Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Finlandia Pallo AIF Herrsenior

Följ

Herrsenior

Följ oss för uppdateringar
Följ
Finlandia Pallo AIF
Fotboll
Herrsenior
Tabell
Lag M V O F P
1 Finlandia Pallo 14 5 1 8 14
2 Stenkullen GoIK 2 1 0 1 4
3 Utbynäs SK 2 1 0 1 2
4 Gårda BK 1 1 0 0 1
5 Ytterby IS 2 1 0 1 1
6 Lunden ÖBK 1 1 0 0 1
7 Älvängens IK 1 1 0 0 1
8 Hisingsbacka FC 1 1 0 0 1
9 Västkurd BK 1 1 0 0 1
10 Lerums IS 1 0 0 1 1
11 Serbiska KIF Semberija Göteborg 1 0 0 1 1
12 Croatia Göteborg 1 0 1 0 0

Match

Finlandia Pallo

0 - 4
Tuvevallen Konstgräs
21 april 2023
00:00

Utbynäs SK

Referat

Referat: Finlandia Pallo - Utbynäs SK

Egentligen är fotboll ganska simpelt. Matcher vinns i straffområdena och det går i slutändan ut på att göra fler mål än motståndarna. I denna gren var Utbynäs milsvid bättre än FinlandiaPallo denna afton och därför blev det storförlust i årets första hemmamatch. Men vi tar det från början, för trots resultatet var allt inte nattsvart.

FinlandiaPallo ställde upp med följande elva för kvällen:

Mahit
Richard (C) - Noel - Kim - Linus
Rasmus - Petter
Marius - Andreas - Marcus F
Levi

Utbynäs, som vi hade en vinst och en förlust mot under förra säsongen, kom till dagens match med en liknande resultatrad som vi själva, dvs just en vinst och en förlust. Matchinledningen var pigg från bägge håll med två lag som kändes fullt fokuserade och hade mycket energi. Under de inledande tio minutrarna är det Utbynäs som vaskar fram det mesta i chansväg men Mahit är resolut i sina ingripanden och avvärjer dessa. Första heta FinPa målchansen kommer i matchminut 13' när Levi tar emot bollen på offensiv planhalva och sätter den i djupet till Marcus F som får ett friläge, avslutet går dock på Utbynäs målvakt som gör en fin parad och räddar.

FinlandiaPallo fortsätter äga mest boll och spelar stundtals ganska bra, men Utbynäs ligger rätt och försvarar sig väl. I den 20' minuten slarvar FinPa i passningsspelet i backlinjen vilket leder till att Utbynäs forward kan bryta en passning och sätter full fart mot mål. Efter att snyggt ha gjort bort sista FinPa försvarare sätter han den utom räckhåll för Mahit och 0-1 är ett faktum. Lite av en kalldusch efter en annars förtroendeingivande start.

FinPa slås dock inte ned av detta utan trummar på med bra energi men har svårt att skapa de där riktigt heta chanserna sista tredjedelen. Levi drar iväg i djupet några gånger men Utbynäs är följsamma i försvarsspelet och löser de flesta situationer. Många situationer renderar i halvchanser som i sin tur leder till ett antal hörnor där vi sånär kan nicka bollen på mål vid ett par tillfällen. Farligast blir det när Marius letat sig ut på högerkanten och skickar in ett inlägg som en framstormande Andreas nickar strax utanför. Mer än så blir det inte innan domaren blåser för halvtid.

Spelmässigt en klart godkänd halvlek men utan att få till den där riktiga träffen framåt, som man skulle sagt på handbollsspråk.

Andra halvlek fortsätter med ett bra tryck från Finlandias sida där Levi får ett läge ur lite svår vinkel i 49' och avslutet kan räddas av Utbynäs målvakt till en hörna. I den 56' testar Marius från distans och sätter bollen i ribban, returen försöker Levi nicka men får inte tillräcklig kraft i nicken och Utbynäs målvakt kan rädda på nytt. Tre minuter senare replikerar Utbynäs när de i en av så långt in i andra halvlek deras sällsynta chanser leder fram till att deras spelare kan tråckla med sig en boll in i straffområdet och skickar av en kanon i ribbans underkant men ut. Fortsatt 0-1.

Så långt en bra match från vår sida där det enda som egentligen saknas är målen framåt. Sedan händer något. I en situation där vi har en offensiv hörna rensas bollen ut av Utbynäs och helt plötsligt är det en en-mot-en situation åt andra hållet. Deras anfallande spelare gör bort vår försvare och fri med Mahit sätter han 0-2. Om första målet var en kalldusch var väl detta...ett dopp i en isvak! Oerhört tungt. Inte undra på att FinPas YoungFellows drog av en smällare och gick hem för att kolla på Masked Singer istället.

Och tyvärr tappar vi mycket av vår energi och fokus i och med andra målet i baken vilket leder till att Utbynäs två minuter senare snor bollen av oss på mittplan, ställer om och skickar in 0-3. Och mer eller mindre direkt efter avspark sedan också gör 0-4 när hälften av alla blåvita spelare ser ut att stå och fundera på vad de ska göra resten av helgen istället för att spela fotboll. Rullgardin ner.

Med en minut kvar av match får Mitan sen ett fint läge att nicka in sitt första mål i FinPa tröjan men det är en sån dag idag när inget skulle gå in och nicken sitter metern utanför.

Väldigt tom känsla efter matchen där vi under en timmes spel gör precis det vi ska utan att få utdelning. När vi sedan släppter tvåan slutar många tro på det medan Utbynäs är rasande effektiva och smått förnedrande får göra två riktigt billiga mål när vi lagt av att spela. Det fanns alltså en hel del positivt att ta med om man bryter ned matchen i olika delar, men sista halvtimmen kan vi glömma och till nästa match får vi jobba på att bli bättre i de avgörande lägena, både i offensivt som defensivt straffområdet.

Härnäst väntar Älvängen och som alltid när dessa rivaler möts väntas en tuff batalj med mycket känslor. Matchen spelas på Älvevi kl.13 på lördag.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Abdu Gülec 1 0 0 0 0 0
Andreas Rydén 1 0 0 0 0 0
Filip Johansson 1 0 0 0 0 0
Kim Luukkonen 1 0 0 0 0 0
Levi Kundo 1 0 0 0 0 0
Linus Holmgren 1 0 0 0 0 0
Marcus Axelsson 1 0 0 0 0 0
Marius Evensen 1 0 0 0 0 0
Markus Faraj 1 0 0 0 0 0
Mitan Hussaini 1 0 0 0 0 0
Noel Dahlin 1 0 0 0 0 0
Petter Rönning 1 0 0 0 0 0
Pontus Holmqvist 1 0 0 0 0 0
Rasmus Bozic 1 0 0 0 0 0
Richard Olsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Mahit Agic 1 0 0 0 4 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 11 aug 2023 Utbynäs SK - Finlandia Pallo 0 - 1