• Referat: Fagersta Södra IK - Korsnäs IF FK

Domaren i fokus när Södra torskade med 0-1 mot serieledarna Korsnäs på Onsjövallen. Södra får ett gyllene läge att ta ledningen redan i den 10:e minuten när man får en straff efter att Sammy Elturk blir fälld i straffområdet men målvakten i Korsnäs gör en kanonräddning på straffen . Nästa läge får Korsnäs i den 29:e minuten men nicken går strax utanför stolpen. Aron Granqvist har ett jätteläge i den 30:e minuten när han snurrar upp Korsnäsförsvaret men målvakten räddar skottet . Korsnäs ställer om blixtsnabbt och får ett friläge som Oscar räddar fint . Korsnäs har ett bra läge i den 38:e minuten som Oscar i södramålet räddar. 0-0 i halvtid. I den 62:a minuten gör Korsnäs segermålet som blev väldigt omdiskuterad. Södras Shafick Irarema driver bollen på miitplan och får 2-3 rejäla smällar och domaren visar fördel för södraspelaren som tappar bollen och hemmaspelarna väntar bara på domarsignalen som uteblir, istället kontrar Korsnäs in segermålet 1-0 . Södraspelare och ledare blir riktigt upprörda och protesterar kraftfullt men domaren står fast vid sitt beslut . Södra har ett bra läge i den 68:e minuten när Elias Adamsson drar en frispark som mv räddar. Mamoud Aydi har ett bra läge i den 81:a minuten när han nickar mot mål men bollen nickas över av försvararen . Korsnäs är nära att utöka sin ledning i slutminutrarna men Oscar i södramålet håller tätt . Domaren blåser av matchen i den 97:e minuten . Det här var en riktigt bra div 3 match mellan 2 bra lag , tråkigt bara att matchen avgörs på ett mål som inte skulle godkänts. Nu gäller det att ta nya tag för redan på Onsdag så har vi i Södra Helges på bortaplan . Bolligan 2024 3 Shafick Irarema och Oscar Lindbom 2 bollar Jocke Larsson 1 boll Karl Södereng Seniorlag Herrar 16 jun 0kommentarer
  • Referat: Avesta AIK - Fagersta Södra IK

Härlig 3-0 seger i bruksderbyt mot Avesta på bortaplan. Det var två revanchsugna lag som möttes på fredagskvällen på Avestavallen efter att ha förlorat med uddamålet i omgången innan . Avesta tog tag i taktpinnen och förde spelet första 15 min utan att skapa något istället är det Södra som får första läget när Jojo Jemal i den 17:e minuten drar en frispark mot mål där Avestakeepern tippar bollen i ribban. Jojo har ytterligare 2 skott som Mv i Avesta räddar i den 22:a och 23:e minuten. I den 29:e minuten får Mahdi ett bra läge och lyfter bollen över målvakten men en Avestaback rensar bort bollen på mållinjen. Oscar i södramålet räddar två fina lägen i den 35:e och 38:e minuten. 0-0 i halvtid I andra halvlek så har lagen varsin halvchans innan Aron Granqvist får ett bra läge i den 53:e minuten men bollen går strax utanför stolpen. 1-0 till Södra kommer i den 55:e minuten när Jocke Larsson hittar Jojo Jemal med en djupledsboll och Jojo chippar in bollen bakom målisen . Mahdi Hosaini har en kanon mot Avestakeepern som räddar snyggt i den 66:e minuten. Adam Tumma i Avesta har ett bra läge i den 69:e minuten men bollen går nån cm utanför stolpen. Istället så gör Södra 2-0 i den 70:e minuten genom Mehdi Hosaini som snyggt drar dit bollen på halvvolley med vänsterfoten assist Aron Granqvist . Södra är väldigt nära att utöka sin ledning minuten senare när Aron Granqvist lossar ett skott som mv räddar snyggt. Avesta går all in och försöker sig ath närma Södra i mål protokollet och man har 3 halvchanser utan resultat . Istället så avgör Aron Granqvist med sitt 3-0 mål efter ett fantastiskt förarbete utav Jojo Jemal så rundar Aron Granqvist målvakten och slår in bollen i öppet mål . Domaren blåser av matchen och Södras anhängare som kom i stort antal fick jubla över derbyvinsten . Det här var en riktig krigarseger där hela truppen bidrog till den viktiga segern . Bolligan 2024 3 bollar Aron Granqvist och Jojo Jemal 2 bollar Shafick Irarema och Mahdi Hosaini 1 boll Abdigani Mahad och Teddy Abimana Seniorlag Herrar 8 jun 0kommentarer
  • Referat: Fagersta Södra IK - Bollnäs GIF FF

