• Superfredag och svenska cupen i Vårgårda

Vårgårda strax utanför handbollsnästet Alingsås hade annonserat "Superfredag" på sin hemsida. Topplaget i div. 1 Kroppskultur var kallade till match i svenska cupen i samhällets sporthall kl. 19.00. Kropps kom. Det gjorde även 259 åskådare. Och dom hejade inte på gästerna. Det var ju "Superfredag" då hejar man på Vårgårda. Punkt. Med andra ord liv i luckan och festligt. Beröm till Vårgårda för ett härligt arrangemang! Som bekant är det shoot-outs som gäller i cupen. Serieledande div. 4-laget Vårgårda, där lokalpressen skriver om att "Handbollen är het", satte sina shoot-out chanser. När matchen startar "på riktigt" står det 5-0 på tavlan. Med tanke på jublet vid varje mål så var det konstigt att taket satt kvar på sin plats. Kommunens vaktmästare bör nog kontrollera fästpunkterna och takstolarna på måndag......... Kropps plockade dock ikapp underläget tämligen metodiskt. Inte minst tack vare säkra avslut av årsdebuterande Anton Rydholm som fick årets första A-lagsminuter. Kropps kan gå till paus med 18-13 ledning. I andra halvlek luftades alla spelare. Efter lång rehabilitering (korsbandsskada) får Gabriel Sköld sina första A-lagsminuter i tävlingsmatch för Kropps. Gabriel sätter 33-23 och när junioren Viktor Bjerdén sätter sin straff spikar han slutresutlatet till 35-23. Kropps äventyr i Svenska Cupen 2024/25 har börjat. Men tveksamt om man får uppleva en Superfredag som denna igen. Mål Kropps: Leon Ring 10, Filip Pettersson 6, Anton Rydholm 4, Patrik Sandberg 3, Joakim Danling 3, HenrIk Blomqvist 3, Philip Karlefäldt 2, William Andersson, Albin Svensson, Viktor Bjerdén och Gabriel Sköld alla 1. Målvakter som deltog: Axel Engesvik, David Gerd, Axel Blidner A-lag Herrar 15 mar 3kommentarer
  • Genomklappning i Agnebergshallen

Fjärås, Aranäs andralag har legat under nedflyttningsstrecket i stort sett hela säsongen har tagit ett par oväntade skalper senaste tiden och börjat känna vittring på minst återkvalspel. Nu var det dags och åka till Uddevalla och möta Kroppskultur i Agnebergshallen där till och med redan klara seriesegrarna Lågan fått åka hem utan poäng i årets div. 1 södra herrar. Det skulle väl ändå vara en övermäktig uppgift för unga Fjärås? Till att börja med så såg det ut så. Kropps dundrade igång med självklarhet och finess. Inga bekymmer och tveksamheter i inledningen. 5-1 efter cirka 7 minuters spel inför en belåten, leende och applåderande hemmapublik som inte såg några hinder mot en bekväm resa mot slutsignal. Var det så hemmalagets spelare tänkte också? Något sker. Kropps börjar missa avslut. Skott skjuts utanför och över och på en målvakt som ser ut och växa centimeter för centimeter för varje rädddning som görs. Normalt brukar ett hemmalag mot ett på papperet sämre lag reda ut motgångar och svackor. Timeout och ett djupt andetag. Man samlar sig mentalt. Men inte denna gång. Trenden fortsätter efter pausunderläget 12-15. Inget fungerar framåt. Kropps problem med Fjärås utgrupperade försvar fortsätter och missade målchanser och tappade bollar fortsätter. Bakåt får man inte stopp på Fjärås. Fjärås glider ifrån till klar seger. En mycket tuff Kropps-förlust, 28-33, är ett faktum i striden om allsvensk kvalplats. Matchens Lirare: Leon Ring Mål Kropps: Leon Ring 6, William Noord 6(2), Henrik Blomqvist 5, Joakim Danling 4, Patrik Sandberg 3, Victor Bjerdèn, Filip Pettersson, William Andersson och Albin Svensson båda 1. A-lag Herrar 9 mar 5kommentarer
  • All star team.

Nu återstår endast några omgångar av division 1 södra herr 2023-24. Handbollskanalen har tagit fram All Star Team. Kroppskultur har fått med hela tre spelare på denna lista. Till sin hjälp har man haft en representant från vardera förening i respektive division. Kategorierna är: målvakt, vänstersex, mittsex, högersex, vänsternio, mittnio, högernio, försvarare, MVP, profil och tränare. Utmärkelsen grundar sig på hur spelarna har levererat från säsongstart och fram till nu. Fullständig lista hittar man på Handbollskanalen.se A-lag Herrar 8 mar 1kommentar