Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Malmö footvolley club

Följ

Malmö Footvolley Clu

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Malmö footvolley club
Malmö footvolley club

Kontaktinformation

Namn Malmö footvolley club

Om Malmö footvolley club

Malmö Footvolley Club

För oss här i Malmö så började det sommaren 2009. Vi var två gäng som träffades på Volleybollplanerna på Bo01 – ”gubbarna & grabbarna”. Det vi hade gemensamt var att vi inte spelade volleyboll utan just footvolley. Det var självklart ingen vanlig syn att hitta andra footvolleyspelare här så det föll sig naturligt att vi började spela med varandra. Vi spelade mer eller mindre kontinuerligt under sommaren 2009 samt inomhus under vintern i Bellevuestadion. När det blev sommar 2010 bestämde vi oss för att utveckla och marknadsföra denna sport i Sverige. Planerna om att starta ett svenskt Footvolleyförbund samt Sveriges första footvolleyförening började puttra.

Söndagen den 6e juni 2010 stämde vi möte där ”grundstommen” medverkade – åtta personer med en vision om att göra footvolley till en erkänd sport i Sverige. Det klubbades på att vi skulle starta en förening. Efter att skickat in papper och haft flertalet möten med diverse förbund blev vi till slut upptagna i Riksidrottsförbundet, Svenska Fotbollsförbundet samt Skånes fotbollsförbund.


Resten är nutid.