• Det är vi som ska rekrytera barn och unga – inte gängen!

Med det läget som råder i samhället med ökat våld och kriminalitet så är föreningslivet och idrotten nyckeln för att ge barn och ungdomar en tillhörighet och en utvecklande fritidssysselsättning. Vi i föreningslivet i Uddevalla vill kunna ta emot fler barn och ungdomar men kan inte på grund av brist på träningstider i relevanta hallar och planer. Vi vill nu tillsammans få till en förändring! Utifrån den bakgrunden har vi i Kroppskultur varit drivande i att tillsammans med de största föreningarna i Uddevalla, inleda ett samarbete kring hur vi tillsammans ska kunna rekrytera fler barn och ungdomar till föreningarna. För mer info om detta oerhört viktiga initiativ läs den öppna artikeln från Bohusläningen: https://www.bohuslaningen.se/sport/uddevallaforeningarna-gar-samman-i-kampen-mot-gangvaldet.7b99d502-8cd1-42bd-a932-59d198c4eb1e U-trupp Herr 1 nov 2023 0kommentarer
  • P19-serien har startat med två Kropps-segrar

8/10 HK Country-Kropps 12-31 (4-13) Efter en något trevande inledning tog Kropps tag i taktpinnen och efter Viktor Bjerdéns 1-0 så ryckte laget fram till 6-0 efter 10 minuter. Kropps höll ett mycket högre tempo än vad som var bekvämt för hemmalaget så målen trillade in i ganska så jämn ström. Lägg till ett intensivt försvarsspel bakåt så hade Country ingen lätt uppgift denna söndagseftermiddag. Med större effektivitet i anfallen så hade ledningen kunnat varit ännu större än de 4-13 som resultattavlan visade när det var dags för paus. Andra halvleken startar, Enzo inleder med två snabba mål som direkt tog udden av hemmalagets intentioner att börja någon form av upphämtning. Resten av matchen var en defilering där målskyttet kom från alla positioner. Noterbart också att Edwin motade Countrys samtliga tre straffar. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1/10 Kropps-Kungälv 2 29-28(12-17) Kärt återseende fick vi i denna säsongspremiär, i form av Felix Belfrage och Kevin Wingård, båda med Kropps-bakgrund. Kungälv hade under större delen av matchinledningen ett grepp om händelserna. Kropps lyckdes ibland att utjämna men Kungälv återtog ledningen med 1-2 mål och satte press på Amars killar. Jakob Baard hittade luckor i täta Kungälv-muren några gånger men strax före pausvilan rycker bortalaget fram till pausledning 12-17 och det såg tufft ut för Kropps-killarna när det var dags för omklädningsrummets goda råd och vila. Andra halvleken startar med fullt tryck från Kropps när laget erövrar boll bakåt i ett försvarsspel som höjts i intensitet. I det uppställda spelet är det ett annat bolltempo som ger luckor inte minst på kanter. 2 x Elliot dvs Baldesjö och Liljestrand snitsade in mål på mål. Och efter redan knappa tio minuter var hemmalaget uppe på lika 21-21. Resten av matchen följdes lagen åt och i matchens slutskede stred båda lagen hårt bakåt. Båda tränarna tog time out vid ca fyra minuter kvar. Därefter sätter Baldesjö matchavgörande 29-28 med 19 sekunder kvar vilket blir slutresultatet. Totalt sett en stark insats av Kropps-juniorerna som är under uppbyggnad i alla delar. Detta gav bra skjuts inför kommande träningsveckor. Info om målskyttar mm. se Profixio.com U-trupp Herr 8 okt 2023 0kommentarer
  • Föräldrar samt spelarmöte

Hej Vi kommer ha ett informationsmöte för spelare samt föräldrar och vi vill att samtliga sluter upp till detta. I dagsläget så är det tre lag anmälda till spel i serie men pga spelarbrist så kan detta komma att ändras. detta och annat kommer att tas upp på mötet. Datum: 13 september Tid: 18.30-19.30 Plats:Rimnershallen, sammanträdesrum 1 Hälsningar Ledarna U-trupp Herr 8 sep 2023 0kommentarer