• Välbekant motstånd och seger

I helgen var det dags för match mot ett välbekant motstånd då vi reste till Garphyttan för match mot just Garphyttan som vi under våren hade 4 tuffa bataljer med. Vi var väl förbereda och visste vad som skulle vänta och klev in i matchen med god inställning rakt igenom. Vi gör en bra match rakt igenom och är i det stora hela bättre än våra motståndare. Vi gör 1-0 efter en snabb omställning när Thea skickar en utspark som Tuva med sig fram i banan, avlossar ett skott som tar i stolpen, dock inte sämre än att Chrino kan styra fram den till Merle som ger oss ledningen. Vi maler sedan på och gör väldigt fina 30 minuter där vi är solida i defensiven och skapar en del offensivt. I slutet av första får Garphyttan ett litet momentum och arbetar sig in i matchen dock utan att göra mål. Andra halvlek rivstartas med 3 mål första 10 minuterna, där vi står för två utav dem. Två ganska liknande mål där Tuva assisterar Elsa två gånger om, Elsa som i båda fallen tar sig in i straffområdet från höger och avslutar i bortre delen av målet. 2-0 målet inleds med ett kombinationsspel på mittplanen innan Elsa går i djupet och får en fin boll av Tuva. 3-0 målet inleds med att Tuva gör ett väldigt bra presspel på mittplan, så pass bra att hon vinner bollen och kan spela en ny boll till Elsa genom ett utspritt Garphyttan som var på väg framåt i planen. Men i 55e minuten får Garphyttan en av sina farliga hörnor där de denna gång efter en kortare turbulens slår in 3-1. Vi repar oss dock bra efter detta och håller upp spelet på ett bra sätt resten av matchen. I den 83e minuten är det dags att avsluta målskyttet och denna gång är det Tuvas tur att inte bara ligga bakom målen utan också sätta bollen i mål, detta efter en hörna som flipprar sig fram och tillbaka innan den når Tuva som gör 4-1. En bra insats av samtliga spelare, där alla gör en bra match och vi laddar om för en ny match på söndag då vi tar emot Irsta IF på Norvalla. F-05/06 31 aug 2020 2kommentarer
  • Köp Newbody från oss!

Nu är försäljningen igång förfullt och du kan nu köpa Newbody från oss. Klicka på följande länk för att KÖPA från F05/06: https://www.newbody.se/s/TCQNBRS-CQNOLO Är du spelare i F05/06 och ska komma igång med försäljningen? Klicka på följande länk: https://www.newbody.se/reg/TCQNBRS F-05/06 28 aug 2020 0kommentarer
  • Delad poäng i Kungsör

Lördag och det var dags för ny match, denna gång fick vi åka till Kungsör och gemytliga Runevallen. Fin anläggning och bra gräsmatta, nästan så att man kunde känna sig lite hemma. Match blev en blandad historia där vi under första halvlek mest står och tittar på, är passiva, gör många misstag i både anfall och försvar. Vilket gör att Kungsör välförtjänt leder med 3-1 i paus. Vårat mål görs av Tuva efter att Emma M vunnit bollen centralt och fått bollen i djupet till Tuva som med ett bra avslut satt vårt enda mål i första halvlek. I halvtid pratar vi om att använda de tomma ytor som var enorma, löpa betydligt mer för att skapa chanser framåt och delta snabbare och ordentligare i defensiven. Vi får en bra effekt på halvtidssnacket och inleder andra halvlek mycket bättre, innan halva andra halvlek har vi hunnit med att både reducera och kvittera efter att först Emma L petat in bollen efter en tilltrasslad situation efter att Nellie slagit in en frispark i straffområdet och sedan efter att Sara tagit ett avslut från distans som gick i mål bakom Kungsörs målvakt. Efter detta tryter orken något och det blir en svängigare andra del av andra halvlek med möjligheter för båda lagen att göra mål, där vi kanske har något fler chanser. Dock tar Kungsör ledningen på nytt med 8 minuter kvar efter en frispark, men vi kommer snabbt tillbaka när Elsa kommer igenom, rundar målvakten och slår in 4-4 i öppet mål vilket också blir matchens slutresultat även om båda lagen har möjlighet att avgöra matchen i slutminuterna när spelet böljar fram och tillbaka. F-05/06 22 aug 2020 0kommentarer