• Seger i tuff kamp

Helgens match mot gästande IFK Österbymo blev en tuff tillställning, men efter fint spel så kunde ASK/BIK avgå med samtliga poäng. Det var en het match både gällande känslor och värme i luften, då IFK Österbymo kom på besök till Tallåsen under söndagen. Tidigare matcher har varit fysiska, och vinnarskallar finns det gott om i båda lagen, vilket också dagens match visade. Hemmalaget började klart bäst och var numret för stort för gästerna, där laget skapade många chanser inledningsvis. Nellie låg bra i sin position bakom anfallarna, och kunde kliva fram och undvika markering. Vid ett sådant läge kunde Nellie också ge ASK/BIK ledningen, då hon pricksköt 1-0 efter att ha avancerat en bra bit i planen. Nellie kunde också göra 2-0 efter framspelning från Märta, samt sätta 3-0 efter ett bra skott. Tremålsledningen stod sig till första pausen. - Det var bra spel från vår sida, försvaret stod upp bra och anfallsspelet flöt på fint. Återigen en bra första period från vår sida, där samtliga tjejer bidrar och visar vad de kan, det var nästan prickfritt. En stor eloge till hela laget för den perioden och extra plus till Junia i målet som gjorde sin första match i kassen, säger tränaren Janette Tensén. Den andra perioden innehöll mer närkamper, det var lite tuffare spel och fokus var inte riktigt på fotbollen. ASK/BIK försökte fokusera på spelet, och undvika annat trots att det blev svårt. Hemmalaget fortsatte att skapa chanser, men även gästerna fick till en del bra lägen. Dock var det ASK/BIK som lyckades utöka sin ledning, då Adeline kunde dunka dit 4-0 på fint pass av Elsa. Gästerna reducerade sedan till 4-1, genom deras duktiga lagkapten, innan perioden tog slut. Sista perioden fortsatte som den första, ASK/BIK var det förande laget även om gästerna också skapade chanser. Siri, som flyttats upp till anfallet, var företagsam och jagade boll. Hon pressade fint och kunde själv rycka åt sig bollen, och satte 5-1. Siri fick sedan läge centralt efter framspelning från Lilly, och pricksköt 6-1 som blev slutresultatet. - Jag är väldigt nöjd med laginsatsen idag, vi visar på fin sammanhållning och bra disciplin i försvarsspelet. Vi skapar mycket framåt och förvaltar våra lägen, kul att se att vi tittar upp och försöker spela oss framåt. Bra jobbat av samtliga spelare, avslutar tränaren Daniel Fransson. ASK/BIK - IFK Österbymo 6-1 Målskyttar ASK/BIK: Nellie 3, Siri 2, Adeline 1 Fotboll F 14 för 12 dagar sedan 0kommentarer
  • Hemmamatch i helgen

Under söndagen så tar ASK/BIK emot IFK Österbymo på Tallåsen, matchstart är 10.30 och samling 09.40. Förra matchen mot Österbymo var en tät tillställning, och det gäller att tjejerna är på tårna från start. Förberedelser är viktigt, därför påminner vi alla spelare om att vätska väl då det ska vara varmt i helgen. Börja drick vatten redan kvällen innan, gärna två flaskor. Truppen: Wilma, Leya, Lilly, Adeline, Julia, Junia, Vera, Märta, Esther, Elsa, Ebba, Nellie, Siri Fotboll F 14 för 15 dagar sedan 0kommentarer
  • Glädjefylld hemmafight

Under söndagen tog ASK/BIK emot Ölmstad, i en fartfylld och spännande match. Hemmalaget var det vassare laget, och kunde avgå med segern efter böljande spel. Helgens match mot Ölmstad blev en tillställning med mycket glädje, och stor uppslutning av hemmasupportrar. Tallåsen var för dagen dränkt i sol, och strålarna brände gott i nacken samtidigt som spelet inledningsvis var väldigt underhållande. ASK/BIK gjorde sin bästa första ”period” för året, och chanserna avlöste varandra. Lilly avlossade skott, Molly tryckte iväg ett par rökare, Adeline bombade, Märta placerade och Esther forcerade men utan utdelning. Gästernas målvakt stod för ett antal kvalificerade räddningar i den första perioden, som gjorde att ställning var 0-0 i pausen. - En väldigt bra insats av oss, första 20 minuterna spelade vi fin fotboll. Det är kul att se oss skapa så mycket chanser, och i ärlighetens namn var det inget fel på avsluten utan deras målvakt gjorde en kanonmatch. Stor eloge till våra tjejer för den första perioden, säger tränaren Janette Tensén. Under de första minuterna av andra perioden kunde också dagens första mål komma, och det var hemmalaget som rättvist fick utdelning. Adeline spelade fram Molly som kunde stänka dit ledningen till 1-0, efter fortsatt bra spel. Efter ledningsmålet så tappade dock ASK/BIK spelet, gästande Ölmstad la i en extra växel och skapade flera farliga lägen. Hemmalaget hade svårt och få undan bollen, men som tur var så storspelade Leya i målet och kunde se till att siffrorna 1-0 stod sig till andra pausen. - Det blev en del taktiksnack i pausen, speciellt gällande positionering och att inte alla spelare kan gå framåt. Tjejerna var med på noterna, och de hade själva ett par idéer om hur vi kunde bli bättre. Det var peppning och glädje i halvtid, och tjejerna gick ut till sista perioden med ett leende på läpparna. Som vanligt är sammanhållningen fin, förklarar tränaren David Kallfors. I den tredje perioden tog ASK/BIK återigen över spelet, och skapade flertalet farliga chanser. Laget pressade högt, och tjejernas jagande skulle tillslut få utdelning. Elsa fortsatte att kliva fram, och hennes fina presspel gav henne möjligheten att trycka dit 2-0 till publikens jubel. Gästerna spelade rätt hårt, och domaren blåste frispark efter att en hemmaspelare blivit nergjord. Adeline stegade fram, och bombade in bollen i nätmaskorna från långt håll till 3-0. Ett resultat som stod sig till domaren blåste av matchen, och återigen en fin laginsats av tjejerna. - Idag gör vi två riktigt bra perioder, och en lite sämre. Vi skapar mängder av målchanser, och vi hittar ett fint passningspel. Inför nästa match ska vi jobba med att inte alla mittfältare springer framåt samtidigt, så vi inte får en helt fri yta för motståndarna framför våra backar. I övrigt är det bra spel, bra inställning och fin kamratskap. Tjejerna har roligt tillsammans vilket vi fortfarande påpekar är det viktigaste, avslutar tränaren Daniel Fransson. ASK/BIK - Ölmstad 3-0 Målskyttar ASK/BIK: Molly 1, Elsa 1, Adeline 1 Fotboll F 14 för 19 dagar sedan 0kommentarer