Trots kraftigt spelövertag blev det förlust för Södra med 1-2 på hemmaplan mot Bollnäs . Första 10 min så händer det inte nånting i chansväg . Bollnäs har en frispark i den 13:e minuten som man träffar trädtopparna med . Därefter är det bara Södra för resten av halvleken där Aron Granqvist har ett läge i den 15:e minuten men avslutet går strax utanför stolpen . I den 18:e minuten ville mänga pä Onsjövallen ha straff när en försvarare i Bollnäs tar bollen med handen men domaren vinkar avvärjande . Aron har ett fint läge i den 23:e minuten men bollen går strax över ribban . Södra har 2 rena frilägen men målvakten i Bollnäs räddar bägge i minut 28:a och 37. Södra gör ett mål i den 40:e minuten men det avvinkas för offside. Bollnäs reder ut södraforceringen och halvleken slutar mållös 0-0 . Avslut Södra 9 Avslut Bollnäs 1 I andra halvlek så började Södra bäst och Nawrose Ahmadi hade en nick som gick strax över ribban . I den 58:e minuten händer det som ofta händer när ett lag bränner målchans på målchans motståndarna gör mål . Det var Bollnäs första målchans i matchen och då gör man mål direkt . Södra jagar kvittering och skapar 3 lägen på kort tid där bla Ali hade ett jätteskott som mv räddade snyggt . I anfallet efter så gör Bollnäs 0-2 istället på sin andra målchans i matchen och detta sker i minut 71. Aron Granqvist gör ett mycket vackert mål o den 78:e minuten och reducerar till 1-2 . Södra har två fina lägen att kvittera men en storspelande Bollnäskeeper räddar bägge avsluten . Avslut andra halvlek Södra 9 Avslut andra halvlek Bollnäs 4 Avslut totalt Södra 18 Bollnäs 5 Det här var en blytung förlust där Södra skulle avgjort redan i första halvlek men en storspelande målvakt och Södras oförmåga att göra mål blev avgörande för utgången av matchen . Bolligan 2024 3 bollar Aron Granqvist 2 bollar Nawrose Ahmadi 1 boll Teddy Abimana Seniorlag Herrar 3 jun 0kommentarer
  • Referat: Fagersta Södra IK - Forssa BK

Det blev en fin 4-0 seger mot Forssa i den första hemmamatchen på vår riktiga hemmaplan Onsjövallen. Det bjöds på 23-24 grader och strålande sol när matchen drog igång . Forssa har ett kanonläge redan i den 3:e minuten när en friställd Forssaspelare är ensam med Oscar i södramålet men Oscar gör sig stor och anfallaren lyfter bollen strax utanför stolpen. Serge Hermann har en nick i den 10:e minuten som bortamålisen gör en kanonräddning på . Nästa läge har Abbe som ser sin kanonträff ta i ribban i den 18:e minuten. Lagen har varsin målchans i slutskedet utav första men ställningen är 0-0 i halvtid. Södra kommer ut i andra med stor energi och trycker på mot Forssa . Södras ledningsmål 1-0 kommer i den 50:e minuten genom Jocke Larsson som placerar in en frispark i mål . 2-0 kommer i den 66:e minuten genom Mahdi Hosaini som blir frispelad utav Serge Hermann . 3-0 kommer i minut 73 och det var ett riktigt läckert mål som Aron Granqvist gör då han drar ett par gubbar på sin kant och dundrar in bollen assist Elias Adamsson. Inbytte junioren Farre Ismael har ett jätteläge att utöka Södras ledning men nicken går strax utanför stolpen. Farre skulle få sin revansch när han snyggt placerar in 4-0 bollen efter ett fantastiskt förarbete utav Serge Hermann i den 92:a minuten . Matchen slutar med 4-0 till FSIK . Bolligan 2024 3 bollar Shafick Irarema 2 bollar Elias Adamsson och Serge Hermann 1 boll Jocke Larsson och Oscar Lindbom Seniorlag Herrar 20 maj 0kommentarer
  • Referat: Årsunda IF - Fagersta Södra IK

