• Arbetsdag 21 april kl 10-14 på Vargspåret

Hej! Vårens Arbetsdag är den 21 april mellan kl. 10-14. Varje lag ska ha minst två representanter. Arbetsdagarna på vår och höst är ett måste för att sköta om vårt klubbhus och våra fotbollsplaner. Då det som vanligt finns mycket att göra behövs det minst 2 personer från respektive lag, Arbetsuppgifterna är bland annat att förbereda Vargspåret inför säsongen, städa, röja buskar och träd. sprida ut träflis i spåret, mm Vi vore tacksamma om dom som har möjlighet att ta med motorsåg, röjsåg, kratta, spade eller skottkärra mm kan göra det. Det bjuds på fika och korv med bröd. Välkomna! //Styrelsen. Funbo IF för 12 dagar sedan 0kommentarer
  • Derbyseger i premiären

Ett heltaggat Funbo klev äntligen in i årets division 5 och man gjorde det mot Almunge, det stora och heta derby som det är. Redan från minut 1 så tar vi tag i matchen. Vi rullar bollen med ett lugn, hittar fyndiga kombinationer som resulterar i ett par halvchanser. Efter en kvart så når Martinsson högst på ett inlägg som dessvärre seglar i stolpen. Bara 3 minuter senare så hittar samma Martinsson en djupledsboll till Skoglund som iskallt rundar målvakten och från snäv vinkel rullar in bollen till 1-0. Bara 5 minuter senare kommer Lindqvist helt ren med målvakten men får bollen för långt ifrån. 2-0 skulle dock komma i 35e minuten efter att Ileklint avlossat ett skott efter en hörna som via Svensson styrs in i bortre. Ett resultat som står sig till paus. Almunge har dock en farlig chans precis innan paus där Holmqvist står helt rätt. I andra halvlek så borde 3-0 kommit två gånger om första 5 men dessvärre bommar Skoglund först ett inspel och sedan i ett försök på konstspark. Vi skulle dock utöka ledningen efter en timmes spel när Skoglund hittar Kastberg som distinkt stänker in 3-0 utanför boxen. Sista 25-30 är det ett par chanser åt båda hållen men en fullt rättvis seger är ett faktum där vi kontrollerar matchen förutom under en 10 minutersperiod i mitten av andra. Att irriterat Almunge åker också på ett rött kort i 90e minuten, ett korrekt sådant och detta är det sista som sker. En otroligt stabil seger i premiären och vi visar sannerligen vilka kvaliteter vi har. Premiären är avklarad och i omgång 2 väntar Storvreta på bortaplan den 21/4. A-lag Herrar för 13 dagar sedan 2kommentarer
  • Storseger i genrepet

På ett blåsigt Gränby konstgräs tog vi emot seriekollegan IK Apollon i genrep inför tisdagens premiär. Apollon inleder matchen med en relativt hög press och vi får inte igång något riktigt anfallsspel. Efter dryga 20 minuters spel så har Apollon en frispark i stolpen från 20-25m och detta blir lite av en väckarklocka. Vi börjar ta tag i matchen med ett kontrollerat bollinnehav, hittar rytmen och sakteligen skapar lägen. Ferngren har ett långskott som målvakten släpper retur på där många trodde att ledningsmålet skulle komma men Skoglund fick inte riktigt träff på den. Efter 39 minuters spel så slår Razdan ett fint inlägg från högerkanten som Borgestig nickar ribba/målvakt-in. 1-0! Bara minuter senare så kombinerar vi fint på vänsterkanten mellan Wallsten och Engqvist där den sistnämnde slår ett perfekt inlägg som Skoglund kan raka in på volley. 2-0 i paus. I andra halvlek kommer vi ut som ett helt nytt lagt, ett högre bolltempo, en snabbare återerövring av boll och ett kontrollerat anfallsspel. Mycket av detta ligger Svensson bakom på mittfältet. 3-0 kommer ganska direkt i andra halvlek där vi snickrar ihop ett nytt fint anfall där Leijon serverar Skoglund med en delikat passning och den sistnämnde placerar in bollen. Matchens kanon kommer dock 3 minuter senare när Appelquist får en kalasträff strax innanför boxen och borrar upp den strax nedanför bortre krysset. 5-0 kommer av bara farten när Wallsten frispelar Lugnet som iskallt placerar in den. Lugnet skulle sedan agera framspelare när han osjälviskt serverar Ferngren i ett friläge som enkelt kan raka in Funbos sjätte för dagen. Sista kvarten är det i princip farligt i varje anfall, Borgestig gör sitt andra för dagen i 76e och får sedan fullborda sitt hattrick i 86e. Två iskalla mål av en spelsugen Borgestig. En träning kvar innan seriepremiär mot Almunge som spelas tisdagen den 9/4 och vi hoppas på ett stort stöd på Johannesbäcks IP. Vi ses där! A-lag Herrar för 18 dagar sedan 0kommentarer