4 juli 2021
14:00

Referat: Strands IF - Fagersta Södra IK

Södra tappade 2-0 ledning till 2-3 förlust Strands IF . På ett kokhett
Glysis arena tog södra tag i taktpinnen direkt i matchinledningen , första läget kom redan i den 4.e minuten men bollen räddas isista stund av en strandförvarare till hörna. Strand har ett läge i den 12:e minuten men Daniele räddar avslutet . Därefrer radar Södra upp målchanser där Max har ett avslut strax utanför stolpen i den 17.e minuten . Södras ledningsmål kommer i den 24.e minuten genom Neil Hillion som drar dit bollen på halvvolley efter ett fint förarbete utav Adam Tumma . Södra fortsätter att ösa på och Neill drar på en kanon från 2-3 meter som den unga målvakten i hemmalaget gör en riktig fantomräddning på även retuten tar målvakten . Södra skapar ytterligare 2 chanser som målvakten räddar återigen , Adam Tumma bägge gångerna . tumma får ett kanonläge i den 34:e minuten men avslutet går över i ett bra läge . Shafick har ett bra läge i den 36:e minuten men målisen räddar på nytt . Södras 2-0 mål kommer i den 37.e minuten då Neil Hillion gör sitt andra för dagen fint framspelad utav Ylvi Zyberi . Södra fortsätter att ösa på när Adam Tumma träffar stolpen i den 41.a minuten . man väntar bara på att det ska bli ytterligare södramål men istället så sticker Strand upp och gör 2 mål på 1 minut i slutet utav första , första målet är ett inlägg från kanten som en strandspelare helt omarkerad kunde dunka dit . 2-2 kvitteringen kommer direkt efter avspark då strand lyfter upp en boll i södras straffområde , där går södraförvaret fram för bryskt och domaren blåser för straff som spelaren förvaltar till 2-2 . Första halvlek var i stort sett spel mot 1 mål (Strands) men ändå står det 2-2 i halvtid , en storspelande Strandmålis håller hemmalaget kvar i matchen .
Avslut södra 14
Avslut strand 5
Andra halvlek blev inte alls lika bra som första där Södra skapade ett par halvchanser på hela halvleken . Strand spelade klokt och var giftiga i sina kontringar . Strand avgjorde i den 86:e minten efter att först prickat stolpen och sedan slagit in returen . Södra gjorde ett krampaktigt försök att kvittera men Kristian Lee-Hims lyftning över ribban i den 90:e minuten var närmast , domaren blåser av matchen och strand tar sin för första 3 poängare i årets serie .
Avslut Södra 4
Avslut Strand 3
Avslut totalt Södra 18
Avslut totalt Strand 7
Detta var en förlust som sved ordentligt då Södra var förkrossande överlägna i 43 minuter i första och borde ha haft en ledning på 4-5 mål men en storspelande målvakt höll Strand kvar i matchen , istället så står det 2-2 efter ett par olyckliga minuter i slutet utav första . i andra halvek så var det fina spelet i från första som bortblåst och södra skapade knappt nåt i chansväg i stället så avgjorde Strand matchen i en av sina få framstötar . Bäst i södra var 2- målskytten Neil Hillion och Adam Tumma som skapade massa chanser plus även till Martin Hising.