Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Göteborgs DFF Dam

Följ

Dam

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Göteborgs DFF
Träningsmatcher

Match

Sjömarkens IF

0 - 3
Borås Arena
2 mars 2019
15:30

Göteborgs DFF

Referat

Referat: Sjömarkens IF - Göteborgs DFF

För att spela första träningsmatchen på närmare en och en halv månad begav vi oss till en kylslagen Borås Arena och ett bortamöte med Sjömarkens IF, som förra säsongen slutade på en sjundeplats i Division 1 Mellersta Götaland. Sedan dess har Sjömarken hunnit se nya tränaren Katarina ”Cancan” Dunder Olsson både komma och gå. Den förre förbundskaptenen lämnade ju nyligen för ett tränarjobb i Kina, och är nu ersatt av Simon Rudbäck som närmast kommer från Norrby IF.

Sett till händelserna på planen, så tog GDFF en tidig ledning och fortsatte att styra det mesta som hände på planen. Både med och utan boll. Sjömarken försvarade sig kompakt och organiserat, och när man vann boll sökte man ofta snabba omställningar genom tidiga djupledsbollar. GDFFs försvar hade dock full kontroll på läget, och precis före halvtid kunde man utöka ledningen till 2-0. Efter lite korrigeringar i halvtid blev de kollektiva anfallsintentionerna aningen bättre. Sista målet var en delikatess, där en spelvändning friställde en av GDFFs ytterbackar, som vackert överlistade rutinerade Sjömarkenmålvakten Sandra Bjurteg.

Sammanfattningsvis var det över 90 minuter kanske inte GDFFs mest storstilade uppvisning spelmässigt, men stundtals blixtrade det till, och sett till matchbild och målchanser var segersiffrorna i underkant. Vi kan också ta med oss ett mycket övertygande försvarsspel och ytterligare en intakt nolla bakåt, samt att vi fick se tre unga spelare från en av våra samarbetsklubbar göra debut på Borås Arena.

Vi tackar motståndare, domare och tillresta supportrar för en bra match, och önskar Sjömarken varmt lycka till i årets seriespel.