Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Finlandia Pallo AIF Herrsenior

Följ

Herrsenior

Följ oss för uppdateringar
Följ
Finlandia Pallo AIF
Fotboll
Herrsenior
Tabell
Lag M V O F P
1 Finlandia Pallo 14 5 1 8 14
2 Stenkullen GoIK 2 1 0 1 4
3 Utbynäs SK 2 1 0 1 2
4 Gårda BK 1 1 0 0 1
5 Ytterby IS 2 1 0 1 1
6 Lunden ÖBK 1 1 0 0 1
7 Älvängens IK 1 1 0 0 1
8 Hisingsbacka FC 1 1 0 0 1
9 Västkurd BK 1 1 0 0 1
10 Lerums IS 1 0 0 1 1
11 Serbiska KIF Semberija Göteborg 1 0 0 1 1
12 Croatia Göteborg 1 0 1 0 0

Match

Finlandia Pallo

2 - 1
Tuvevallen Konstgräs
18 maj 2023
13:00

Lerums IS

Referat

Referat: Finlandia Pallo - Lerums IS

Det är fortfarande i början av årets serie och många poäng återstår att spela om, likväl kan man inte sticka under stolen med att dagens match mot Lerum var oerhört viktig för oss för att åter få lite tro på oss själva efter en resultatmässigt svag inledning av seriespelet. Lerum som också huserar i botten av tabellen och som likt oss var i desperat behov av poäng inför matchen, så att mycket stod på spel var ingen överdrift att säga. Laget som startade för dagen såg ut enligt följande:

Mahit
Johan - Kim - Jordan - Linus
Rasmus - Kappe (C)
Jonte - Mitan - Elias
Richard

Att notera från startelvan var att ytterligare en junior från våra egna led, Jordan Usuani född -06, fick chansen från start efter att ha visat fina takter under träningsveckan med oss.

En något avvaktande inledning från bägge lagen där den svårspelade planen inte direkt hjälpte till att driva upp bolltempo och passningskvalitet. Lerum har det mesta av det ordnade spelet och vi verkar inte riktigt påkopplade och lite sena i beslutsfattandet. Detta leder till att Lerum i matchminut '10 får komma till ett bra läge och får till ett avslut, men denna gång är stolpen på vår sida och bollen tar i densamma och studsar ut. Men Lerum fortsätter att ha bättre rörlighet och kommer till fler chanser och efter en kvart ringer det när bollen spelas in centralt till en Lerumsspelare som med en skottfint gör bort en av våra försvarare och därefter kyligt placerar in 0-1 med ett fint skott lågt i ena hörnet.

Därefter börjar vi så sakteliga jobba oss in i matchen och trots att spelet inte direkt glänser börjar vi ta fler löpmeter, smälla på i närkamperna och visa en attityd som vi saknat de senast matcherna. Men chanserna framåt är lätträknade och den bästa chansen skapas med sju minuter kvar av första halvlek då Elias vänder upp på sin vänsterkant och måttar ett fint inlägg in i boxen där en framstörtande Richard får ett fint nickläge men får bara några hårstrån på bollen och touchen blir inte tillräcklig för att styra bollen i nät.

I halvlek känner vi dock att vi blivit bättre ju längre halvleken lidit och att vi fysiskt är starkare än Lerum, vi har därför en tro att vi kommer kunna vända detta när vi går ut till andra halvlek.

Tio minuter in i andra halvlek uppstår en situation som hade kunnat gjort att vi hade fått en rejäl uppförsbacke. Ett inspel in i vår box från en Lerumsspelare leder fram till Kappe som hinner emellan och med en brytning spelar bollen bakåt till målvakt Mahit som reflexmässigt tar upp bollen med händerna. Domaren väljer att blåsa för hemåtpass, i sak ett rätt beslut men man kan diskutera om det verkligen var intentionen eller om det ska anses vara en brytning. Hursomhelst, indirekt frispark fem meter från mål och vi väljer att packa mållinjen så full av blåvita killar som möjigt, med Mahit i mitten. Lerums frisparksskytt går på kraft men träffar inte bättre än att den sitter på en av våra spelare i blocken. Pust!

