Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Finlandia Pallo AIF Herrsenior

Följ

Herrsenior

Följ oss för uppdateringar
Följ
Finlandia Pallo AIF
Fotboll
Herrsenior
Tabell
Lag M V O F P
1 Finlandia Pallo 14 5 1 8 14
2 Stenkullen GoIK 2 1 0 1 4
3 Utbynäs SK 2 1 0 1 2
4 Gårda BK 1 1 0 0 1
5 Ytterby IS 2 1 0 1 1
6 Lunden ÖBK 1 1 0 0 1
7 Älvängens IK 1 1 0 0 1
8 Hisingsbacka FC 1 1 0 0 1
9 Västkurd BK 1 1 0 0 1
10 Lerums IS 1 0 0 1 1
11 Serbiska KIF Semberija Göteborg 1 0 0 1 1
12 Croatia Göteborg 1 0 1 0 0

Match

Älvängens IK

2 - 0
Älvevi - Lekplats
29 april 2023
00:00

Finlandia Pallo

Referat

Referat: Älvängens IK - Finlandia Pallo

Det blev ännu en tung förlust i årets fjärde match som spelades mot nykomlingen Älvängen och som slutade 0-2. Bakom resultatet fanns ett par yttre faktorer som satte en särskild prägel på matchen. Dels att matchen spelades på naturgräs vilket vi inte är vana vid när det kommer till matcher på Älvevi, men då inget av lagen hunnit träna på naturgräs var det samma förutsättningar för bägge lagen. Sedan var det den tidvis riktigt friska vinden som gjorde att matchen fick två halvlekar med helt olika ansikten. Men för att ta det från start, laget som startade var enligt följande:

Mahit
Richard (C) - Marcus A - Noel - Johan
Rasmus - Mitan
Jonathan - Andreas - Elias
Levi

Med vinden i ryggen börjar vi starkt och pressar ner Älvängen djupt ner på egen planhalva under första halvlek. Gräsmattan är helt OK för årstiden men gör det ändå bitvis aningen svårspelat, framförallt ökar svårighetsgraden i spelet och därmed ochså risken för en felstuds och passningar och mottagningar sitter inte riktigt som vi är vana vid, därför blir det ett ganska rakt spel från start mot våra snabba spelare där fram som gång på gång går ifrån i djupled och sånär kan komma till farligheter. Närmast är Elias med ett ribbskott en halvtimme in i matchen. Älvängen har svårt att ta sig över egen planhalva men när de väl gör det runt 35' minuten så gör de det framgångsrikt. Ett inlägg från vår vänsterkant dimper ned på en omarkerad Älvängen-spelare i straffområdet som tillåts plocka ned bollen och säkert placera in den i mål. 0-1. Ett totalt ologiskt mål med tanke på matchbilden. Vi fortsätter trycka på men gör sen ett kostsamt misstag när vi slarvar i uppspelfasen i slutet av första halvleken vilket leder till att Älvängen kan ställa om och det slutar inte bättre i att en Älvängen-spelare får komma till avslutsläge i straffområdet och lyckas hitta en lucka på främre stolpen. 0-2 precis innan halvtid och på något konstigt sätt har vi lyckats släppa två bollar utan att Älvängen inte skapat mer än en chans på egen hand, samtidigt lyckas vi inte kapitalisera på det stora spelövertaget.

I andra halvlek har vi istället en kraftig motvind vilket också påverkar matchbilden markant.Vi fortsätter försöka spela oss fram men lyckas inte spela med tillräcklig fart och kreativitet för att spela oss ur Älvängens kompakta kollektiva försvarsspel och när vi väl försöker sätta bollen i djupet med lite luft under stannar bollen i vinden och det blir kampsituationer som ett hungrigare Älvängen allt som oftast kommer vinnande ur. Älvängen får matchen precis dit de vill och anstränger sig inte allt för mycket att försöka få till något ordnat spel i andra halvlek, och vi är inte skickliga nog att göra det heller. I ärlighetens namn är Älvängen närmare både ett tredje och ett fjärde mål men Mahit kan, med viss hjälp av målramen, hålla nere siffrorna. Matchen slutar 0-2 och vi inkasserar ånyo en förlust.

Coach Jerry Westerberg fick efter matchen frågan hur det kändes och svarade som sig bör när man som Finlandia-tränare åkt på en torsk:

- Satans perkele! Känns skit, men vi jobbar vidare. Vi måste börja sätta defensiven och aldrig tumma på jobbet i det defensiva spelet. Vi har en del problem med frånvaro av olika anledningar men ska heller inte skylla förlusten enbart på detta. Vi får helt enkelt gå tillbaka till noll och börja med de grundläggande sakerna i fotboll, som att jobba med organisationen i vårt spel, etc.

Jerry avslutar intervjun med ett av sina favoritmotton som vi tar med oss vidare i säsongen:

- Rolig fotboll är inte alltid bra. Men bra fotboll är alltid rolig!

Med dessa kloka ord gör vi som man brukar säga, bryter ihop och kommer igen och ny chans till revansch är redan på fredag då en annan nykomling väntar, nämligen Croatia hemma på vår goa gräsplan (som vi väntat på detta!). Varmt välkomna att komma och heja fram oss till tre pinnar då!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Abdu Gülec 1 0 0 0 0 0
Andreas Rydén 1 0 0 0 0 0
Elias Hylén 1 0 0 0 0 0
Filip Johansson 1 0 0 0 0 0
Johan Samuelsson 1 0 0 0 0 0
Jonatan Adielsson 1 0 0 0 0 0
Levi Kundo 1 0 0 0 0 0
Linus Holmgren 1 0 0 0 0 0
Marcus Axelsson 1 0 0 0 0 0
Markus Faraj 1 0 0 0 0 0
Mitan Hussaini 1 0 0 0 0 0
Noel Dahlin 1 0 0 0 0 0
Petter Rönning 1 0 0 0 0 0
Pontus Holmqvist 1 0 0 0 0 0
Rasmus Bozic 1 0 0 0 0 0
Richard Olsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Mahit Agic 1 0 0 0 2 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 18 aug 2023, 18:45 Finlandia Pallo - Älvängens IK