10 oktober 2020
15:00

Fagersta Södra IK

Referat: Gamla Upsala SK - Fagersta Södra IK

Sebba 2 målskytt när Södra åkte ur div 2. Det blev ingen rolig eftermiddag i Uppsala för Södra på lördagen då hemmalaget Gamla Uppsala vann med 6-2 och skickade Södra ner till div 3.

GUSK började matchen klart bäst och hade ett par lägen innan 1-0 målet kom i den 20 :e minuten på straff. GUSK fortsätter att trycka på och gör också 2-0 i den 30 :e minuten. Södra vaknar till i slutskedet utav första och i den 38 :e drar Sebba Jansson till med vänstern och bollen borrar sig in i bortre krysset. Årets mål helt klart. Sebba är ytterst nära att göra ytterligare ett mål bara minuten senare då han får ett fint läge men avslutet räddas utav målisen. Södra har 2 jättelägen i slutet utav halvleken att kvittera men Tummas avslut räddas till hörna och Kristian Lee-Hims avslut går över i ett fritt läge. 2-1 i halvtid där vi gick in med en bra känsla med tanke på avslutningen utav halvleken.
Men Södra åkte på en kalldusch direkt då GUSK gör 3-1 i den 46:e minuten efter en markeringsmiss. Södra försöker att flytta fram positionenerna men istället så gör GUSK 4-1 och punkterar matchen. Sebba gör ett fint nickmål och gör därmed sitt andra mål i matchen. GUSK gör ett par till och vinner matchen med 6-2 och hakar på i tätstriden.
Bäst i Södra var målvakten Daniele Filippi som räddar ett flertal frilägen bl a. Även 2 målskytten Sebba Jansson ska ha en klapp på axeln, Kristian Ekberg var också bra i denna match.