• Referat: LGM - Alets IK

Nu hade vi ju de flesta av vår trogna supporterskara på plats men under denna match var jag ju en aktiv rapportör i MinFotboll-appen. När man granskar alla inlägg där kan man konstatera att vi hade en herrans massa avslut, men tyvärr inte särskilt farliga. Där har vi något att sträva efter att vässa till. Vi skapade mycket mer i den första halvleken och jag tycker att vi var klart bättre där, men ställningen 1-0 till LGM i paus (målet kom i matchminut 30). I den andra halvleken lyfte sig LGM och kom fram fler gånger och hittade fram med en rad fina bollar till varandra. Vi fortsätter skapa gott om chanser och vinner den andra halvleken med 2-0 och därmed matchen med 2-1. Riktigt härligt att avsluta seriesäsongen med en seger!! Två segrar på rad är ju en trevlig avslutning, tacksamt såklart att motståndet i de två sista matcherna var lagen direkt runtom oss i tabellen, men likväl välförtjänt och skönt. Vår kvittering kom i 51:a minuten, bollen kommer via Moas stångande centralt vid straffområdesbågen ut till Alice som flyttats upp som vänsterforward och tar avslutet på en touch, får bra träff, lågt skott som en duktig LGM-keeper kastar sig efter men inte kan avvärja. Efter detta mål har LGM några halvchanser som inte resulterar i mål, istället kommer vårt ledningsmål i minut 63 när Alice spelar in bollen centralt till Molly som kommer nerifrån banan i stark löpning och får iväg bollen mot mål under uppvaktning och den letar sig in i nätet till vår stora glädje. I ett anfall mycket kort efter kommer LGM till ett riktigt bra läge där Hilma gör en helt otroligt bra, och viktig, räddning på. Kommer ut, gör sig stor (perfekt X-position med kroppen) och täcker skottet. Ett riktigt avgörande läge av matchen och vi är tacksamma att det denna gång fölll lyckosamt ut, det var/är vi värda efter en säsong som i helhet får betraktas ha varit lite stolpe ut. Under de sista 25 min böljar spelet fram och tillbaka, vi har våra lägen att stänga matchen, LGM har situationer där de är nära att komma till ordentligt, men fler mål blir det inte, och vi får jubla och glädjas. HÄRLIGT!! TACK FÖR SÄSONGEN 2023!! F-07/08 1 okt 2023 0kommentarer
  • Referat: Alets IK - Apel99

På förhand hade vi fått beskedet att Apel99 skulle ha med sig ett par äldre tjejer enligt given dispens från förbundet. Men det krockade med andra aktiviteter och de kom med blott en avbytare, medan vi hade fyllt kvoten och hade fem. Något som såklart hade betydelse för matchen, vilket också ett snabbt Alet-mål hade. Innan jag knappt hade lärt mig hur rapportering i MinFotboll går till (Apel99 bad om att få denna tjänst utförd) hade Molly satt 1-0 på pass av Svea. Med tre springglada tjejer på topp och många fina passar fram till dem skapade vi en del målchanser, som vi ibland förvaltade men vid lite för många tillfällen inledningsvis var det stressat och beslut då och då som var lite tokiga. Ju fler gånger vi kommer i sådana lägen desto bättre för då kan vi bygga upp mer rutin och kyla. Ska man önska något mer av en första halvlek där vi har 4-0 och kontrollerar vår planhalva helt så är det att få till fler av de enkla passen och att fler ben ska ha fler löpmeter. I andra halvlek blir motståndarna såklart tröttare och vi kan tillåtas rulla boll och vi hade en del fina variationer. Ibland spela oss fram tillsammans och komma högre upp, ibland boll snabbare på våra vassa kantspelare. I pausen pratade vi om att våra wings (ytterbackar) skulle upp högre i banan och det lyckades vi bra med, de skapade både mål, assists och målchanser. Vi gjorde mål på lite olika sätt, skott på distans från rätt centrala lägen, från kanten efter löpningar, i mitten efter passningar från kanten, efter tilltrasslade situationer i boxen och ett nickmål av Svea! Vår målvakt Hilma fick denna dag mest bidra med att rulla boll och vara en extraback, de avslut som kom hamnade alla i skopan. Vi tackar publiken som stöttade och bjöd på en hyllningstunnel efter matchen och unnade sig från kiosken. Tack för hjälp med den och vi sålde för 543 kronor. Apel99 satte kurs mot en amerikansk snabbmatskedja men gav oss denna ikväll utdelning i målprotokollet. Nedan återger jag målen såsom jag rapporterade dem i MinFotboll. Värt att notera dubbel hattrick på Molly, sex baljor! Tre assists av Svea plus två mål, varav ett på nick kittlar också lite extra. Att Alva och Mika plockas av banan är ju något man helst inte gör sett till hur viktiga de är för oss men i denna match lät det sig ju göras. Ett tränarhjärta vill ju också lyfta Asli som oavsett att vår ledning var tvåsiffrig slet och drog som om det var slutminut och uddamålsledning i en cupmatch. 1-0, 3' Molly, ass Svea (skedde nog 2' min men jag var långsam i appen) 2-0, 20' Mika, ass Svea 3-0, 36' Svea, ass Moa 4-0, 45' Molly, ass Mika PAUS 5-0, 47' Molly, ass Nelly 6-0, 52' Mika, ass Moa 7-0, 55' Molly, ass Nelly 8-0, 57' Molly, svårt att identifiera någon ass där 9-0, 65' Svea, ass Mira 10-0, 69' Molly, ass Alice 11-0, 72' Svea, ass Molly 12-0, 79' Alice, ass Elsa (missade att rapporteras i appen) 13-0, 84' Mira, ass Nelly F-07/08 24 sep 2023 0kommentarer
  • Referat: Alets IK - IF Centern

