• Dubbla segrar i helgen!

I helgen så har herrarna spelat två träningsmatcher. I lördags mot Färjestadens A-lag och igår söndag mot deras B-lag. I lördagens match så var det framförallt första 30 minuterna som var riktigt bra. Här skapade vi chans efter chans och en ledning med 4,5-0 hade inte varit orättvist. Tyvärr så lyckas vi inte få in bollen. I stället så kontrar Färjestaden in 0-1 efter ett skott utifrån som gick via en spelare in i mål. Sista 15 min lägger vi fokus och energi på fel saker vilket gör att Färjestaden jobbar sig in i matchen. I andra så är det inget ordnat spel från oss inledningsvis. Vi skapar lite halvchanser men här känns Färjestaden lite hetare. Med 20 minuter kvar så gör vi lite byten och tar tillbaka kommandot i matchen. 1-1 kommer genom David Steglander efter en hörna. Även 2-1 som blir slutresultatet kommer efter en hörna när Petter Ernberg ostört nickar in segermålet. - - - - I gårdagens match så var det lite mer svårspelat då blåsten påverkade en del. Vi hade svårt inledningsvis att få igång något spel. 1:a halvlek var lite knackigt där vi blandar och ger en hel del. Men vi har ändå en 3-4 fina anfall som kunde resulterat i något mål. I 2:a halvlek så tar vi över spelet helt. Färjestadens känns trötta och första 15-20 är det bästa minuterna i matchen. 1-0 kommer från Oscar Borg från nära håll. 2-0 sätter André Ohlsson när hans hörna går direkt i mål. Vårt sista mål nickar Anton Fransson in efter ett fint inlägg från Charlie Nilsson. Bägge spelarna gjorde sina första minuter för säsongen. Mycket positivt från helgen där vi framförallt skapar mycket i bägge matcherna. Defensivt så släpper vi inte till mycket. Det är några omställningar vi åker på efter bolltapp. Sen finns det en hel del att fixa till inför fortsättningen. I helgens matcher så saknades: Linus Runesson, Marcus Lundberg, Daniel Serell, Karl Axelsson, Tim Börjesson, Musse och Emil Börjesson. A-lag Herrar 18 mar 2019 0kommentarer
  • Träningsmatch GAIF-Hossmo!

Saxat från Ölandsbladet...... Hossmo kvalade upp mot trean i fjol och är en av de tydligaste förhandsfavoriterna till seriesegern i fyran den här säsongen. Gästerna öppnade starkt på Tallhöjden, men sedan tog GAIF över mer och mer. – Vi kom in i matchen successivt. Första halvlek är helt okej. I andra halvlek är det bara ett lag på banan. Vi trycker tillbaka dem, men skapar kanske inte jättemånga heta lägen, säger tränaren Tobias Bengtsson. Med tio minuter kvar blev Johan Anbacken fälld i straffområde efter ett snyggt anfall. Linus Runesson klev fram och kvitterade Hossmos ledning, men bortalaget skulle få sista ordet. Segermålet nickades in på ett inlägg i slutminuterna. – Vi fokuserar inte på resultatet, men det kändes riktigt onödigt att förlora. Det är en liten bjudning. Nyförvärvet Jesper Nilsén fick göra sin första start i GAIF-tröjan. Dessutom gjorde kaptenen Johan Ljungström säsongsdebut efter att ha missat de två första träningsmatcherna. En månad återstår innan det är dags för seriepremiär. – Skadefronten ser ljus ut. Vi har egentligen inte någon spelare borta en längre period. Nu blir det mer fokus på anfallsspelet framöver, innan har det varit en fas med mycket defensivt. Nästa helg är det dubbelmöte med FGOIF lördag och söndag. Väl mött då. A-lag Herrar 13 mar 2019 0kommentarer
  • Förlust mot division 2 laget IFK Berga!