Serge Hermann målskytt i Södras 1-4 förlust mot Årsunda på bortaplan . Årsunda tar ledningen med 1-0 i den 14:e minuten när en spelare får praktträff och bollen går in via stolpen . I den 27:e minuten har Södra ett bra läge för kvittering men Arons avslut räddas istället ökar Årsunda till 2-0 på en straff i den 30:e minuten , en helt korrekt dömd straff . Södra har ett par lägen till för reducering men bolluslingen vill inte in . Serge Herman vänder bort sin försvarare och är helt fri, försvararen klipper benen på Serge men otroligt nog så blåser inte domaren straff som är lika klar som Årsundas. 2-0 i halvtid till Årsunda . Södra går all in och pressar Årsunda från start i andra och är nära att göra mål ett par gånger om men avsluten går rakt på målvakten eller utanför stolpen . Istället gör Årsunda 3-0 i den 55:e minuten ett slumpartat billigt mål . Södra fortsätter att skapa chanser men Årsunda tar vara på sina kontringar och gör även 4-0 innan Serge Hermann gör 1-4 i slutminutrarna . Det här var en riktig tung förlust där Årsunda var hypereffektiva då man endast hade 5 avslut på hela matchen inkl straffen och man gör mål på 4 av dessa . Södra hade 6-7 st 100 % iga målchanser utan att få dit bollen , antingen gick dem utanför eller rakt på målvakten i Årsunda . Nu gäller det att bita ihop och komma igen till kommande lördag då ska ett revanchsuget Södra möta Forssa på hemmaplan som nu blir Onsjövallen . Bolligan 2024 3 bollar Elias Adamsson 2 bollar Serge Hermann 1 boll Abdigani Mahad Omar Seniorlag Herrar 13 maj 0kommentarer
  • Referat: Fagersta Södra IK - Forsbacka IK

Efter två raka hemmatorskar så fick Södrakillarna äntligen jubla på hemmaplan oxå när Forsbacka besegrades med 2-0 . Södra tog tag i kommandot direkt där Mehdi Hosaini har ett par avslut dem första 5 minutrarna utan resultat. Jojo Jemal har ett skott i den 6:e minuten men mv räddar avslutet . Forsbacka har sitt första avslut i den 8:e minuten när bollen går strax utanför stolpen. Första 15 min är klart Södras men sen tar Forsbacka över och skapar ett par chanser bl a i den 22:a minuten när man har en nick som går strax utanför stolpen. Mahdi Hosaini är nära att ge Södra ledningen i den 38:e minuten men hans skott räddas på mållinjen utav försvarare . Forsbacka får ett fint fridparksläge i den 43:e minuten men avslutet strax utanför stolpen . Aron Granqvist har ett friläge i den 45:e minuten men mv hinner ut och tar bollen framför fötterna på Aron . 0-0 i halvtid i en fysisk tuff match. I halvtid gjorde Coach Calle lite taktiska förändringar som slog väl ut i andra halvlek . Södra tar ledningen med 1-0 i den 53:e minuten när Södra får en högerhörna Karl Södereng nickar bollen i ribban och på returen nickar Serge Hermann bollen mot mål och där dyker Mehdi Hosaini upp och slår in bollen . Södra ökar till 2-0 i den 59:a minuten och återigen på hörna men denna gång skruvar Jojo Jemal in bollen direkt från hörnflaggan . Forsbacka går all in för att reducera men närmare än ett ribbskott i den 81:a minuten kommer inte Forsbacka. Södra försvarar sig mycket bra och är nära att utöka ledningen ett par gånger om när man bränner 2 riktiga frilägen sista minutrarna . Matchen slutar med 2-0 seger för FSIK . Det här var en riktig krigarseger där alla bidrog till segern där mittbacksparet Elias och Karl måste slagit nåt slags rekord i blockade skott . En mycket fin div 3 debut gör målvakten Reza Rahimi som får hålla nollan i sin första match. Hela backlinjen var riktigt bra och Jojo Jemal var vass framåt . Även Nawrose Ahmadi (Sanchez) var riktigt vass på mittfältet. Bolligan 2024 3 bollar Karl Södereng och Elias Adamsson 2 bollar Reza Rahimi och JoJo Jemal 1 boll Abdigani Mahad Omar Seniorlag Herrar 6 maj 0kommentarer
  • Referat: Fagersta Södra IK - Söderhamns FF

