvlägen men Emilia är på motar allt mot sitt mål. Bra jobb återigen och nu känner jag att vi orkar mer o mer. Alla fick speltid idag och alla behövdes då några skador orsakade byten redan i första halvlek. Dagen KEXchoklad delades ut till två spelare..den ena var Ida Österberg, för inblandning i båda målen samt Elin Ågers, för en bra inhopp och sin första match på två månader. Division 3/4 Dam 31 aug 2023 0kommentarer