Det blev som väntat en tuff match för herrarna borta mot IFK Berga. Division 2 laget som förra året kvalspelade upp till division 1 rivstartade i ett högt tempo och första 15 min hade vi det jobbigt. Berga var nära 1-0 redan i matchens första minut. Efter det så spelade vi in oss i matchen. Framförallt kom vårt innermittfält igång där vi lyckades spela oss igenom Berga ett par gånger. Deras 1-0 mål kom till efter ett instick som vi såg ut att ha koll på. Från minut 15-45 så spelar vi som vi vill. Flera fina kombinationer och ett par längre sekvenser där vi flyttar boll. Dock så kommer vi inte riktigt fram utan skapar bara några halvchanser. Men överlag en bra halvlek från oss. I 2:a så tröttnade vi snabbt och det blev i stort sett spel mot ett mål. Men trots ett stort bollinnehav för Berga så skapar de inte så många "klara" chanser. 2-0 som blir slutresultatet kommer efter en längre boll bakom vår backlinje. Ett klart rättvist resultat. Summering: En bra insats som lovar mer så länge vi orkar. Fokus den här matchen var inte att räkna avslut utan det defensiva spelet. Där står David Jansson i mål tillsammans med övriga för bra prestationer. Startlag: David Jansson Oskar Cardmo Drott, Daniel Serell, David Steglander, Christoffer Carlsson Petter Ernberg (Ut 45), Viktor Olofsson, Marcus Lundberg (Ut 60), Emil Börjesson (Ut 55), Johan Anbacken(65) Joakim "Kimman" Bengtsson (ut 55) Ersättare: Emil Svensson (In 65), Andreas "Snurre" Persson (In 55), Morgan Westerlund (In 55), Thomas Lundberg (In 45), Jesper Nilsén (In 60). Nästa match: GAIF - Hossmo BK lördag 9/3 F-staden 14:00. A-lag Herrar 28 feb 2019 0kommentarer
  • Vinst i första träningsmatchen!

I lördags så spelade herrlaget första träningsmatchen. För motståndet stod Kalmar Södra. Kalmar Södra stod upp bra inledningsvis trots ett stort bollinnehav för hemmalaget. Det skulle dröja till minus 25 innan 1-0 kom. Marcus Lundberg kunde från nära håll stöta in bollen efter en fin omställning. 2-0 kom från nyförvärvet Daniel Serell efter en hörna. 3-0 gjorde Snurre efter framspelning från Kimman. I halvtid så gjorde 4 byten. Christoffer Carlsson, Oskar Cardmo Drott, Isak Ohlsson och Snurre ersatters av Johan Anbacken, Petter Ernberg, Christoffer Nilsson och Emil Börjesson. 4-0 kom efter en fin hörna från Emil Börjesson där Johan Anbacken snyggt nickade in bollen. Även 5-0 kom på hörna där Petter loppnickade in bollen efter en ny hörna från Emil. Morgan Westerlund ersatte Kimman och han gjorde matchens sista mål (6-1) efter att inhopparen Linus Runesson snott bollen och serverat Mogge nära mål. Även nyförvärvet Jesper Nilsén fick speltid när han ersatte Marcus Lundberg centralt. Ikväll tisdag så väntar en ny match. Den här gången står division 2 laget IFK Berga för motståndet. 19:00 på Bergavik. Startlag: David Jansson Christopher Carlsson (ut 45) - Daniel Serell - David Steglander - Emil Svensson Oscar Borg (ut 55) - Marcus Lundberg (ut 60) - Oskar Cardmo Drott (ut 45) - Isak Ohlsson (ut 45) Andreas "Snurre" Persson (Ut 45) Joakim "Kimman" Bengtsson (Ut 55) Avbytare: Johan Anbacken (In 45), Emil Börjesson (In 45), Morgan Westerlund (In 55), Christopher Nilsson (In 45), Linus Runesson (in 55), Petter Ernberg (in 45), Jesper Nilsén (In 60) A-lag Herrar 26 feb 2019 0kommentarer
  • Herrarna segrade i Rällacupen!

Herrarna kom till spel med två "jämna" lag i årets Rällacup. Dessvärre så fick man mötas redan i kvartsfinalen. Där vann lag 1 med 1-0. I semifinalen så ställdes man mot R/M IF. Ett R/M som tog ledningen med 0-1. Sen var det GAIF för hela slanten. Slutresultatet skrevs "bara" till 4-1. I finalen mot Borgholm så blev det betydligt tuffare. Så tufft att det gick till sudden. Där avgjorde Charlie Nilsson när han snyggt satte matchens enda mål i ena krysset. Nästa turnering är Annandagscupen i Kalmar Sportcenter den 26/12. Återkommer med grupp och spelschema. Vi önskar alla en riktigt God Jul!! A-lag Herrar 11 dec 2018 0kommentarer