• Brons i A-slutspelet efter rafflande straffläggning!

Dagens (18/2) A-slutspelsmatcher i futsalserien 2022/2023 spelades i Nynäshallen i Gävle. Nytt för denna futsalsäsong var att Uppland och Gästrikland spelade i samma serie. Efter en enkelserie med 8 lag gick det fyra främsta lagen till A-slutspel. Alsike damjuniorer kom 2:a i grundserien och gick därför till A-slutspel. Första slutspelsmatchen spelades mot IK Huge. Ett lag som AIF damjuniorer har spelat mot flera gånger. Det är ett bra futsallag och senast blev det 1-1 möt Huge i Göransson cup. I denna match kom Huge med ett mycket bra och taggat lag. De öppnade matchen i högt tempo och satte hård press på AIF. Huge var konsekventa i sitt spel och kom till flera avslut. Det gav utdelning och Huge ledde i halvlek. AIF försökte i den andra halvleken men Huge var starka och vann matchen med 4-0. Huge vann sedan A-finalen mot Storvreta med 3-0. Bronsmatchen spelades mot Högbo AIK/Stensätra IF. Alsike damjuniorer öppnade matchen på ett mycket bättre sätt och hade mer boll. AIF hade dock lite svårt att komma till skott. Högbo/Stensätra spelade dock fysiskt och det blev några tuffa smällar som AIF fick ta. Det var jämnt och båda lagen hade flera bra chanser men efter full tid var det mållöst och oavgjort. Det blev en mycket spännande straffläggning. Efter tre slagna straffar stod det 3-3. Båda lagen missade första utslagsstraffen och sedan följdes lagen åt tills det stod 6-6. Då räddade AIF:s målvakt och AIF kunde sedan göra mål. Matche slutade med AIF-vinst med 7-6 i straffläggningen och det blev en spännande avslutning på bronsmatchen. Nu är futsalsäsongen slut för denna säsong. Nu börjar utesäsongen, men först blir det sportlov. Tränarstaben Futsal_U19 Damer 18 feb 2023 0kommentarer
  • Slutspel i Göransson cup 2023 och en rolig helg

Även detta år blev det en lyckad futsalhelg i Göransson cup, Sandviken. Cupen spelades fredag (27/1) till söndag (29/1) i Göransson arena. Alsike damjuniorer hamnade i en tuff grupp med IK Huge, Bik Fotboll och Sturbey FF U2. Första matchen spelades på fredagkvällen mot Huge. Det är ett bra futsallag som vi har haft i serien. Det blev jämnt och matchen slutade 1-1. Den andra matchen spelades mot Bik Fotboll från Härnösand och matchen spelades i Jernvallen. Det blev jämnt och det blev 1-1 även i denna match. Alla matcher hade slutat 1-1 och alla fyra lagen hade 2-2 och 2 poäng. Sista omgången blev avgörande. Den spelades sent på lördagkvällen och Alsike damjuniorer gjorde en mycket bra match mot Sturbey FF U2. Det blev en rättvis vinst med 2-0. AIF kom 2:a gruppen och gick till slutspel. Åttondelsfinalen spelades på söndagsförmiddagen mot Sturbey FF U1. Det blev ytterligare en jämn match. Det var mållöst och oavgjort vid full tid och det blev straffar. Maja gjorde fantastiska räddningar samt satte en straff. AIF vann åttondelsfinalen med 1-0. I kvartsfinalen blev det Sandviken som stod för motståndet. Förra året vann AIF med 3-0, men i år blev det förlust med samma siffror. Sandviken var lite snabbare och hade bra kontroll på spelet men AIF hade flera chanser. Cupäventyret slutade för denna gång, men det är en mycket fin turnering som AIF damjuniorer genomförde. Förutom alla futsalmatcher har denna helg givit ett gott kamratskap. Det har varit shopping aktiviteter på Valbo köpcentrum och mycket skratt. Nu återstår slutspelet i futsalserien sedan blir det fokus på utomhusspel. Imorgon är det fy- och konditionsträning. Tränarstaben Futsal_U19 Damer 29 jan 2023 1kommentar
  • Bra bortamatch mot GUSK i futsalserien

Dagens (22/1) match spelades i Gamlishallen, Uppsala. Förra året mötte vi GUSK många gånger, men detta var första matchen på ett tag. Matchen började i ett bra tempo med ett böljande spel fram och tillbaka. I mitten av första halvlek gör AIF damjuniorer ett fint mål. GUSK fortsätter med ett bra spel och har flera farliga avslut. AIF gör ytterligare ett mål och resultatet står sig till pausvilan. I andra halvlek fortsätter Alsiketjejerna med ett kontrollerat futsalspel. Det ger resultat och AIF gör ytterligare ett mål. GUSK är nära att göra mål men AIF håller nollan och vinner matchen rättvist med 3-0. En bra genomförd match. Grundserien Gästrikland/Uppland är därmed färdigspelad och Alsike damjuniorer blir tvåa. Det innebär att det blir A-slutspel i mitten av februari. Nästa helg blir det Göransson cup i Sandviken. Tränarstaben Futsal_U19 Damer 22 jan 2023 0kommentarer