• Smakstart i Upplandscupen

Smakstart i Upplandscupen! Vi rivstartar dagens tillställning och redan i 3e minuten så tar vi ledningen genom Ferngren. Kvarten senare så tar sig Skoglund loss i djupled och blir fälld, en utrusande målvakt hamnar på mellanhand och Martinsson lyfter in 2-0 via stolpen. Bara 5 minuter senare så snickrar Lindqvist, Borgestig och Ferngren ihop ett fint anfall på vänsterkanten som Ferngren rakar in efter fint inspel av Borgestig. Reducering kommer dessvärre i 38e minuten när Almo-spelare får till en fin träff från 25 meter i bortre. Dessförinnan så hade Almo missat en av sina två bonusstraffar. I 44e minuten så får kapten Skoglund bollen i vänster innerposition och vinklar vackert in den i bortre. Bara minuten senare så tilldelas vi en straff och Skoglund rullar iskallt in sitt andra för dagen. Direkt efter avspark så vinner Martinsson bollen starkt på mitten och frispelar Skoglund som gör sitt 3e för dagen. Kan det vara Funbos snabbaste hattrick? Andra halvlek. Smakstart direkt i andra då Skoglund spelar den snett inåt till Ferngren som återigen dyker upp på rätt plats vid rätt tillfälle och även han gör hattrick. Efter två tilltrasslade situationer i både 64e och 67e så skulle även Martinsson hamna i hattrick-protokollet där han gör 8-1 och 9-1. Almo väljer här att ta sin andra straff och putsar till siffrorna till 9-2. Det skulle dock bli tvåsiffrigt. Med kvarten kvar så klackar Martinsson läckert fram Bonthron som gör sitt första för säsongen. I 85e minuten så gör Ferngren sitt fjärde för dagen med ett läckert distansskott i nättaket men vi skulle få se ett ännu snyggare mål för dagen. I matchens sista minut så slår Sandman in ett inlägg som Lugnet cykelsparkar in vackert via ribban till 12-2 som också blir slutresultat. En fin offensiv insats där vi gör många fina spelmål. Nästa match i gruppspelet är söndag 10/3 när vi möter seriekollegan Gimo på bortaplan. A-lag Herrar 2 mar 0kommentarer
  • Seger i första träningsmatchen

Vi tar kontroll över tillställningen redan från minut 1, skapar fina anfall men det dröjer till de heta chanserna kommer. Appelquist har ett skott i ribban efter dryga kvarten och bara 5 minuter senare lyfter han en boll över målvakten som träffar stolpen. Efter en halvtimmes spel så snickrar Sandman, Westberg och Ferngren ihop ett otroligt vackert anfall. Ferngren slår in den snett in där Kastberg kan göra 0-1. Bara 3 minuter senare så är det Kastbergs tur att spela fram Westberg som gör 0-2 efter en tilltrasslad situation. Vi fortsätter att äga matchen i andra halvlek, skapar en hel del farliga chanser men det dröjer till den 57e minuten innan nästa mål kommer. Kastberg spelar en fin djupledsboll till Svensson som iskallt rullar in 0-3. Vi fortsätter att äga mycket boll men drar ner på tempot sista 25. I 80e minuten så försöker sig Skoglund på ett konstmål på hörna men bollen åker ut tillbaka till hörnläggaren Ferngren som lyfter in 0-4. Bara minuten senare så slår Skoglund en fin djupledsboll som Borgestig vackert lyfter in till 0-5. En dominant insats från oss och nu tränar vi på i dryga 2 veckor innan det är dags för Upplandscupen när Almo kommer på besök den 2/3. 0-1 Kastberg 30’ 0-2 Westberg 33’ 0-3 Svensson 57’ 0-4 Ferngren 80’ 0-5 Borgestig 81’ A-lag Herrar 16 feb 0kommentarer
  • Nyhetsuppdatering

Sedan säsongen avslutades sent i september så har det varit full rulle i A-laget. På tränarfronten har det skett en förändring där Fredrik Vallerström, fjolårets assisterande tränare, nu har tagit över som huvudtränare. Som assisterande tränare kommande säsong är nu Christopher Wredh tillsatt. Christopher spelade i A-laget ifjol men bestämde sig för att lägga skorna på hyllan. Vi satte igång med träningar redan under november månad och har haft ett snitt på runt 17-20 spelare/träning vilket är väldigt positivt såhär tidigt på säsongen. Vi har hunnit spela en träningsmatch mot Storvreta där vi vann med 0-9. Sedan har vi även hunnit vara upp till Iggesund på cup där vi dessvärre åkte ur gruppspelet på inbördes möte trots att vi i gruppspelet kryssade mot cupens vinnare Söderhamn från division 3. Vi kunde dock ta med oss en hel del positiva bitar från cupen och såklart bitar som vi kan jobba vidare med. På spelarfronten så har vi också varit aktiva. Truppbygget är inte helt klart ännu men vi har än så länge plockat in 4 spelare: Jonathan Svensson från Procyon BK Melker Lindqvist från Kubikenborgs IF Nils Kastberg från Lilla Träslövs FF David Gargiulo från Börje SK Torsdag 15/2 sätter träningsmatcherna igång, i appen "min fotboll" så kan ni följa oss under hela säsongen och vi ser gärna att ni kommer och supportar oss både under försäsongen och sedan när vi ska spela division 5-fotboll på Vargspåret. Försäsongen: Torsdag 15/2 Apollon IK-Funbo IF (träningsmatch) Lördag 2/3 Funbo IF-Almo BK (Upplandscupen) Söndag 10/3 Gimo IF FK-Funbo IF (Upplandscupen) Lördag 16/3 Funbo IF-Olands FF (Upplandscupen) Söndag 31/3 Rosersbergs IK-Funbo IF (träningsmatch) 9/4 Seriepremiär mot Almunge IK A-lag Herrar 15 feb 0kommentarer
  • FUNBO IF KLARA FÖR DIV 5

Det blev precis det vi hade hoppats på. Vi tilldelas tack vare vår fina prestation under säsongen en plats i div 5 kommande säsong. Detta då det är en vakant plats i kommande års div 5 då Uppsala-Kurd upphört att existera. Under fredagen fick vi en förfrågan från förbundet om vi vill ha platsen. Vi har tackat ”JA” och under lördagens avslutning meddelades spelarna att vi spelar kommande säsong i division 5. Kul tycker vi och därmed stänger vi säsongen 2024! A-lag Herrar 8 okt 2023 6kommentarer