• Målrik premiärseger

Under fredagen spelade ASK/BIK F14 årets första träningsmatch, där laget gick segrande ur bataljen efter fint offensivt spel. Det var taggade tjejer som anslöt till Furulids IP i helgen, då träningsläger och träningsmatch mot IF Eksjö stod på schemat. Stämningen var hög och tjejerna var laddade långt innan avspark, nervositeten var talande och alla pratade i munnen på varandra. - Vi hade en underbar stämning direkt från starten av lägret, precis samma sak gällde i omklädningsrummet innan matchen. Det syntes att tjejerna saknat att spela match, för de var så laddade så vi nästan fick lugna dem lite. Underbart att se, säger tränaren Janette Tensén. Under uppvärmningen var redan mycket publik på plats, grabbarna i P14 hade dragit igång en hejarklack och inramningen var fin inför årets första träningsmatch. Spelet var lite spänt de första minuterna, men efter några felpass så började ASK/BIK hitta rätt i både positioner och utförande. Dahlia Målquist fick bollen centralt i planen och satte fart, efter att ha tagit sig förbi en försvarare kunde hon sätta dit 1-0 till vilt jubel. Hemmalaget ökade tempot och Molly Fält dribblade sig igenom, efter ett par snabba finter gjorde hon 2-0. Bara minuter senare så var det mål igen, då Adeline Gustafsson från långt håll dunkade in 3-0. - Det rullade på fint i början, det roliga var att vår träning på passningsspelet har gett utdelning. Tjejerna letade efter varandra med pass, de sköt inte bara iväg bollen som förra året. Vi fick till en del fina kombinationer, vilket resulterade i mål. Det är spännande att se utveckligen, förklarar tränaren David Kallfors. Innan första ”perioden” var slut så gjorde Junia Lööv 4-0, och kvicka Molly Fält kunde göra sitt andra mål för dagen till 5-0. I periodpausen pratade tränarna om vikten av att jobba hem, att bredda spelet ut på kanterna samt att inte slappna av utan fortsätta framåt. IF Eksjö fick sätta in extra spelare då ASK/BIK ledde med många bollar, och det jämnade ut matchen. Junia Lööv kunde göra 6-0 innan Eksjö reducerade till 6-1, den andra perioden var klart jämnare målmässigt men ASK/BIK skapade flera chanser som kunde resulterat i mål. Wilma hann också göra ett par vassa räddningar, innan hon och Leya byttes av i målet efter halva matchen. I fightens sista tredjedel tappade ASK/BIK fokus, premiärnerverna gjorde sig tydliga och IF Eksjö bjöds in i matchen. Gäster hann med tre mål i den sista perioden, innan Adeline Gustafsson gjorde sitt andra mål för dagen och Vera Natrup satte en straff till slutresultatet 8-4. Noterbart är också att Leya gjorde en bra match i målet, med en monsterräddning med högerarmen som höjdpunkt. Tjejerna jublade högt efter slutsignalen, och laget ska ha stort beröm efter årets första match. - Publiken måste varit nöjd efter matchen, det är inte varje dag man får se tolv mål. Vi spelade jättebra fightens första hälft, passningar och avslut höll hög klass. Vi tappade däremot fokus ju längre matchen led, där vi fick lite problem med positionsspelet. Vi tar med oss det positiva, och tränar vidare på det vi behöver utveckla. En underbar start på matchandet, avslutar tränaren Daniel Fransson. /Daniel Fransson ASK/BIK - IF Eksjö 8-4 Målskyttar ASK/BIK: Junia 2, Molly 2, Adeline 2, Dahlia, Vera Fotboll F 14 för 19 dagar sedan 0kommentarer
  • Träningsläger och träningsmatch

Under fredagen samlas tjejerna i F14, samt killarna i P14, på Furulid för ett träningsläger. På kvällen kommer tjejerna att spela en träningsmatch mot IF Eksjö, och efter matchen så väntar käk och övernattning i klubbstugan. Matchstart är 18.00, och samling 16.45. Innan matchen hjälps vi åt att göra iordning för övernattning, glöm inte packa ner det glada humöret. Vi hoppas på ett roligt läger tillsammans! /Ledarna Truppen till match: Leya, Wilma, Vera, Dahlia, Julia, Elsa, Esther, Adeline, Molly, Siri, Ottilia, Märta, Lilly, Junia Fotboll F 14 18 apr 0kommentarer