Det blev en tuff förlust för hemmagrabbarna i söndagens match mot Söderhamn på Fagerliden bortalaget vann med 2-1 på ett regnigt kallt Fagge . Södra tog tag i taktpinnen direkt och Mahdi Hosaini skapar ett fint läge i den 4:e minuten men avslutet över ribban . Södra har fortsatt ett spelövertag utan att skapa nå chanser istället får Söderhamn ett läge i den 20:e minuten som Oscar i södramålet avvärjer snyggt . Södra tar ledningen med 1-0 i den 22:a minuten efter ett fint spel . Aron Granqvist hittar Jojo Jemal inne i boxen och han gör inget misstag . 1-1 kommer i den 28:e minuten då en utav Södras mittbackar plåstrades om på sidan av planen. 1-1 i halvtid Söderhamn gör 2-1 i den 56:e minuten efter att en Södraspelare gått omkull i en närkamp så målskytten får ett friläge . I den 59:e minuten har Söderhamn en dubbelchans framför Södras mål men Oscar gör ett par kanonräddningar och håller Södra kvar i matchen . Södra har genom Aron Granqvist ett jätteläge att kvittera i den 64:e minuten men Söderhamns målvakt gör en kanonräddning på skottet . Södra har ett massivt tryck mot Söderhamn resterande del av matchen utan att få in bollen så Söderhamn kan hålla undan och vinna med 2-1 . Bolligan 2024 3 bollar Mahdi Hosaini 2 bollar Teddy Abimana 1 boll Oscar Lindbom och Elias Adamsson Seniorlag Herrar 1 maj 0kommentarer
  • Referat: Åbyggeby FK - Fagersta Södra IK

Det blev seger för Södra med 2-1 mot Åbyggeby på bortaplan på söndagseftermiddagen. Hemmalaget hade ganska mycket bollinnehav i första utan att skapa några direkta farligheter . Lagen hade varsina jättelägen framför mål utan att få dit bollen . Hemmalaget tar ledningen med 1-0 i den 32:a minuten på en fast situation ( hörna ) . ÅFK leder med 1-0 i halvtid . I halvtid så gjorde coach Calle några ändringar i spelsystemet som gjorde att Södra kunde äta sig in i matchen alltmer . Södra satte högre press på ÅFK som hade allt svårare att försvara sig och utdelningen kom i den 73:e minuten genom Serge Hermann som kvitterade till 1-1 . I den 85:e minuten avgjorde Jojo Jemal med sitt 2-1 som snappade upp bollen efter en försvarsmiss . Södra höll undan och vann rättvist med 2-1 . Det här var en riktig krigarseger där alla bidrog till den viktiga poängen . Bolligan 2024 3 bollar Teddy Abimana 2 bollar Elias Adamsson 1 boll Mahdi Hosaini Seniorlag Herrar 23 apr 0kommentarer