Inför matchen gjorde detta referats upphovsman lite justeringar (igen) av spel och positioner. Mika inledde säsongen som mittback, för att en bit in på säsongen ta klivet upp på mittfältet för att idag göra 90 minuter som forward. Gästande lag Centern kom till Alevallen för att göra allt de kunde för att få spela om seriesegern, kom med ett starkt lag där dispensreglerna för två överåriga utnyttjas fullt (trots att dessa spelare ju har fullt upp med damlagsspel och sin hemvist där). På uppsidan av detta är ju att vi blir bättre av att möta bra motstånd, att tvingas ta i ordentligt och få kämpa om varje kvadratmeter är av godo på så sätt. Vi hade en plan om att ha tre forwards med rejäl bredd och slå snabba och långa bollar till dessa, mindre av att rulla upp till felvänd forward och spela oss igenom med fler spelare inblandade. Nackdelen med detta snabba spel är ju att det är svårt att hinna upp med fler spelare. De första minuterna var riktigt intensiva och Centern satte verkligen full fart, vi (eller iaf jag) blev överraskade av att de slog så många snabba och långa bollar istället för att rulla runt. Det blev en riktigt svettig start för oss, många inspel som tack och lov for förbi de flesta i straffområdet eller så fick de inte till den rätta träffen. Redan där hade ju matchen kunnat avgöras om utdelningen hade varit god. Men så efter några minters tuff anstormning började vi hittade in matchen lite och fick också till några fina anfall där våra forwards med härlig kraft och fart skapade farligheter. Men i den 14:e minuten tog Centern ledningen trots allt, bra skott från vänstersidan av straffområdet. Resten av halvleken var fortsatt böljande spel där båda lagen slog långa bollar, det var en fartfylld och rätt chansrik historia. Det var inte så vanligt att det spelades flera korta pass på rad, kan tycka att det skedde något lite mer från vår sida, himla kul att se när olika tjejer i olika lagdelar samarbetar för att spela oss ur situationer. I slutet av den första halvleken (42') fick vi så utdelning på vårt slit och spelet fram till vår kvittering var tjusigt: Katalina tog hand om bollen centralt, spelade fram My som la den mellan två backar in i straffområdet där Molly såg till att vara snabbast och modigast fram till boll och fick in den i burgaveln. Precis som vi hoppades skapade detta lite stress hos motståndarna och dålig ton deras spelare sinsemellan, medan våra pushade och peppade varandra på bästa sätt. Skönt att göra mål innan paus för att få den energin in i paussnacket. Pausen blev något förlängd pga skada hos Centern, vi håller tummarna för att det inte är någon fara, och vi var helt eniga om att ge allt sista 45 också. Vi började riktigt bra och skapade en del mycket fina chanser. Vi har en riktigt fin period av den andra halvlekens första minuter och just då öppnades ett fönster för att faktiskt kunna vinna denna match. MEN... i mina ögon stängdes det bryskt när en Centerntjej fick ett par meters försprång i en löpduell (jag hävdar alltså att det var en klar offside) och det handikappet förmådde inte våra slitvargar till backar att ta ikapp. Målet är registrerat i minut 50, 1-2 och sex minuter senare var det ett väldigt likt mål och 1-3. Även där fanns det Aletfans som skrek på offside, men själv lutar jag åt att hon var i linje men snabb i steget och lite före när väl bollen är framme, svårt för alla runtomkring och ännu svårare för en domare ju som sällan är i linje. Om vi hade legat under med 3-0 i början av matchen hade det inte känts så hårt som det gjorde just då med 1-3 i minut 56, i mina ögon var vårt något yngre och mindre erfarna lag, lika bra som Centern under en period av matchen. Men under den sista fjärdedelen av matchen slutade solen att ge ljus över Alevallen och vår energi klingade också av i takt med det. När tröttheten blev allt större blev det allt svårare att spela sig ur lägen och våra forwards många löpningar tog ut sin rätt. Nöjd med att vi fredade vårt straffområde så bra att de flesta Centernavslut togs på distans, Hilma fick göra många räddningar, men hade mycket bra koll på de allra flesta. På slutet (minut 81' och 90') trillar det in två bollar till, ett efter bolltapp centralt i anfallsläge och ett skott på distans, inte så mycket att säga om. Oj, det blev långt detta, men det är lätt att bli engagerad när tjejerna bjuder till så bra, gör en bra match. Man behöver skriva av sig lite :-) Två matcher kvar av serien och vi är peppade att få avsluta snyggt. Tack till kioskpersonal, försäljning på 1140 kr till slut (kom en Swish till) och tack till god support från trogna fans. F-07/08 18 sep 2023 0kommentarer