Efter att Kappe varit ute och bytt skor byts han in igen och flyttas upp ett steg strax bakom Richard, för att se om vi kunde få se lite av den gamla kemin som brukar uppstå mellan dessa två herrar. Och det tar inte mer än en halvminut förrän en djupledsboll spelas upp på Richard, som så många gånger under matchen vinner nickduellen och skarvar perfekt till Kappe som förutsett detta och stuckit i djupet. Kappe blir fri och då är det ingen tvekan utan med ett klassavslut sitter bollen bredvid målvakten och i mål! 1-1 och lika delar lättnad som glädje! Av bara farten fortsätter vi nu föra spelet, inte minst med hjälp av nyinsatte Martin Erenstedt som fick göra säsongsdebut på mittfältet med ett inhopp i minut '60 och som vanligt agerade felfritt och med stor pondus och erfarenhet.

I 66:e minuten får vi en frispark några meter utanför straffområdet, men i halvbra vinkel nästan i hörnet av straffområdet. Ett läge för ett inlägg tänkte nog de flesta, men en spelare som Kappe kan även prickskjuta in frisparkar från en sådan distans. Och med hjälp av en styrning från en Lerumsspelare skjuter Kappe frisparken direkt i mål i bortre burgaveln, 2-1!

Därefter är det 25 långa minuter med mycket kamp, vi vet vad en seger skulle betyda och killarna som är på planen offrar sig hänsynslöst i varje duell och det är en fröjd att se att kämparandan är tillbaka. Vi tacklar, springer, stångas och sparkar och gör allt vi kan för att freda vårt mål. Trots det får Lerum några fina chanser men i denna matchen får man väl säga att vi får tillbaka lite för allt oflyt vi haft i tidigare matcher, och denna gången studsar bollen vår väg istället för motståndarnas. Lerums vassaste chans är när ett inlägg ska plockas ned av Mahit som råkar tappa bollen och en Lerumkille dyker upp bakom vår försvarare och trycker in bollen i nät, men sekunden innan har domaren valt att blåsa för frispark i vår favör. Precis den typ av marginaler som saknats i tidigare matcher och vi sliter på fram till minut '90 och sedan lite till och det är en obeskrivlig känsla när domaren sätter pipan i munnen och blåser av matchen. Äntligen en trepoängare igen!

Många som gör fina insatser den här matchen, Linkan och Johan gör solida och förtroendeingivande insatser på ytterbacksplatserna, Richard gör en enorm arbetsinsats längst fram, Martin kommer in som den härförare han är på mitten och visar var skåpet ska stå och Kappe gör två mål som blir matchavgörande. Men frågan är om inte Jordan är den som ska ha matchens största stjärna, en sådan debut var länge sen vi såg på Tuvevallen! Resolut i sitt försvarsspel, lugn och trygg med bollen och stod upp i luftspelet när Lerum började skicka in bollar på chans i slutet. Hade man inte vetat bättre hade man trott att killen spelat flera säsonger i division fyra, mycket imponerande och en debut värd namnet.

Tränare Jerry Westerberg, hur känns det efter den här efterlängtade segern?

- Utsökt med 3 poäng och vindpustar i seglet! En relativt jämn match med övertag i possession från vår sida som ger ett lägre motstånd. 1:a halvlek är okej sett till laginsatsen men i 2:a höjer vi oss ordentligt individuellt och det ger frukt. Vi bygger närvaron på plan bättre och ser fler anfall framåt med kvalitet. Sitter ihop bättre och kapten Kappe får kröna detta med två fin fina baljor.

Jerry avslutar intervjun med att ge sin syn på dagens motstånd:

- Lerum ska ha beröm för deras insats och de forcerar på oss ordentligt i slutet. Men vi går in i slutkriget som vikingar och trampar hem tre magiska pinnar.

Nu tar vi helg och sedan väntar en ny go träningsvecka följt av match mot Västkurd som vi hade en rejäl batalj med i slutspelet av årets Hisingsmästerskap där vi till slut stod som segrare med 5-4 efter en svängig och målrik match. Vi kan förvänta oss en ny, het drabbning nästa helg som vi ser fram emot.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Abdu Gülec 1 0 0 0 0 0
André Kapella 1 0 0 0 0 0
Elias Hylén 1 0 0 0 0 0
Johan Samuelsson 1 0 0 0 0 0
Jonatan Adielsson 1 0 0 0 0 0
Kim Luukkonen 1 0 0 0 0 0
Linus Holmgren 1 0 0 0 0 0
Marcus Axelsson 1 0 0 0 0 0
Markus Faraj 1 0 0 0 0 0
Mitan Hussaini 1 0 0 0 0 0
Noel Dahlin 1 0 0 0 0 0
Rasmus Bozic 1 0 0 0 0 0
Richard Olsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Mahit Agic 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 8 sep 2023, 19:30 Lerums IS - Finlandia Pallo