• Tung fredag i Brottby

På ett regnigt Össeby IP tog vi emot Brottby i en på förhand tuff bortamatch. I början av matchen tar vi kommando på ett bra sätt. Kastberg har ett halvläge i matchens inledande minuter men bollen går tätt utanför. Efter 10 minuter så är hemmalaget klart starkast och vi har svårt att hänga med i deras rörelsemönster. De tar också ledningen i 16e minuten när vi står och sover på en fast situation. Vi har en fin möjlighet på en hörna i 30e minuten att kvittera men i en tilltrasslad situation så lyckas hemmakeepern rädda en styrning. I den 37e minuten så utökar istället Brottby ledningen när vi återigen sover på en fast situation. Precis innan paus så lyckas vi dock reducera när Skoglund styr in ett inspel från Ferngren. Vi gör en väldigt svag första halvlek samtidigt som Brottby gör det riktigt bra men ett nytt Funbo kliver ut i andra halvlek. Skoglund och Kastberg kommer i ett 2 mot 1 läge direkt i inledningen men den sistnämnde får inte riktigt träff på avslutet. I 52a minuten så får Brottby en tillsynes billig straff när Forsberg gör en klockren brytning och bollen rullar ut till inkast. Domaren pekar på straffpunkten och 3-1 är ett faktum. Ett mentalt tufft mål att släppa in. Vi försöker desperat att komma in i matchen på nytt och skapar ett flertal chanser men reduceringen vill inte in. I matchens sista minut kommer också 4-1 för Brottby när vi lyfter upp hela laget. Ett tungt resultat mot ett otroligt slipat Brottby. Hemmalaget gör en imponerande insats och resultatet är fullt rättvist. Nya tag på tisdag när det är dags för säsongens andra derby mot Almunge. Avspark 18.10 på Sävja IP. Vi ses där! A-lag Herrar 24 aug 0kommentarer
  • Stabil trea på Spåret

På ett soldränkt Vargspåret tog vi emot Rö i en viktig match efter senaste poängtappet. Som så många gånger förr så tar vi tag i matchen på ett bra sätt och redan i 2a minuten tar sig Lugnet runt på högerkanten och ett skott blockeras, på returen så spelar han in den i boxen och det är sånär ett självmål. Vi fortsätter att trumma på och Lugnet är återigen framme och hugger, när målvakten dräller med bollen så blockerar han en utspark som sånär letar sig in i nätet. Vi har totalt övertag under första halvleken och skapar många halvchanser, tillslut får vi hål på bortalaget när Borgestig läckert tar sig runt på vänsterkanten och spelar in den till Lugnet som rullar in 1-0. Ett resultat som står sig till paus. Vi fortsätter andra på samma sätt och trycker ner Rö långt ner i banan. Larsson slår i den 52a minuten ett inlägg som Skoglund förlänger briljant till Borgestig som trycker in 2-0. Efter målet så kontrollerar vi matchen på ett mycket bättre sätt än mot Väddö. Vi låter dem springa sig trötta samtidigt som vi skapar heta lägen. Åhl kommer helt fri med målvakten i 65e men en fin parad står i vägen denna gång. Nästa heta läge får Wiggins när han blir helt friställd på vänsterkanten men tyvärr drar den utanför. 2-0 står sig hela vägen, ett resultat som var i underkant. Skönt med en trea och återigen en nolla. Nästa fredag tar vi emot Brottby på bortaplan med avspark 19.30. Vi ses där! A-lag Herrar 17 aug 0kommentarer
  • Poängtapp på övertid

Efter den övertygande segern mot Storvreta så tog vi emot jumbon Väddö på bortaplan under lördagen. Ett kompakt hemmalag gör det svårt för oss första halvtimmen. Vi rullar mycket boll men har svårt att skapa chanser och det dröjer till den 33e minuten innan matchens första heta chans kommer. Ramshaw tar sig igenom efter fint väggspel men skottet går utanför. I 40e minuten så svingar Ferngren in ett inlägg på bortre, Skoglund tar ner den och iskallt rullar in ledningsmålet. Ett mål som är det enda vi får se i första halvlek. I andra halvlek skruvar vi upp tempot ytterligare. Skoglund har en fin chans direkt i andra men skottet blockas och går över. Borgestig tar sig elegant runt på vänsterkanten i 50e minuten, spelar den snett in till Ferngren som skjuter över. Denna chanskavalkad fortsätter under första 15 i andra halvlek men plötsligt händer något. Väddö får ett par fasta situationer som är småfarliga, vi börjar sakta men säkert bli försiktiga och slå bort bollar helt i onödan. Vi uppträder stressat när vi egentligen bara behöver hålla bollen inom laget. Med dryga kvarten kvar har Väddö en boll i ribban efter en stökig situation och här borde vi vakna till liv men vi lyckas inte ta tag i det. I 85e minuten har vi ett ypperligt läge att avgöra när Bonthron tar sig förbi sin motståndare och blir fri, avslutet går tyvärr mitt på målvakten. Huvuddomare meddelar 1.5 minuters tillägg och när klockan tickar upp på 90.30 så får Väddö en hörna. Väddö når högst och nicken landar på en Funbo-arm på mållinjen. Efterföljande straff går i mål och sedan hinner vi inte mer. Ett onödigt poängtapp där vi tillsammans får rannsaka oss själva och hur vi tar oss an andra halvlek. På lördag tar vi emot Rö IK hemma på Vargspåret med avspark 13.00. Se till att komma dit och stötta oss i jakten på en ny trea. A-lag Herrar 11 aug 0kommentarer
  • Seger i omstarten

Höstsäsongen satte under fredagskvällen igång med ett möte mot Storvreta hemma på Vargspåret. Vi sätter press på bortalaget redan från matchstart och trycker ner dem på ett bra sätt. Redan i 7e minuten tar vi också ledningen efter att Huber kastat ett långt inkast som Svensson når högst på. Nicken blockeras ut ur straffområdet och Engqvist drar till på halvvolley med ett praktfullt skott ribba in. Definitivt en kandidat till årets mål. Efter en dominant första kvart så sticker Storvreta upp med ett anfall. Lindqvist anses vara för brysk mot en anfallare som faller och domaren pekar på straffpunkten. Storvretas främsta målskytt kliver fram men Hjortzén ligger som ett streck efter backen och räddar straffen. Efter detta så sjunker vår intensitet men det är ändå vi som är närmast nästa mål. Svensson har en farlig nick på en hörna, Ileklint levererar ett delikat inlägg som Skoglund nästan petar in. 1-0 står sig dock i paus. I andra halvlek rättar vi till vissa delar i presspelet och det bär frukt. Vi tillåter inte Storvreta att bygga anfall på samma sätt och vi skapar också hetare och hetare chanser. Skoglund är nära att utöka ledningen återigen innan han i 64e minuten äntligen får göra det. Westberg slår ett fint inlägg som Skoglund tar ner och med vänstern gör han distinkt 2-0. Efter målet så är det total kontroll och vi andas mycket med bollen. Borgestig har ett lurigt skott tätt utanför, Svensson halkar i ett två mot ett läge och Skoglund stjäl bollen på kortlinjen av en back och sånär gör 3-0. Spiken i kistan skulle dock komma. Åhl serverar Lugnet i djupet och vid ett 3 mot 1 läge försöker han spela in den på bortre, bollen blockeras och ur snäv vinkel så trycker han in 3-0 via målvakten. En stabil seger där vi har god kontroll i två tredjedelar av matchen. Nästa lördag tar vi emot Väddö på bortaplan med avspark 11.00. Vi ses där! A-lag Herrar 2 aug 0kommentarer